23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
Ajankohtaista

Phil Mickelson Fedex Cupin kärkeen

Tiger Woods palaa levänneenä PGA Tourille. Hän on vointtanut kaksi edellistä kisaansa. © Getty Images

<a href=Phil Mickelsonille voitto Bostonissa oli yksi uran arvokkaimmista &copy Getty Images">Phil Mickelson nousi Deutsche Bank Championshipin ykkköseksi jo päätöskierroksen alkureiíllä, eikä vasurin ote luisunut, hän voitti Fedex Cupin toisen kisan, sai 1,260 miljoonaa taalaa ja siirtyi pistelistan kärkeen. Mickelson oli varsinkin viheriöillä terävämpi kuin pelikaverinsa Tiger Woods. Ulosmenossa Mickelson puttasi viheriöiltä 11 kertaa, Woods 17. Viimeisessä ryhmässä pelanneet Arron Oberholser sekä Brett Wetterich takeltelivat niinikään viheriöillä ja jäivät Woodsin tavoin kaksi lyöntiä Mickelsonista. Ykköstila oli Mickelsonille kauden kolmas ja uran 32:s. Samalla se oli varmasti yksi uran makeimmista, Woodsin kukistaminen päätöskierrroksella samassa ryhmässä on harvinaista herkkua kenelle tahansa. Butch Harmon ryhtyi alkuvuodesta Mickelsonin valmentajaksi, kaksi voittoa ennen Mastersia antoivat osviittaa siitä, että Majoreissa olisi nähty todella pirteä vasuri. Rannevamma sotki kautta, ja Mickelsonin oman kertoman mukaan vasta viimeisten viikkojen aikana hän on pystynyt pelaamaan ilman kipua tai sen pelkoa. Voitostaan huolimatta, tai ehkä siitä johtuen, Mickelcon ilmoitti että hän ei ole varma pelaamisestaan torstaina alkavassa Chicagon kisassa joka on Fedex Cupin kolmas osanen. Kymmenen miljoonan taalan erikoispalkinto pistelistan voittajalle jaetaan neljännen, Atlantassa pelattavan kilpailun jälkeen. Kaikille 30:lle finalistille riittää jaettavaa, sillä YLIMÄÄRÄINEN kokonaispotti on häkellyttävä, 35 miljoonaa taalaa!!! Mickelson siirtyi Fedex Cupin johtoon, Steve Stricker on toisena ja Woods kolmantena. Eurooppalaiset olivat Bostonissa sivurooleissa, parhaimpina Fredrik Jacobson yhdeksäs ja Sergio Garcia 17:s. Chicagon kilpailuun huolitaan listan 70 parasta, Bostonin kisan jälkeen muuta ohjelmaa kahdeksi seuraavaksi viikoksi saavat itselleen keksiä mm. Retief Goosen, Mike Weir ja Fredrik Jacobson.

Brett Wetterich takaa-ajettavana Fedex Cupin kilpailussa

Vain toinen voi voittaa . Fedex Cupin Bostonin kisan ykköstila antaisi johtopaikan pistelistalla &copy Getty ImagesBrett Wetterich ja Arron Oberholser lähtevät maanantaina viimeisessä parissa kentälle Bostonin kilpailussa. Päähuomio tulee kuitenkin kohdistumaan kakkosryhmään jossa Tiger Woods ja Phil Mickelson hakevat kirivaihdetta ohittaakseen tuloslistalla edellään olevat yllättäjät. Kahden megatähden pelaaminen samassa ryhmässä viimeisellä kierroksella ei ole jokapäivästä herkkua PGA Tourillakaan. Nyt panokset ovat vielä kisan voittoakin suuremmat. Tuloslistalla ylempänä oleva saa, varsinkin voittaessaan, melkoisen etulyöntiaseman taisteltaessa Fedex Cupin kymmenen miljoonan ylimääräisestä potista. Wetterich on viimeksi sijoittunut kymmenen joukkoon huhtikuussa, alkuvuodelta ovat Oberholserinkin parhaat saavutukset, joten näiden kahden voitto olisi johtoaasemasta huolimatta yllätys. Mickelson ja Woods aloittivat kisan vaatimattomasti, toisen kierroksen 64 nosti heidät kerralla kärjen tuntumaan. Woods oli vain lyönnin päässä pari pari reikää ennen loppua kolmannella, mutta hän otti kahdesti kolme puttia ja lähtee viimeiselle kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta. Viimevuonna Woods lähti päätöspäivään samantyyppisestä tilanteesta, Singh johti häntä kolmella, Tiger teki tuloksekseen 63 ja voitti kahdella. Camilo Villegas, Aaron Baddeley, Mike Weir, Rich Beem, Brett Wetterich. Siinä haastajat jotka ovat johtaneet kisaa eri kierrosten jälkeen. Maanantain kierroksesta on luvassa varmasti mielenkiintoinen taisto josta ei panoksia puutu.

Aaron Baddeley k&#228,rkeen Bostonissa

Kahdesti PGA Tourilla voittanut Aaron Baddeley tavoittelee isoa kalaa Bostonissa &copy Getty ImagesAaron Baddeley, Mike Weir ja Rich Beem johtavat Fedex Cupin toista kisaa kahden kierroksen jälkeen tuloksella yhdeksän alle.25-vuotias Baddeley on voittanut kuluvalla kaudella yhden kisan, Weir ja Beem tunnetaan Major-voitoistaan, molemmilla on niitä yksi. Kilpailu sai varsin paljon lisämaustetta kun avauspäivänä varjojen mailla kulkenut, ja yhdessä pelannut ykkösryhmä Woods, Mickelson,Singh sai peliinsä uutta potkua. He paransivat tuloksiaan yhteensä 22 lyönnillä. Mickelson (70-64) nousi lyönnin päähän kärjestä, Tigerilla (72-64) on eroa kolme lyöntiä. Hyvin kisan avanneilla Fredrik Jacobsonilla (66-72) ja Henrik Stensonilla (66-73) oli vaikea päivä, samoin avauspäivän jälkeen johtaneella Camilo Villegasilla (63-72). Kilpailu päättyy poikkeuksellisesti maanantaina.

Camilo Villegas heiluttelee tahtipuikkoa Bostonissa

Camilo Villegasillla oli puttilinjat hallussaan perjantaina &copy Getty ImagesKolumbian 25-vuotias Camilo Villegas on hätkähdyttänyt värikkäällä esiintymisellään ja notkeudellaan PGA Tourilla parin vuoden ajan. Pelatakin nuorukainen osaa, tästä todisteena kolme kakkostilaa. Voitto vain puuttuu, se nostaisi yleisönsuosikin tähtien luokkaan. Fedex Cupin Bostonin kisan avauskierroksella Villegas oli omaa luokkaansa, hän pelasi uransa parhaan tuloksen 63 ja johtaa kisaa kahdella ennen Mike Weiria. Ennen Fedex Cupin toista kisaa Villegas on pistelistan 46:s. Ruotsalaisilla on vahva panos, Fredrik Jacobson ja Henrik Stenson saivat tuloksekseen 66. Ensimmäisen play-off kisan voittaja Steve Stricker aloitti hänkin vahvasti, tuloksensa 67. Tiger Woods on melkeinpä selkä seinää vasten. Hän on ennen kisaa pistelistan neljäs. Perjantain tulos 72 jätti Woodsin sijaluvulle 73:s. Mikäli pistelistan kärkimiehet ovat maanantaina päättyvässä kisassa kaukana Tigerin edellä, tulee kahdessa seuraavassa kisassa kova kiire. Fedex Cupin paras kuittaa kymmenen miljoonaa taalaa, voittaja menee historiaan. Vertailun vuoksi, suurinpiirtein saman summan saa voittamalla kahdeksan Majoria joten nyt pelataan isoilla panoksilla.

Tiger Woods suosikkina Bostonissa

Fedex Cupiin kuuluva Deutsche Bank Championships käynnistyy perjantaina ja seitsemän miljoonan dollarin kokonaispotin lisäksi tarjolla on pisteitä joiden perusteella neljän osakilpailun paras kuittaa reilun kahden viikon kuluttua kymmenen miljoonaa taalaa. Edellisviikolla voittanut Steve Stricker pelaa yhdessä pistelistan kakkosen K.J.Choin ja Rory Sabbattinin kanssa. Avauskisan väliin jättänyt Tiger Woods oli viimevuonna paras Bostonissa. Nyt hänen olisi ensiarvoisen tärkeää olla tuloslistalla korkeammalla kuin edellä oleva kolmikko, muuten hän olisi kolmannessa kisassa jo selkä seinää vasten. Tigeria kirittävät Bostonin voittaja vuodelta 2004, Vijay Singh, sekä Phil Mickelson joka on pistelistan kuudes. Erot ovat näennäisesti vielä pieniä, mutta Fedex Cupin toinen kisa voi olla jo hyvinkin ratkaiseva kokonaistilanteen kannalta. Kisassa oli paikka 120 pelaajalle, Tom Lehman (87:) ja Ernie Els (9:s) jäivät pois. ”Big Easy” on ollut matkoilla kahdeksan viikkoa putkeen, hän matkusti Englantiin jossa lasten koulu käynnistyy. Jäämällä pois Bostonista Els käytännössä menettää mahdollisuutensa kokonaiskisan voittoon. Tom Lehmania ei kolmanteen kisaan enää pyydetä, siihen pääsee pistelistan 70 parasta.