5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Satakuntaan hulppea harjoitushalli

Pitkäjärven 72 metriä pitkä golfhalli palveli ennen remonttia mm. jalkapalloilijoita.

Satakunnan alueella on kuusi golfkenttää, mutta talviharjoittelun suhteen siellä on eletty niukkuuden aikaa. Nyt tilanteeseen on tullut radikaali muutos, sillä Kokemäelle avattu Pitkäjärven golfhalli tarjoaa harjoitteluun fasiliteetit, jollaisia harvoin näkee. Harjoituspaikka on rakennettu vanhaan maapohjaiseen halliin, joka on 72 metriä pitkä, 18 metriä leveä ja 8 metriä korkea. Kahvilaterassia, pukuhuoneita ja kokoustilaa lukuunottamatta hallin pohja on päällystetty kokonaan tekonurmella. Hallissa on kuusi lyöntipaikkaa, joilta lyöntimatka verkkoon on 25 metriä. ”Tarvittaessa, kun hallissa on vähän porukkaa, lyöntimaton voi toki siirtää vaikka 60 metriä päähän verkosta”, hallia pyörittävä Juha-Matti Vuorinen huomauttaa.

Halliin kasvatetaan myös luonnonnurmesta olevaa viheriötä.

Halliin kasvatetaan myös luonnonnurmesta olevaa viheriötä.

Tekonurmigriinejä on kolme. Yksi on tarkoitettu chippiharjoitteluun ja viheriötä vartioi sinisellä kankaalla maisemoitu ”vesieste”. Toisella griinillä voi chipata, putata ja harjoitella bunkkerilyöntiä isosta links-tyyppisestä hiekkaesteestä. Kolmas löytyy hallin rangepäädystä ja tällä viheriöllä voi treenata jopa 30-metrisiä putteja silloin kun lyöntipaikat ovat tyhjinä. Tavoitteelliseen harjoitteluun ja puttikilpailuihin kannustavia par 2 -puttiratoja hallissa on viisi. Kallistukset tuovat radoille vaikeusastetta ja realistisuutta. Pitkäjärven golfhallin todellinen erikoisuus on luonnonnurmiviheriö, jonka kasvatustyö on parhaillaan käynnissä. ”Sellaisen tekeminen ei ole onnistunut vielä missään, mutta uskon vahvasti, että meillä se on käytössä viimeistään ensi vuonna”, Vuorinen sanoo. Viheriön kastelu tehdään niin sanotusti alakautta ja tarvittavan valon antaa griinin päälle tuleva ledikelkka. Fysiikkatreeniä kaipaaville halliin on varattu vielä kahvakuulia, jalkapalloja, jumppakeppejä ja muita tarvittavia välineitä.

Pitkäjärven Golfhallin bunkkeri.

Pitkäjärven Golfhallin bunkkeri.

Kaikille avoin Pitkäjärven golfhalli ei ole minkään yksittäisen golfklubin tai -seuran hanke vaan halli rakennettiin pitkälti talkoovoimin ja talkoolaiset edustivat useita satakuntalaisia seuroja. Hallin omistaa Golfpuisto Sataseutu Oy, jonka tavoitteena on rakentaa hallin kupeeseen kesällä toimiva golfin harjoituskeskus par 3 -kenttineen ja harjoitusalueineen. Näin ollen Pitkäjärven halli on avoinna kenelle tahansa ja sieltä tarjotaan harjoitusvuoroja kaikkien alueen golfseurojen tarpeisiin. Juha-Matti Vuorisen mukaan halliin pyritään saamaan myös yritysvieraita, joita varten halliin on rakennettu kokoustila, sekä koululaisryhmiä tutustumaan golfiin. Tärkeässä roolissa on tietenkin myös opetustoiminta, josta hallissa vastaava Ville Rintala ja Juha-Matti Vuorinen. Hallin peruspalveluiden lisäksi opettajien käytössä on analysaattoreilla varustettu opetusstudio sekä erilaista opetusvälineistöä. ”Aiomme vetää hallissa ihan green card -kurssejakin. Sisällä voimme vetää läpi kaiken muun paitsi pelikokeen”, Vuorinen sanoo.

Golfhallin lämpötila pidetään noin 15 asteessa, joten toppatakki ei välttämättä ole tarpeen puttiharjoittelunkaan aikana.

Golfhallin lämpötila pidetään noin 15 asteessa, joten toppatakki ei välttämättä ole tarpeen puttiharjoittelunkaan aikana.

Janne Knuuti

Pitkäjärvi Golfakatemian Facebook-sivu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)