21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Par3-kentistä tasoituskelpoisia

Par3-kentillä pelaaminen on hyvä tapa tutustua lajiin ja treenata taitoja sekä kentällä käyttäytymistä.

Golfliitto haluaa muutoksella kannustaa aloittelevia golfareita kiertämään enemmän par3-kentillä ja tutustumaan siellä lajiin. ”Idea tasoituskierrosten mahdollistamiseksi par3-kentillä tuli suoraan golfseuroista”, kertoo Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi.

”Uudistuksen myötä par3-kenttien käyttöaste kohonnee erityisesti aloittelijoiden keskuudessa, sillä ne ovat pituudeltaan ja olosuhteiltaan muutenkin aloittelijaystävällisiä. Pääkentille tulee puolestaan lisää tilaa ja pelikierrokset nopeutuvat. Uudistuksesta eivät siis hyödy vain aloittelijat vaan muutkin pelaajat”, Peltoniemi jatkaa.

Tämän kesän osalta hanke on vielä pilotti. Mukana olevilta kentiltä kerätää kokemuksia, joiden perustella tehdään mahdollisia muutoksia ja ohjeistuksia jatkoa varten.

Kriteerinä tasoituskelpoiselle kierrokselle on vähintään 9 reiän kierros. Par3-kentän väylien tulisi olla keskimäärin noin 100 metrin mittaisia. Pilottihankkeeseen ovat lähteneet mukaan St.Laurence Golf, Nurmijärven Golfklubi, Golf Talma, Vihti Golf ja Peuramaa Golf.

St. Laurencen toimitusjohtaja Markku Ignatius on vastaanottanut jo ensimmäiset tasoitusta pudottavat kortit par3-kentältään.

”Ensimmäinen testiviikonloppu on takana ja sain tarkasteltavaksi kourallisen par3-kentältä jätettyjä kortteja. Siellä oli heti pari nuorta kaveria, jotka pudottivat ensimmäisellä kierroksella tasoituksen suoraan 54:stä 37:een. Lupasin tarjota pojille 9 reiän kierroksen oikealla kentällä, koska haluan nähdä onko heidän par3-tulokseksensa oikeasti vertailukelpoinen.”

Ignatius kertoo, että idean isä on Golf Talman toimitusjohtaja Olli-Pekka Nissinen. Toimitus- ja toiminnanjohtajien viimesyksyisessä palaverissa ajatuksesta innostui moni muukin. Liitto halusi lähteä virallisesti mukaan pilottiin ja antoi mukaan tuleville kentille ohjeistuksensa.

Käytännössä kentillä on kuitenkin mahdollisuus määrittää tai rajoittaa pelaajien tulosten vaikutusta tasoitukseen. Esimerkiksi Nurmijärvellä par3-kentällä tehdyissä tasoituskorteissa jokainen alle tasoituksen pelattu lyönti pudottaa tasoitusta vain 0,5:llä kun se normaalisti putoaa tasoitusryhmässä 37-45 yhdellä per lyönti.

Ignatiuskin kertoo harkitsevansa jonkinlaista ”filtteriä” par3-kentän tuloksiin, mikäli tasoituksen pudottaminen lyhyellä kentällä osoittautuu liian helpoksi.

”Tiedotamme tästä lähiaikoina kaikille meidän omille aloittelijoillemme. Isolle kentälle lähtemiseen on monilla korkea kynnys, mutta par3-kentällä viisneloset pääsevät kehittämään taitojaan heille sopivassa ympäristössä”, Ignatius muistuttaa.

– Laura Grönqvist

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)