25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

PRESIDENTS CUP: USA selvään voittoon

Golfin elävät legendat, Gary Player ja Jack Nicklaus kipparoivat jälleen Presidents Cup joukkueita © Getty Images

Voittoisa team USA, keskellä kapteenit Jeff Sluman ja <a href=Jack Nicklaus. &copy Getty Images"> USA voitti Kanadan Montrealissa pelatun Presidents Cupin voitettuaan sunnuntaina singlet selvästi pistein 19½-14½. Muu maailma vei single-ottelut (ensimmäistä kertaa kisan historiassa) pistein 7-5, mutta USA:n lauantaiaamun foursomeissa hankittu selvä johtoasema riitti voittoon. USA on nyt voittanut viisi käydyistä seitsemästä Presidents Cupista, kerran on pelattu tasan ja vain kerran on Muun maailman joukkue poistunut voittajana. Kilpailun pisterohmu oli hieman yllättäen USA:n David Toms, joka keräsi 4½ pistettä viidestä mahdollisesta. Myös USA:n toinen ”short hitter” Scott Verplank oli kiven kova, voittaen kaikki neljä pelaamaansa ottelua. Tiger Woodsin saldo oli kolme voittoa ja kaksi tappiota, joista toinen tuli huimassa kaksinpelissä kaksi viimeistä reikää voittanutta, kotiyleisönsä edessä pelannutta Mike Weiria vastaan luvuin 1/0. Woody Austin nauratti yleisöä pelaamalla uimamaski päällä 14 väylän, jossa oli perjantaina pudonnut vesiesteeseen. &copy Getty ImagesKilpailun hauskin heppu oli Woody Austin, joka putosi perjantaina 14 reiän vesiesteeseen. Austin nauratti yleisöä pitämällä uimamaskia kasvoillaan pelatessaan sunnuntaina samaa väylää. Muun maailman ykkönen oli Kanadan vasuri Mike Weir kolmella voitolla, tasapelillä ja tappiolla (3½ pistettä). Heittopusseja olivat Trevor Immelman ja Rory Sabbatini, jotka saalistivat kumpikin vain ½ pistettä. USA:n kapteeni Jack Nicklaus keräsi jälleen pelaajiensa kiitokset, erityisesti Woods kehui Nicklausta vuolaasti. ”Olen aina rakastanut Jackin joukkueessa pelaamista. Hän on kaikkien aikojen paras pelaaja ja on uskomatonta että hän toimii kapteeninamme”, Woods hehkutti.

Muu maailma kavensi tilannetta

Presidents Cupista saattaa sittenkin tulla jännittävä kilpailu. USA jyräsi ensimmäisenä päivänä siirtyen vakuuttavaan 5,5 – 0,5 johtoon, mutta muun maailman joukkue heräsi taistelemaan toisena päivänä ja kavensi eron vain kahteen pisteeseen (7-5 USA:lle). Ensin Angel Cabrera ja Retief Goosen voittivat Cabreran viimeisen reiän birdiellä Phil Mickelsonin ja Hunter Mahanin 1/0. Seuraavassa ottelussa maailmanlistan ykkönen Tiger Woods ja kolmonen Jim Furyk ottivat reilusti ”pataan” Vijay Singhiltä ja Stuart Applebylta luvuin 5/4. Singh teki peräti kuusi birdietä ja eaglen 14 väylän aikana Woodsin jäädessä kahteen birdieen. <a href=Tiger Woodsilla ja Jim Furykilla oli huuli pyöreänä ja sormi suussa Vijay Singhiä ja Stuart Applebya vastaan. &copy Getty Images"> Ernie Els ja Mike Weir voittivat jenkkien Zach Johnsonin ja Charles Howell III:n 3/1. Muun maailman joukkueen ainoa tappio tuli ottelussa Steve Stricker/Scott Verplank vastaan Adam Scott/KJ Choi, jonka USA voitti 2/1. Geoff Ogilvy ja Nick O’Hern veivät pisteen Steward Cinkiltä ja Kucas Gloverilta 1/0. Ratkaisu tapahtui käytännössä väylällä 17 (par3), jossa jenkit eivät onnistuneet tekemään bogia parempaa tulosta. Toisen päivän viimeinen ottelu Woody Austin/David Toms – Trevro Immelman/Rory Sabbatini tasattiin, kiitos Woody Austinin loppureikien birdien. Lauantaina pelataan aamupäivällä viisi foursomea, jossa joukkue pelaa vain yhtä palloa vuoronperään lyöden ja iltapäivällä viisi nelipalloa (=bestball). Tätä kirjoitettaessa foursome-ottelut ovat jo hyvin pitkällä ja näyttäisi, että USA repii jälleen eroa suuremmaksi.

Yhdysvallat otti selke&#228,n johdon avausp&#228,iv&#228,n&#228,

Yhdysvallat oli voittaa kaikki kuusi ottelua ensimmäisenä päivänä. yksi otteluista kuitenkin tasattiin kun Woody Austin ja Phil Mickelson antoivat Vijay Singhille ja Mike Weirille 1,5 metriä pitkän putin päätösreillä. <a href=Phil Mickelson ja Woody Austin pelasivat yhdessä avauspäivänä &copy Getty Images"> Kyseinen ottelu oli ollut todella tasainen ja kerännyt suuren katsojajoukon Kanadan golfin supertähden Mike Weirin ollessa tulessa. Päätösreiällä Austin oli ensin upottanut par -puttinsa noin neljästä metristä ja sen jälkeen hän oli katsonut kysyvästi kapteeni Jack Nicklaukseen, joka oli antanut merkin että putin voi antaa vastustajille. Tasinen ja jännittävä ottelu päättyi näin ansaitusti tasapeliin. <a href=Gary Playerille ja Ernie Elsille jäi aika lailla mietittävää Presidents Cupin avauspäivän jälkeen &copy Getty Images">Ensimmäisen päivän tulokset: USA – Muu maailma 5½-½ Stricker/Mahan v Scott/Ogilvy 3&2 Mickelson/Austin v Singh/Weir tasan Cink/Johnson v Sabbatini/Immelman 1&0 Toms/Furyk v Els/Cabrera 1&0 Glover/Verplank v Appleby/Goosen 2&0 Woods/Howell III v Choi/O’hern 3& 1

Presidents Cup ratkaistaan t&#228,n&#228, viikonloppuna

Arvostetusta Preidents Cupista kilpaillaan tänä viikonloppuna. Ryder Cupin kanssa vuorottelevassa ottelussa pelaavat vastakkain Yhdysvaltojen ja muun maailman joukkueet. Muun maailman joukkueeseen ei voi valita eurooppalaisia pelaajin. USA:n kapteenina on Jack Nicklaus ja muun maailman joukkuetta kipparoi Etelä-Afrikan Gary Player. Miehet ovat kolmatta kertaa kapteeneina. Ottelut ovat viime vuosina olleet todella tasaisia. Kokonaistilastossa USA tosin johtaa 4-1. Toissa kerralla, vuonna 2003 päädyttiin jännittävien vaiheiden jälkeen tasapeliin. Tilanteessa 17-17 Tiger Woods ja Ernie Els olivat vielä kentällä pelaamassa ratkaisevaa peliä kun tuli niin pimeää, ettei peliä voinut enää jatkaa. Tasaista koitosta odotetaan myös tänä vuonna. Royal Montrealin etukäteen helpoksi arvioidulla kentällä puttipelin merkitys noussee tavallistakin tärkeämpään rooliin. Joukkueet:USA Kapteeni: Jack Nicklaus Tiger Woods Jim Furyk Phil Mickelson Zach Johnson Charles Howell III Scott Verplank David Toms Steve Stricker Stewart Cink Woody Austin Hunter Mahan Lucas Glover International Kapteeni: Gary Player Ernie Els (RSA) Adam Scott (AUS) Vijay Singh (FIJ) Geoff Ogilvy (AUS) K.J. Choi (KOR) Rory Sabbatini (RSA) Retief Goosen (RSA) Trevor Immelman (RSA) Angel Cabrera (ARG) Stuart Appleby (AUS) Mike Weir (CAN) Nick O’Hern (AUS)

Kilpailun kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje