11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Nykky Golfliiton valmennusorganisaatioon

Ursula Wikströmiä valmentavan Petteri Nykyn rooli on kasvamassa Golfliitossa.

Ursula Wikströmin henkilökohtainen valmentaja ja Suomen salibandymaajoukkueen MM-kultaan vuosina 2008 ja 2010 luotsannut Petteri Nykky on kesäkuusta alkaen toiminut Suomen Golfliiton liittovalmentajana.

Nykyn tehtäviin kuuluu 15.6. voimaan astuneen sopimuksen mukaan Etelä-Suomen golfseurojen juniorivalmennuksen tukeminen sekä pääkaupunkiseudun urheiluakatemian golfvalmennuksesta vastaaminen.

”Olemme todella tyytyväisiä saadessamme Petterin meidän näkökulmastamme erittäin tärkeään tehtävään”, sanoo Golfliiton huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila. ”Hänen osaamisensa erityisesti nuorten urheilijoiden kehittämisessä on erittäin vahva.”

Samanaikaisesti Sveitsin salibandymaajoukkueen päävalmentajana toimiva, mutta Suomessa asuva Nykky on ottanut uudet haasteensa innolla vastaan: ”On ollut hienot fiilikset lähteä mukaan. Olen toiminut golfvalmennuksen parissa 80-luvun lopusta alkaen, mikä on itse asiassa pidempään kuin salibandyssä.”

Suomen golfammattilaisten järjestöön PGA:han vuonna 2009 liittyneen Nykyn mielestä vahva salibandytausta on etu: ”Uskon, että kokemuksellani huippu-urheilusta minulla on paljon annettavaa erityisesti kokonaisvaltaisen valmennuksen saralla. Uskon myös, että minulla on paljon opittavaa. Perusasiat eivät lajista riippumatta muutu – töitä on tehtävä ja paljon.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)