21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pertti Koivunen rikkoi haamurajan Talissa

Pepe Koivunen kotimaisemissaan Aulangon Hugo-kentällä

Itsensä ”vanhan liiton” mieheksi luokitteleva Pertti ”Pepe” Koivunen on kiertänyt Talin kenttää 70-luvun alkupuolelta varsin säännöllisesti, vähintään muutaman kerran vuodessa lähes neljän vuosikymmenen ajan. Kertaakaan hän ei ollut alittanut 80 lyönnin rajaa, kunnes kesäkuun seitsemäntenä päivänä tuloskorttiin tuli lukema 79 Urheilutoimittajien liiton mestaruuskisoissa.

Juhlat saivat jatkoa seuraavana päivänä Koivusen varmistaessa ykköstilansa scratch-sarjassa yhteistuloksella 161.

-Talissa pelaaminen on aina ollut minulle suuri juhlahetki, tuo alitus on urallani ikimuistoinen, ihan herkistyin viimeisen reiän birdieputin upottua. Mietis nyt, satoja kierrroksia ja aina kenttä on tavallaan kukistanut. Nyt sain sitten kivan revanssin vaikka lyöntikin on parhaista vuosista lyhentynyt kymmeniä metrejä, ”Pepe” kuvailee.

Ikää miehelllä on 50 vuotta, golfura käynnistyi Aulangolla caddienä, perhe asui aivan vanhan kentän naapurisssa.

-Pääsin jäseneksi, pelailtiin kaverien kanssa. Olin kentällä töissä, myöhemmin sain golfkavereiltani työpaikan autokuskina legendaarisesta Hämeenlinnan Parketista joka oli todellinen golfarien kokoontumispaikka. Aloin pyynnöstä kirjoitaa Hämeen Sanomiin golfista vuonna 1985, sitten ryhdyinkin friikuksi kunnes vakinaistivat minut Hämeen Sanomiin 1997. Uskon olevani urheilutoimittajista se, joka on pelannut pisimpään, hän kertoo.

Kotikentällä Aulangon Hugolla oma ennätys on 67, tasoitus nykyään 8,2. Palkinnoksi hän sai kunnian ja pokaalin lisäksi komeat Clliqgearin työntökärryt.

-Olen muutaman päivän näillä pelannut. Kulkevat kevyesti ja kuin juna, varsinkin alamäkeen. Olen ihan myyty vaikka alkuun katselin, että ovat minulle liiankin hienot. Meillä Aulangolla on pitkä työntöperinne, jo 70-luvulla oli noin kymmenen miehen porukka joka oli teettänyt itselleen isopyöräiset , tosin vain kakksipyöäräiset kärryt, Pepe muistelee.

Teemu Tyry

Urheilutoimittajien liiton tiedote:

Koivunen mestari, Hallbäck paransi 20 lyönnillä avauspäivän tulostaan

Hämeenlinnalainen Pertti Koivunen ylsi toisen kerran urallaan Urheilutoimittajain liiton golfmestariksi. Koivunen pelasi Talissa 79 ja 82 lyönnin kierrokset, ja kukisti yhteistuloksellaan 161 mestaruutta puolustaneen Tampereen Eero Raution kahdella lyönnillä.

Urheilutoimittajien mestaruudesta eli Volvo Press Openin voitosta on pelattu 20 kertaa. Kisaperinne alkoi vuonna 1991 Siilinjärven Tarinaharjussa, ja sen jälkeen liiton aluekerhot ovat järjestäneet vuosittain kaksipäiväisen mestaruuskilpailun. Rautio on kisojen kestomenestyjä kahdeksalla mestaruudellaan. Kisojen iltajuhlan rasitukset näkyvät monesti toisen päivän tuloksissa, mutta Talissa upeimman poikkeuksen perinteisiin teki Helsingin Thomas Hallbäck. Hän sai chippinsä ja puttinsa loistokuntoon ja ylsi toisena pelipäivänä Talissa kisojen parhaaseen kierrostulokseen. Hallbäck käytti 18 reikään ammattimaiset 73 lyöntiä ja paransi avauspäivän kierrostulostaan hän paransi 20 lyönnillä.

Tasoituksellisessa A-sarjassa Hallbäck (tulos 144) nousi toiseksi Pertti Koivusen (141) takana. Tasoituksellisen B-sarjan (hcp 18,5 tai isompi) voitti Turun Rauno Laine 78 pistebogey-pisteellään. Kisoissa oli mukana 58 pelaajaa.

Urheilutoimittajien liitto, tulokset golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje