18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pituuslyönnin maaottelu Finnair Mastersissa

Janos Uotila koettaa kammeta Ruotsia kumoon Talissa 30.6. Kuva: Matti Hietanen

Janos

”On todella hienoa, että pääsemme esittelemään lajin monipuolisuutta Suomen suurimman golfkilpailun yhteyteen”, toteaa ”moukarimies” Antti Saleva.

”Kun herkkäkätiset naiset ovat esitelleet taitojaan, päästään todellisen riuhtomisen pariin”, jatkaa Saleva.

Pituuslyönnin maaottelun lyöntipaikka sijaitsee LET:n kilpailun 18. viheriön vieressä eli yleisön on helppo seurata, miten suomalaiset antavat revanssimahdollisuuden läntiselle naapurillemme.

”Tavoite on voittaa 6-1 eli samoilla luvuilla kuin jääkiekossa”, vinoilee Antti Saleva.

Pituuslyönnin maaottelun järjestäminen Talissa ei ollut järjestäjille ja HGK:lle ihan helppo urakka. Miehet lyövät niin pitkälle, että pallon pysyminen kentän rajojen sisällä tuotti pientä päänvaivaa.

”Nyt lyöntipaikan sektorissa on 370 metriä pituutta ja 40 metriä leveyttä ja siihen mahdutaan. Vähän tuuliolosuhteista riippuen pallo lentää noin 350 metriä ilmassa ja kun alastulopaikalla on pitkää ruohoa, eivät pomput ole pitkiä”, arvioi Saleva.

Tällainen pituuslyönnin ”arvokisa” on järjestetty kerran aikaisemmin. Vuonna 2009 pommitettiin avoimet EM-kisat Hollannissa miesten Euroopan kiertueen kilpailun yhteydessä ja silloin ykkönen oli juuri Saleva. Seuraavan päivän Euroopan ja USA:n mannertenvälisessä kisassa USA nappasi niukan voiton.

”Itse en pääse tähän kisaan mukaan. Minulla on pieni käsivamma ja se estää täysipainoisen lyömisen”, harmittelee Saleva.

Suomen joukkueen kapteenina toimii pituuslyönnin suomalainen ”grand old man” Janos Uotila ja Ruotsin kapteenina Johan Tumba, joka on jääkiekko- ja golflegenda Sven Tumban poika.

Pituuslyöntikilpailu alkaa klo 18.00 ja kisa huipentuu palkintojenjakoon noin klo 19.30. Maaottelun tapahtumat juontavat Groove FM –kanavan aamuista tuttu Johanna Hautasaari ja Golf Digestin päätoimittaja Teemu Tyry.

Joukkueet Suomi-Ruotsi-otteluun:

Suomi:

Janos ”Actionman” Uotila ”C”, EM 1 (2007)

Mikko ”Rehtori” Pirinen Longdrive Championship of France 2010, 1.sija.

Iiro ”Savilinko” Savinko European Champion 2010.

Kari Hyökki Uddala LD Champion 2010, 15.sija World Championships-2009.

Ruotsi:

Johan ”Turbo” Tumba ”C” Senior World Championships 2.sija 2009

Patrik ”The Hulk” Andersson European Championship 1.sija, Ruotsin vahvin golfari 2010 ja 2011

Rasmus ”The Razz” Jöheden Swedish Champion 2008

Peter ”The Caveman” Carlborg Swedish Champion 2010

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje