18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Norjalainen puttivelho auttaa ruotsalaisia

Johan Edfors tähtäilee viheriöllä norjalaisen puttivalmentajan opeilla. © Getty Images

Ruotsin maajoukkuejohto sai parisen vuotta sitten vinkin, jonka mukaan norjalaisella JonKarlsenilla voisi olla käyttökelpoisia konsteja pelaajien puttitaitojen kohentamiseksi. Kiinnostus kasvoi, ja kohta Karlsen sai organisoida Ruotsin golfliiton muidenkin valmennusryhmien puttikoulutusta.

Nyt myös maan useat kärkiammattilaiset ovat kääntyneet 36-vuotiaan Karlsenin puoleen, kertoo Svensk Golf. Dubai World Championshipissä mukana olleista ruotsalaisista Peter Hanson, RobertKarlsson ja Johan Edfors kuuluvat nykyään Karlsenin ”puttirinkiin”.

”Hän on saanut minut ymmärtämään, mikä puttauksessa on tärkeätä. Olen pystynyt unohtamaan griinillä turhat tekniikkaan liittyvät ajatukset, ja tulosta on tullut. Puttipelissäni on nyt suuri ero verrattuna aikaan ennen kuin aloitin Jonin [Karlsen] kanssa”, Hanson sanoo.

Edforsilla on samantapaisia mietteitä norjalaisesta puttivelhosta: ”Pidän siitä, kuinka hän yksinkertaistaa asiat. Hän viittaa kintaalla tekniikalle – tärkeintä on, että pallo lähtee liikkeelle oikealla linjalla. Karlsenin kanssa on mukava työskennellä.”

Vaatimaton valmentaja ottaa kehut lähes vaivaantuneena vastaan: ”On hauskaa kuulla, että he ovat tyytyväisiä työhöni.”

”Puttauksessa nostan muiden seikkojen yläpuolelle kolme asiaa: pallon liikkeellelähdön, griinin lukemisen ja nopeuden. Näihin muuttujiin perustuen optimoin laatimani harjoitukset”, Karlsen sanoo.

Karlsen haluaa harjoitustensa muistuttavan mahdollisimman paljon kilpailutilannetta, siten pelaajan fokus itse toimintaan säilyy terävämpänä. Hän myös korostaa, että punaisen langan on säilyttävä harjoittelussa. ”Edistyminen perustuu siihen, että on olemassa rakenne ja kirkas suunnitelma koko toiminnalle”, hän muistuttaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje