26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Paul Casey ja Ian Poulter villillä kortilla Ryder Cupiin, Gregory Havret voitti Skotlannissa

Joko Mikko Ilonen onnistuisi Gleneaglesissa jossa hän on karsiutunut kolmasti © Getty Images

Gregory Havret´n kolmesta voitosta kaksi on tullut Skotlannista &copy Getty ImagesRanskan Gregory Havret hallitsi alkumetreiltä asti Johnnie Walker Championshipia Jack Nicklauksen suunnittelemalla Gleneaglesin kentällä. Yhteistulokseksi tuli lopulta 14 alle, Graeme Storm hävisi lyönnillä, Peter Hanson kiilasi itsensä kolmanneksi.Ykköstila oli ranskalaisen uran kolmas, edellisvuonna hän voitti Skotlannin avoimet ennen Phil Mickelsonia. Jälleen kerran tuli todistettua se, että pitkän tauonkin jälkeen voi kisakentille palata hyvässä vireessä. Havret oli pitänyt lähes totaalilomaan viiden viikon ajan … Mikko Ilonen karsiutui pelattuaan tulokset 83-76. Hän pelaa seuraavan kerran jo tulevana torstaina Sveitsin Crans Sur -Sierressa. Ian Poulterin toinen sija Openissa oli tärkeä, lähes ainoa valintakriteeri Ryder Cupiin &copy Getty ImagesEuroopan Ryder Cup joukkue täydentyi välittömästi Skotlannin osakilpailun jälkeen. Viimeisillä suorilla paikoilla itsensä säilyttivät Gleneaglesissa viidenneksi sijoittunut Justin Rose, sekä kymmennennen sijan jakaneet Sören Hansen ja Oliver Wilson. Villit kortit lähetetään USA:sa Bostonin kisassa karsiutuneille Paul Caseylle sekä Ian Poulterille. Gleneaglesissa kauas kärjen taakse sijoittuneet Darren Clarke ja Colin Montgomerie eivät mahtuneet mukaan. Ehkä jompikumpi saa paikan Faldon apulaiskapteenina? Joukkueessa on viisi englantilaista, ensimmäistä kertaa sitten syksyn 1937 skotteja ei mahtunut joukkueeseen. Ensikertalaisia on neljä, skandinaaveja kolme. Euroopan Ryder Cup-joukkue: Padraig Harrington, Irlanti Graeme McDowell, Pohjois-Irlanti Lee Westwood, Englanti Paul Casey, Englanti Justin Rose, Englanti Oliver Wilson, Englanti Ian Poulter, Englanti Serigio Garcia, Espanja Miguel-Angel Jimenez, Espanja Robert Karlsson, Ruotsi Henrik Stenson, Ruotsi Sören Hansen, Tanska Kapteeni: Nick Faldo, Englanti apulaiskapteeni: Jose-Maria Olazabal, Espanja

Colin Montgomerie putoaa Ryder Cup-joukkueesta

<a href=Colin Montgomerieen ote Ryder Cup-paikasta kirposi. Ottaisiko Nick Faldo hänet apukapteenikseen? &copy Getty Images">Lauantaina 30.8 oli se päivä jolloin käytännössä varmistui Colin Montgomerien putoaminen syksyn Ryder Cup-joukkueesta. Ohut lanka joukkueeseen pääsemiseksi katkesi skotin pelattua kolmannen kierroksen tulokseen 76. Ero kärkeen kasvoi 12:een lyöntiin, sijaluku on yhtä lohduton kuin se on lähes koko kauden ajan ollut lopullisilla tuloslistoilla. Nick Faldolla ei ole käytännön mahdollisuuksia uhrata toista villeistä korteistaan rapakuntoiseen skotlantilaiseen joka on pelannut kaikki ottelusarjat vuodesta 1991. Kolmannnen kierroksen jälkeen on jo käytännössä selvää, että kolmesta viimeisestä suorasta paikasta kaksi menee Sören Hansenille ja Justin Roselle. Ilman voittoa koko ET uransa pelannut Oliver Wilson on vahvasti kiinni kymmenennessä jonka voi itselleen kaapata enää NIck Dougherty nousemalla kuuden lyönnnin takaa ohi 13 miehen voittoon. Kisaa johtaa edelleen Ranskan Gregory Havret (208). Anthony Wall (209) nousi kakkoseksi, yllättäjien ketjun täydentää Ricardo Gonzalez (210)kolmannella sijallaan.

Colin Montgomerien unelma Ryder Cup-paikasta el&#228,&#228,

Viimeistä viedään! Colin Montgomerien mahdollisuude Valhallan kisakoneeseen nousemiseksi ovatt varsin pienet &copy Getty ImagesSkotlannissa päähuomio kiinnittyy lauantaina ei niinkään kamppailuun kisan voitosta, vaan taisteluun Ryder Cupin villeistä korteista. Ryder Cupia ei ole toisen maailmansodan jälkeen pelattu ilman skottiedustusta,nyt tämä ”kauhuskenaario” on hyvin lähellä. Vaikka Colin Montgomerie paransi ja nousi 13:ksi, on hänen mahtumiseensa joukkueeseen hyvin vaikea uskoa. World Rankingilla muista potentiaalisista kortin saajista Ian Poulter on 23:s, Paul Casey 35:s ja Darren Clarke 56:s. Monty itse on 91:s, mutta 45-vuotiaan mutrusuun usko ei ole mennyt. Kun on tottunut pelaamaan Ryder Cupissa joka toinen vuosi kaudesta 1991 eteenpäin,luopumisen tuska on varmasti kova. -Nick valitsee kaksi pelaajaa, ja hänellä on valintoihinsa varmasti vankat perusteet, ilman tappioita kaikki Ryder Cupin kaksinpelinsä kiertänyt skotti filosofoi. Viimeiset suorat paikat, viimeistä lukuunottamatta tuntuvat löytäneen osoitteensa. Sören Hansen on Gleneaglesissa viidentenä, vain täydellinen romahdus voi viedä paikan. Rosen sijaluku on 13:s, häneen pätevät samat sanat. Joukkueessa on siis lähes varmasti ainakin kolme skandinaavia. Viimeisestä suorasta kisaavat niukasti jatkoon päässyt Oliver Wilson, Ross Fisher sekä Nick Dougherty. Fisherin pitäisi sijoittua kolmen joukkoon omatakseen mahdollisuudet Wilsonin sivuuttamiseen, Doughertyn pitäisi nousta sijoille 1-2. johtaa edelleen, kuuden ensimmäisen joukosta vain Sören Hansen mahtuu World Rankingilla sadan joukkoon. Mikko Ilonen (83-76) paransi, mutta cut-raja jäi 11 lyönnin päähän. Suoritus oli tuloksellisesti kauden ylivoimaisesti heikoin.

Gregory Havret vireess&#228,, Ilonen h&#228,nnill&#228, ja &#34,aivot kohmeessa&#34, Skotlannissa

Gregory Havret piti edellisvuonna Phil Mickelsonin selkänsä takana Loch Lomondissa. Nyt hän johtaa Gleneaglesissa &copy Getty ImagesGleneaglesissa Skotlannissa pelataan vaativissa olosuhteissa,tuulen pyöriessä. Ranskan kyvykäs, mutta ailahtelevainen Gregory Havret (68) on ottanut kärkipaikan, muita 70 lyönnin alittajia ei päivän mittaan tullut Havret on niin usein ollut kärkitaistoissa, lähes yhtä usein hän on murtunut keulasta tai sen tuntumasta. Poikkeuksena hieno Phil Mickelsonin kukistaminen Loch Lomondisa 2007. Nyt Havret on tuore mies, hän on pitänyt British Openin jälkeen reilun kuukauden lomaa kilpailemisesta. Mikko Ilonen osui torstaina vain viidesti oikealla lyöntimäärällä viheriöön. Hän oli vielä kuuden reiän jälkeeen paríssa, mutta loppu oli loputonta ylämäkeä. 12 viimeistä reikää Ilonen pelasi kymmenen yli, lopputulokseksi muodostui 83. Jatkoonpääsymahdollisuudet ovat langanohuet, neljäs karsiutuminen yhtä monennessa Glenealesin kisassa on käytännössä selviö. -Jotakuinkin kaikenlaista tapahtumaa oli siellä täällä. Aivot olivat jokseenkin kohmeessa. Ei todellakaan voida puhua suosikkikentästäni, tiivistää Ilonen tunnelmansa. Samalla kentällä pelataan vuoden 2014 Ryder Cup. Darren Clarke tarvitsee hyvän sijoituksen Skotlannin nummilta vakuuttaakseen Nick Faldon &copy Getty ImagesTaistelussa Ryder Cup-paikoista näyttää tulevan ratkaisuja jo hyvissä vaiheissa. Hyvissä asemissa kahdeksantena ja yhdeksäntenä olevat Justin Rose ja Sören Hansen pelasivat alle parín listan seuraavat Oliver Wilson sekä Martin Kaymer saivat molemmat tuloksekseen 76, kolme yli. Wilsonin paikka on vaakalaudalla, Rose ja Hansen voivat sovitella pian kisa-asuja.Oma lukunsa on Nick Dougherty joka voi voittamalla pudottaa selkeästi Wilsonin. Colin Montgomerie (+1) antaa siimaa kisan kärjelle, Ryder Cup- vertailussa Darren Clarkeen (-1) hän alkaa olla varsin toivottomassa asemassa. Vain voitto pitäisi skotin mahdollisuudet edes jollain lailla hengissä. Molemmat tavoittelevat toista kahdesta villistä kortista, ensimmäisen osoite täytyy olla Paul Casey.

Mikko Ilosella kana kynitt&#228,v&#228,n&#228, Gleneaglesissa

Mkko Ilosella on neljä top-20 sijoitusta viimeisissä kahdeksassa kilpailussaan. Kauden ensimmäinen kymmenen joukkoon nouseminen antaa kuitenkin edelleen odottaa itseään, eikä viikonlopun pelipaikka, Gleneaglesin komea golfkeskus lukeudu Ilosen suosikkeihin. Hän on osallistunut kisaan kolmasti, paras sijoitus on 88, muut 97:s ja 115:s. Gleneagles on Ilosen ET uralla yksi synkimmistä pelikohteista. Viikonloppu on siis ollut aina vapaa,neljäs yritys toivottavasti tuo jo oikeutuksen neljään kierrokseen. Ilonen pelaa torstaina aamun toisessa ryhmässä yhdessä Garry Houstonin ja Tom Whitehousen kanssa. Kärkisijoitusten puutteesta huolimatta Mikolla ei ole hätää, voittajakategoria ET:lle on vuoden 2010 loppuun asti, lisäksi hän on ansioissa mitattuna pelaamassa uransa toiseksi parasta kautta, tienestit ovat lähes 270.000 euroa. Vertailun vuoksi,kalenterivuoden 2007 aikana Ilonen ansaitsi Seve Trophy ja Irlannin taitokisa mukaanlukien nelinkertaisen summan tämänhetkiseen,yli miljoona euroa. ET:n virallisiin palkintosummiin näitä ei laskettu, ei luonnollisestikaan marras-joulukuussa 20007 ET:lla ansaittuja rahoja jotka koristavat Ilosen vuoden 2008 tilastoja. Mark Warren ja Colin Montgomerie pelaavat torstaina yhdessä Justin Rosen kanssa. Kuva World Cupista 2007. &copy Getty ImagesElokuussa 2007 Gleneaglesissa juhlittiin isäntämaan Mark Warrenin ykköstilaa, Colin Montgomeriekin oli yltänyt ykköseksi reilua kuukautta aiemmin Irlannissa. Parivaljakko koki myöhemmin syksyllä varsinaisen ekstaasin voittamalla World Cupin Kiinan Mission Hillsissa. Viikonloppuun lähdettäessä tunnelmat ovat skoteilla apeat, Montyn menestymättömyyden putken johdosta Skotlanti on jäämässä ilman edustusta Ryder Cupissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1937. Jollei Monty voita ja Nick Faldo helly valitsemaan tätä villillä kortilla… Suoraa paikkaansa joukkueeseen pyrkivät varmistamaan Justin Rose, Sören Hansen sekä Oliver Wilson. Takaa-ajajina ovat Ross Fisher, Martin Kaymer sekä Nick Dougherty.

Euroopan Ryder Cup joukkueen valinta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje