11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ouluun avattiin talvigolfkenttä

Oulussa Nallikarin kentällä voi tilata makkarat ja juomat haluamalleen väylälle.

Oulussa

Maaliskuu on Suomessa talvigolfin osalta vilkkainta peliaikaa. Kenttiä on rakennettu sekä pelloille että merelle järven päälle. Oulun Nallikarin Talvikylän yhteydessä oleva talvigolfkenttä avattiin näistä viimeisenä. Kenttä on yhdeksänreikäinen, pisimmät väylät ovat peräti 400 metrisiä.

Kentän par on 36, pelattavaksi tulee niin par 5-, par 4- kuin par 3-väyliäkin. Idea talvigolfin järjestämiseen lähti innokkailta lajin harrastajilta, jotka kaipasivat myös talveksi kunnollista kenttää pelattavakseen. Katja Taivalkoski ja Jani Raudasoja alkoivat tuumasta toimeen ja anoivat kaupungilta luvan kentän rakentamiseen Nallikarin Talvikylän välittömään läheisyyteen. Ajatuksena oli myös hyödyntää meren jään antamat mahdollisuudet lajin harrastamiseen sekä tarjota pelikenttää muillekin innokkaille harrastajille.

Myös Nallikarin tarjoamat palvelut sekä yhteistyö Talvikylän kanssa olivat avainsanat suunnitelman toteutusvaiheessa; mm. lumirakentamiseen apua saatiin Nallikarin Talvikylän rakentajalta, Ilkka Karttuselta.

Talvigolfkenttä on avoinna aina huhtikuun alkuun saakka, lumi ja jäätilanteen salliessa myöhempäänkin kevääseen. Kentälle voi saapua pelaamaan ilman ajanvarausta ja tarvittaessa kentältä voi vuokrata talvigolfiin sopivat välineet. Greenfee on 15 euroa, sillä saa pelata halutessaan koko päivän.

Jämillä aloitettiin jo marraskuussa

Hannu

Talvigolfin osalta Suomen ykköskentän maineessa on jo pitkään ollut Hannu Narvin luomus Jämin komeassa metsämaisemassa. Kentän lay-outia voidaan luonnehtia varsin oikean oloiseksi ja silmää hiveleväksi. Kentällä on vankka käyttäjäkuntansa ja kisoja järjestetään säännöllisesti. Helmikuun puolivälissä kentällä pidettiin paikallinen Ryder Cup Jämin ja muun Suomen välillä. Seuraava, hyväntekeväisyyteen liittyvä kilpailu pelataan jo tulevana lauantaina.

Näppiksellä yhdeksän holaria talvikentällään

Näppis

Markku ”Näppis” Leinonen on jo vuosia pelannut ja peluuttanut ystäviään kotitilansa yhteyteen rakennetulla kentällä jossa on par-kolmosia. Lyöntipaikkoja ja viheriöitä vaihtamalla kentällä pelataan yhdeksänreikäisiä kierroksia.

”Aamulla aloitan metsätyöt yleensä neljän aikoihin. Aamupäivällä huollan kenttää pari tuntia, pelit käynnistyvät kello 12, ei yhtään aiemmin, Näppis kertoi helmikuun puolivälissä vuosia kestäneestä rutiinistaan. Hänen kenttänsa aukeaa yleensä tammikuun lopulla, pelit jatkuvat maaliskuulle, niin pitkään kuin ensimmäiset suojaiset päivät tulevat.

”Suojakelillä ei voi viheriöille mennä, pintaa ei sovi yhtään rikkoa”, Näppis kertoo paikallissäännöstään.

Hän on tehnyt hole-in-oneja omalla kentällään yhdeksä, oikeilla kentillä kesäisin kymmenen. Näppis lienee tälläkin mittarilla Suomen ylivoimainen ykkönen.

Talvgolfkentät Suomessa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje