23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Puolan CT-kisassa Mikko Korhosella hyvä spurtti

Antti Ahokas keskittää loppukaudesta tarmonsa Challenge Tourin kisoihinKuva:Antti Luukkonen

Ensivoittaja Eric Ramsay on ilmeeltään yhtä tiukka kuin kaimansa, kokki Gordon Ramsay.  &copy Getty ImagesEric Ramsay johti viikonlopun Challenge Tourin kisaa torstaista. Ja johti sunnuntai-iltanakin. Skotti nappasi uransa ensimmäisen voiton Euroopan kakkoskiertueella. Ramsay lopetti sunnuntain kierroksensa alavireisesti, sillä hän teki bogit rei´ille 15 ja 18. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Andrew Butterfieldiin jäi silti vielä kaksi lyöntiä. Butterfield on toisena Challenge Tourin rahalistalla. Reilut parikymmentä tuhatta euroa edellä on Edoardo Molinari. Italialainen ei ollut viikonlopun kisassa mukana. Mikko Korhonen kohenteli asemiaan merkittävästi sunnuntaina. Viimeisen kierroksensa kolme alle parin pelannut Korhonen oli lopulta jaetulla 17. sijalla. Nousua lauantailta tuli 14 sijaa. Korhonen teki kierroksensa ensimmäisillä kuudella reiällä neljä birdietä. Etuysille hän merkkasi korttiinsa vielä kaksi bogia. Viimeisellä reiällä syntyi vielä yksi birdie. Pasi Purhonen ei saanut konettaan sunnuntaina hyrräämään. Purhonen teki kierroksellaan neljä bogia, eikä birdieitä lainkaan. Lopullisella tuloslistalla hän oli jaetulla 66. sijalla. Sas Masters Tourilla Thomas Sundström suomalaistoivona Kiertueen viikonlopun kisa pelattiin eteläisessä Ruotsissa Landskronassa. Thomas Sundström pelasi sunnuntaina mainion päätöskierroksen neljä alle parin. Yhteistuloksella viisi alle parin Sundström sijoittui jaetulle 11. sijalle. Seuraavana, ja ainoana, suomalaisena tuloslistalla on Joonas Granberg, joka sijoittui jaetulle 42. sijalle. Granberg aloitti sunnuntaina loistavasti ja pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää neljä alle parin. Takaysillä hän teki kaksi tuplabogia, kaksi birdietä ja kaksi bogia. Vuoristoradan jälkeen Granberg pelasi viimeisen kierroksensa siis pariin. Sunnuntaina voittajaksi selviytyi tanskalainen Lasse Jensen. Juutti on kokonaisrankingissa kolmantena. Parhaana suomalaisena listalla on Sundström, joka pitää nimissään 21. sijaa. Finnish Tourilla uusi voittaja Tapio Pulkkanen sai lohdutusta viime viikon luisumiselleen Ranskassa pelatuissa EM-kisoissa viidenneltä sijalta. Balsamia tuli myös Erkko Trophyn ja lyöntipelimestaruuksissa hopeasijoille. Pulkkanen voitti neljällä lyönnillä Finnish Tourin kisan Lohjalla. Eroa aamulla ennen kierrosta oli vain yksi lyönti. – Peli lähti heti alusta saakka rullaamaan mukavasti ja osuin jatkuvasti väylille ja viheriöille. Pääsin useasti puttaamaan birkkua ja olisi niitä voinut tulla pari kolme enemmänkin. Yhdennellätoista väylällä olin jo neljä alle kierrosta ja kaula muihin taisi olla viiden lyönnin luokkaa. Vasta lopussa, väylällä 14 tuli hieman tupellettua, mutta etumatka riitti hyvin maaliin saakka. Seuraavaksi hyökätään Vuosaaren kimppuun parin viikon päästä, Pulkkanen kertoi. Kisan kolmanneksi kiri Miro Veijalainen, joka teki sunnuntaina eaglen, viisi birdietä ja kolme bogia. Nousua tuloksella 68 tuli 14 sijaa. – Hyvä kisa kokonaisuudessaan. Kausi on ollut tähän asti menestyksen osalta vaihteleva, paikoin alavireinenkin, mutta nyt sain ehjät lenkit aikaiseksi, Veijalainen kertoi kierroksensa jälkeen. Toiseksi Lohjalla sijoittui Joonas Hinkkanen. Ilari Ceder

Puolan CT-kisassa hurja tahti

Mikko Korhosen kierros lauantaina oli varma. Tuloksena birdie, bogi ja 16 paria.Puolassa pelattavaa Challenge Tourin kisaa johtaa Eric Ramsay. Skotti on johtanut kisaa torstain ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Yhteistuloksessa 16 alle parin oleva Ramsay johtaa neljällä lyönnillä ennen sunnuntain päätöskierrosta. Toisena on hyvää kautta Euroopan kakkoskiertueella pelaava Andrew Butterfield. Mikko Korhonen tipahti lauantaina tuloslistalla 13 sijaa. Hän pelasi kolmannen kierroksensa pariin. Korhonen teki yhden birdien ja yhden bogin. Edellispäiviin verrattain tuloskortti oli melkoisen väritön. Perjantaina ja torstaina Korhonen teki nimittäin kahdeksan birietä. Korhonen jakaa 31. sijaa. Toisena suomalaisena viikonlopun kierroksille päässyt Pasi Purhonen pelasi lauantain kierroksensa kaksi yli parin ja tipahti jakamaan sijaa 58. Purhonen teki lauantaina kolme bogia ja yhden birdien.

Mikko Korhonen ja Pasi Purhonen jatkavat birdiemets&#228,styst&#228, Puolassa

Mikko Korhonen (68-67) on Puolan CT kisan puolivälissä 18:na, eroa kärkeen on kuusi lyöntiä. Kahden kierroksen aikana Mr Varmuus on tehnyt yhden tuplan ja bogeyn, birdejä on kertynyt kahdeksan. Pasi Purhonen putosi 16 kisaa 46:ksi saatuaan toisen kierroksen tulokseksi 70 joka on myös kentän par. Antti Ahokas söhri perjantaina kaksi tuplaa ja kaksi bogeyta, yhteistulos 141 lähetti hänet laulukuoroon yhdessä Tommi Laiton (76-71) kanssa.

Mikko Korhonen s&#246,hri mahdollisuuksiaan par-viitosella

<b>Mikko Korhonen on avauspäivän jälkeen 30:s Puolassa</b>”>Toya Golf Club Wroclawissa, Puolassa osoittautui avauspäivänä melkoiseksi birdiekeitaaksi. <b>Eric Ramsayn</b> johtotulos on 61, yhdeksän alle. <b>Mikko Korhonen</b> ja <b>Pasi Purhonen</b> jakavat 30:tta sijaa tuloksella 68, <b>Antti Ahokkaalla</b> on lyönti enemmän, <b>Tommi Laitto</b> käytti kierrokseensa 76 lyöntiä ja on käytännössä ilman mahdollisuuksia jatkopaikkaan. Mikko Korhonen teki kierroksellaan birdietä, selvisi ilman bogeja, birdiereiäksi osoittautuneella 17:lla hän teki tuplan.</p></p>
                    <div class='intervention--ad'>
                    <div style='display:none; margin-bottom: 15px !important; margin-top: 25px !important;' class='ad-separatator intervention--ad-separator'><span>Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen</span></div>
                    </div>
                    <div id='videomainos'></div>
                  	<div style='display:none; margin-bottom: 30px; margin-top: 10px;' class='ad-separatator intervention--ad-separator'><span>Artikkeli jatkuu</span></div>
                  	</div>
                   <h2>Ahokas, Korhonen ja Purhonen menestyksen per&#228,ss&#228, Puolassa</h2><p>Challenge Tourin ohjelmassa on ollut kesänkin aikana talouden taantuman aiheuttamia reikiä, mutta syksyä kohden mennään tiukalla ohjelmalla. Kazakhstanin 450.000 euron kilpailu sekä Tourin finaali Italiassa (300.000) ovat varsin merkitseviä rahalistan osalta, kuuden muun taiston palkintopotti on 140.000-190.000 euron välillä. <b>Antti Ahokas</b> keskittyy CT:n kisoihin vaikka pääsisi mukaan joihinkin päätourin kilpailuihinkin. Tavoitteenaan on top-10 sijoitus rahalistalla ja parempi kategoria kuin tämänvuotinen. Ahokkaan edellinen kansainvälinen kisa oli kolmen viikon takainen SK Golf Challenge jossa sijaluku oli yhdeksäs. <b>Mikko Korhosen</b> kausi keskeytyi kuuden viikon ajaksi käsileikkaukseen, lupaava rankingsijoitus putosi, mutta hyvä syksy antaa kaikki mahdollisuudet . <b>Pasi Purhonen</b> on kisaillut jo viidesti villillä kortilla, maksimi kautta kohden on seitsemän plus kotimaan kisa, joten Puolan kisa on näilllä näkymin toisesksi viimeinen jollei top-10 sijoitusta tai voittoa tule. Konkarin paluu kansainvälisille kentille ei ole sujunut aivan odotusten mukaan, 11:s sija oli hyvä väläys, mutta rahalistan 152:s sija tekee tilanteesta työtään. Takaporttina ovat pelit rajoitetulla kategorialla Aasian Tourilla. Neljäs suomalainen on <b>Tommi Laitto</b> joka on yhteistyökumppaniensa avulla lunastanut kutsukortteja CT:lle, Puolassa yritys on kauden neljäs. Laitto oli nuorena lupaava amatööri, mutta CT:lla kyyti on ollut kylmää, sijoitukset mukaanlukien edellisvuoden SK -Golf Challenge ovat 145:s, 133:s ja kahdesti 138:s. Tämänvuotisissa kisoissa lyöntikeskiarvo on päälle 78:n, joten Sarvikin kasvatilla on Puolassa kasvojenpesun paikka.<span class=