25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Roope Kakko ja Toni Karjalainen sijalla 24:s Argentiinassa

Angel Cabrera toimii suomalaisille tasonmittarina Cordobassa pelattavassa kilpailussa © Getty Images

Toni Karjalainen kohensi hieman asemiaan Argentiinassa. &copy Getty ImagesArgentiinalaisten menestys omassa Etelä-Amerikan ja Challenge Tourin yhteiskisassa ei ollut yllätys, voittajan nimi kylläkin. Maailmanlistalta amatöörinä vielä jokin aika sitten pelanneen Estanislao Goyan nimeä ei löydy, hän on pelannut talven aikana kolme kisaa Challenge Tourilla, paras sijoitus on ollut 19:s. Ykköstila tuotti vain reilut 20.000 euroa, Cordoban kisa lienee Tourilla palkintosummaltaan kauden pienin. Sunnuntaina hän kukisti uransa neljännessä CT:n kisassa Englannin Gary Boydin uusinnassa.Roope Kakko ja Toni Karjalainen pelasivat hämmästyttävän tasaiset kierrokset, kaikki kahdeksan kierrosta tulosten 69 ja 72 väliin. Yhteistulos yksi alle ( par71) tuotti molemmille 24:n sijan ja 1126 euroa. Voittaja Goyan valtti oli tasaisuus, hän teki kisan aikana vain kaksi bogeyta ja 14 birdietä. Vertailun vuoksi, Toni Karjalaisella oli kaksi birdietä enemmän (16) kuin argentiinalaisella. MIkko Korhonen ja Antti Ahokas karsiutuivat. Suomalaiset jäivät siis ”pikkurahoille”, koko nelikko jatkaa pelejään torstaina käynnistyvässä Buenos Airesin kisassa. Angel Cabrera aloitti ja lopetti hyvin. Kaksi keskimmäistä kierrrosta kuitenkin pudottivat Argentiinassa kansallissankariksi US Openin voiton johdosta nousseen voimanpesän kuudenneksi.

Toni Karjalainen kolme ly&#246,nti&#228, k&#228,rkikymmenik&#246,st&#228,

Toni Karjalainen kohensi hieman asemiaan Argentiinassa. &copy Getty ImagesHollannin Taco Remkes on vahvimmin kiinni Challenge Tour osakilpailun voitossa Argentiinassa, kun yksi kierros on vielä pelaamatta. Remkes on tuloksessa -9, kaksi lyöntiä isäntämaan Carlos Cardezaa ja Estanislao Goya edellä. Kärjessä on melko tasaista, 19 pelaajaa on tuloksessa -2 tai paremmin. Suomalaisista Toni Karjalainen kohensi asemiaan pelattuaan kierroksensa tulokseen 69 (-2). Karjalaisen sijaluku on 30 ja matkaa kärkikymmenikköön on vain kolme lyöntiä. Huippukierros huomenna nostaa Tonin sinne. Karjalaisen birdietehtailu jatkui viidellä birkulla, joiden tehoa heikensivät bogi ja tupla. Roope Kakko jatkoi tasaista peliä, jossa pareja tulee paljon. Kakko sai aikaiseksi vain 2 birkkua, lisäksi bogin ja tuplan. Tulos 72 (+1) pudotti Roopen sijalle 35 lyönnin Karjalaisen taakse. Isäntämaan US Open mestari Angel Cabrera ei ole vielä täysin vastannut kotiyleisön odotuksiin. Cabrera on sijalla 15 tuloksessa 2 alle ja mitä todennäköisimmin ulkona voittotaistosta. Ruotsalaisia on 20 joukossa viisi, tunnetuin heistä Joakim Häggman sijalla 8. SM

Roope Kakko ja Toni Karjalainen jatkoon Cordobassa

Putti ei pudonnut, mutta tasaisuus oli Roope Kakon valtti kahdella ensimmäisellä kierroksella Argentiinassa &copy Getty ImagesErot ovat melkoisen pieniä kärjessä Abierto Visa del Centro kilpailussa Cordoba Golf Clubilla Argentiinassa. Paikalllisen Tourin ja CT:n yhteiskisassa johdossa on kahden päivän jälkeen Daniel Altamiranotuloksella 136, kuusi alle. Suomalaisista jatkoon selvisivät Roope Kakko (142) sekä Toni Karjalalainen (144). Mikko Korhonen 146 on lyönnin rajan väärällä puolella, Antti Ahokas (151) selvemmin. Toinen kierros on osittain kesken, niinpä Korhosella on vielä langanlaiha mahdollisuus selvitä jatkoon jos urakkansa loppuun pelaavat töpeksivät sopivasti. Kakolla birdiet ovat olleet tiukassa, tasaisuus puolestaan vahvuus. 36 reiän aikana birdejä on vain kaksi, lisäksi yksi eagle. Karjalaisen tuloskortti on toisesta ääripäästä, kahdeksan birdietä. Isäntämaan kansallissankari ja CT:lle siis kisan myötä vierailun tekevä Angel Cabrera putosi toisena päivänä neljän lyönnin päähän johtavasta pelaajasta. Kärkikymmenenikössä on kaksi skandinaaviakin, ET:lla 90-luvun alusta pelannut Ryder Cup-sankari Joakim Haeggman sekä Johan Sköld. Kakolla ja Karjalaisella on vielä mahdollisuus nousta top-ten listalle kahdella viimeisellä kierroksella. Myös CT:n seuraavan viikon kisa pelataan Argentiinassa, maan pääkaupungissa Buenos Airesissa.

Roope Kakko cut-rajan oikealla puolella

Isäntämaan ja kotikaupungin suosikkipoika Angel Cabrera lunasti avauspäivänä häneen kohdistuneet odotukset Cordobassa. US Openin voittaja sai tuloksekseen (-4) 67 jolla hän johtaa yhdessä Ruotsin Christopher Hanellin ja Englannin David Horseyn kanssa. Suomalaisnelikosta parhaiten onnistui Roope Kakko joka ehti pelata 15 reikää paríssa ja on siis neljä lyöntiä johtavasta kolmikosta sijaluvulla 36:s. Mikko Korhonen (3 reikää +2), Toni Karjalainen (18 reikää / +3) ja Antti Ahokas (15 r/+4) ovat perjantaina ensisijaisesti sen haasteen edessä, että cut pitäisi selvittää. Argentiinan kilpailun palkintopotissa on 200.000 euroa.

Angel Cabrera suomalaisnelikon kiritt&#228,j&#228,n&#228, Cordobassa

Challenge Tourin Cordoban kilpailussa juhlivat ainakin ennen kisan alkua isäntämaan fanit US Openin voittajaa Angel Cabreraa joka on voittanut kolmasti peräkkäin, yhteensä seitsemän kertaa paikallisen Abierto del Centro kisan. Nykyään kilpailu kuuluu Challenge Touriin vaikka suurin osa pelaajista tuleekin paikalliselta Tourilta. Cabreran suosikkiasema on kiistaton, mutta tasokkaita haastajia riittää kisassa jossa palkintorahaa jaetaan 200.000 euroa. Suomalaisnelikko Antti Ahokas, Toni Karjalainen, Mikko Korhonen ja Roope Kakko pelaavat avauskisansa CT:n kaudella 2008, Ahokas tosin kävi tammikuussa ET:n osakilpailussa Etelä-Afrikassa jossa karsiutui (100:s). Antti Ahokkaan edellä World Rankingilla on 672 pelaajaa &copy Getty ImagesKaikki ovat ilmoittaneet tavoitteekseen nousun ET:lle, joka vaatisi selkeää tasonnousua edellivuodesta. Kärkitilat ja voitot jäivät vuonna 2007 puuttumaan. Mikko Korhonen oli parhaana rahalistalla (56:s, n. 25.000 euroa) hän on myös nelikosta korkeimmalla World Rankingilla (673:s), muutkin mahtuvat 800 ensimmäisen joukkoon, mutta matka ehdottomien huippujen joukkoon on vielä varsin pitkä. Ennustaminen on vaikea laji, samoin tavoitteiden asettaminen. Selvää kuitenkin on, että jos yksikin suomalainen on CT:n rahalistalla kauden päätteeksi kahdenkymmenen joukossa on vuosi ollut menestys. Kuka se nelikosta voisi olla onkin jo vaikeampi kysymys, ryhmä on erittäin tasainen viimevuotisten esitysten perusteella. Perusvaatimus menestymiselle olisi muutama top-ten sijoitus, minimissään yksi voitto sekä cuttien tekeminen kovalla prosentilla. Suomalaisista paikkansa ET:lle ovat CT:n kautta selvittäneet 20:n kauden aikana vain Anssi Kankkonen (5:s,1997), Kalle Väinölä (15:s,1996) sekä Toni Karjalainen (20:s, 2005). Suomalaiset ovat ilmoittautuneet mukaan myös seuraavalla viikolla pelattavaan Buenos Airesin kilpailuun, Etelä-Amerikan ”swingin” päätteeksi pelataan vielä yksi kisa Colombiassa. Kotimainen miesgolfin uusi suurkilpailu, SK Golf Challenge pelataan kesäkuun 12-15. päivinä Lohjalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje