23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Nick Watney paras New Orleansissa

Kyle Reifers on yksi USA:n lupaavimmista pelaajista © Getty Images

Nick Watney on kanssapelaajien arvioissa pidetty ja potentiaalinen voittajatyyppi &copy Getty ImagesKeskiviikkona 26 vuotta täyttävä Nick Watney nousi kolmannen kierroksen jälkeen kärkeen Zurich Classic of New Orleans kilpailussa ja piti vaihtelevien vaiheiden jälkeen paikkansa loppuun asti. Kolmatta kauttaan PGA Tourilla pelaava Watney pelasi yhteistuloksen 15 alle ja ansaitsi yli miljoona taalaa. Hänestä tuli myös kauden nuorin voittaja PGA Tourilla, muut alle kolmekymppiset ovat olleet Aaron Baddeley, Adam Scott sekä Charles Howell III New Orleansin kisassa on totuttu ensikertalaisvoittajiin. Avauskierroksen jälkeen pöytä oli katettu Kyle Reifersille, mutta tämä valahti päätöspäivänä viidenneltä sijalta 24:ksi. Sacramentosta Kaliforniasta kotoisin oleva Nick Watney menetti sunnuntaina jo neljännen reiän jälkeen kahden lyönnin johtonsa kahteen peräkkäiseen bogeyhin. Useat olettivat nuorukaisen henkisen kantin joutuvan liian tiukkaan prässiin. Watney vastasi epäilijöille välittömästi, upotti wedgella seuraavalla reiällä 120 metrin matkalta tehden eaglen. Loppukierroksella hän kisaili tasapäin pelikaverinsa Ken Duken kanssa ja oli tätä pelillisesti päätä pidempi, lopullista eroa oli kolme lyöntiä. -Olen niin onnellinen ja ylpeä suorituksestan. Upeaa on se, että New Orleansin ihmiset ovat tehneet niin mahtavan jälleenrakennustyön hurrikaanin ( elokuu 2005) jälkeen ja saaneet tämänkin kilpailun taas mahdolliseksi, Watney kiitti järjestäjiä. Edellisvuonna kisa pelattiin toisella kentällä hurrikaanin aiheuttamien tuhojen johdosta. Watney oli amatööriaikoinaan tähti joka ammattilaiseksi siirryttyään voitti Nationwide Tourin finaalikisan vuonna 2004. PGA Tourilla sijoitukset rahalistalla ovat olleet 127:s ja 75:s, nyt on tulossa taas parannusta listasijoitukseen. -Nick on pelaaja jolle meistä jokainen toivoo kaikkea hyvää. Hänellä on mahtava kapasiteetti, hän on ystävälinen kaikille. Yllätys on se, ettei hän ole aiemmin kyennyt voittoon, puki pelikaverien puolesta Brandt Snedeker ajatuksia sanoiksi. New Orleansista puuttuivat supertähdet joista osa pelaa torstaina käynnistyvässä Byron Nelson Classicissa. Ken Duke piti toisen sijan, Mark Calcavecchia käväisi parhaimmillaan lyönnin päässä kärjestä mutta jäi lopulta viidenneksi.

Kyle Reifers, matkalla t&#228,htiin?

PGA Tourin kilpailu Louisianassa pelataan vuoden tauon jälkeen TPC at Louisiana kentällä. Hurrikaani ja tulvat tekivät kentästä viimevuonna pelikelvottoman. New Orleansissa on usein juhlittu uusia voittajia, supertähdet ovat tälläkin kerralla jättäneet kilpailun väliin. Avauspäivänä juhli 23-vuotias Kyle Reifersjoka lähes virheettömällä pelillään teki tulokseksi 64, kahdeksan alle. Nimi on syytä panna mieleen, Ohiosta kotoisin oleva Reifers pelasi hienon amatööriuran ja ammattilaiseksi siirryttyään hän voitti kaksi ensimmäistä kisaansa joista toisen Nationwide Tourilla. New Orleansissa Reifers pelaa seitsemättä PGA Tourin kisaansa ja tähtää ennakkkoluulottomasti ykköseksi. Paras saavutus toistaiseksi on 12:s Arnold Palmerin kisasta jossa hän kukisti päätöspäivänä samassa ryhmässä pelanneen Ernie Elsin. Tourin kärkimiehistä mukana ovat vain voiton kaudella 2007 saavuttaneet Mark Calcavecchia sekä Boo Weekley. ”Calca” on toisena tuloksella 66, Weekleylle voitonjälkeinen viikonloppu taitaa olla vapaa, avauspäivän tulos oli 77. Ruotsalaisia on mukana viisi. Mielenkiinnolla odotetaan kuinka loukkaantumisen jälkeen paluuta kentille tekevä Fredrik Jacobsson onnistuu. Kauden avauskisassaan hän karsiutui, New Orleansissa tulos 69 oikeuttaa 15:een sijaan.