18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Miro Veijalainen ammattilaiseksi

Miro Veijalaisen askelmerkit ovat selvät tammikuussa pelattaviin Asian Tourin karsintoihin asti.

Suomen kärkiamatööreihin jo vuosia kuulunut Miro Veijalainen harppaa urallaan seuraavalle portaalle, ammattilaiseksi. Lappeenrantalaisen ammattilaisuran ensimmäinen tavoitekin on jo kristallinkirkas, se on Asian Tour. ”Lähden ensi viikolla Espanjaan, missä olen vajaan kuukauden. Treenaan ja osallistun muutamaan pienempään ammattilaiskisaan. Joulukuun toisella viikolla palaan Suomeen ja jouluaattona lähden Hua Hiniin valmistautumaan tammikuussa pelattaviin Asian Tourin karsintoihin”, Veijalainen selaa kalenteriaan. ”Askelmerkit ovat siis selvillä tammikuun loppuun asti. Sen pidemmälle ei voi vielä oikein suunnitella”, hän jatkaa. Kesälle 2013 on kuitenkin jo sen verran suunnitelmia, että Veijalaiselle on lupailtu Golfliitosta 5-6 villiä korttia Challenge Tourin kilpailuihin pääsi hän Asian Tourille tai ei.

Veijalaisen mielestä hänen lähipelinsä on ammattilaiskisojen vaatimalla tasolla.

Veijalaisen mielestä hänen lähipelinsä on ammattilaiskisojen vaatimalla tasolla.

Alla vaikea kausi Veijalaisen viimeinen amatöörikausi ei sujunut suunnitellusti. Menestystä ei juuri tullut ja amatööriuran kohokohdaksi kaavaillut Turkin MM-kisatkin menivät penkin alle. ”Mennyt kausi oli aika hankala. Vaikeuksia oli etenkin alkukaudesta ja se oli henkisesti raskasta. Annoin kuitenkin itselleni aikaa ja kauden loppua kohden menin isoja askelia eteenpäin”, Veijalainen kertoo. ”Loppukaudesta esimerkiksi Meri-Teijon Nordic Leaguen kisa oli jo pelillisesti hyvä ja koin siellä onnistumisia jutuissa, joiden kanssa minulla oli alkukaudesta ongelmia ja joita olimme kesän mittaan pyrkineet korjaamaan”, kertoo Veijalainen, joka sijoittui Meri-Teijon kisassa toiseksi. Mainituista ongelmista Veijalainen nostaa esille avauspelin, jota hän pyrkii edelleen terävöittämään. ”Annan yhä itselleni aikaa, sillä en ole vielä vaadittavalla tasolla. Mutta eteenpäin on menty ja olen saanut peliini lisää rohkeutta, jota hyvät tulokset vaativat.” Lähipeliä lappeenrantalainen pitää vahvuutenaan ja uskoo sen olevan riittävällä tasolla myös ammattilaiskisoja ajatellen.

Miro Veijalainen maajoukkueen univormussa Turkin MM-kisoissa.

Miro Veijalainen maajoukkueen univormussa Turkin MM-kisoissa.

”Talouspuoli ihan hyvällä mallilla” Miro Veijalaisen viime päivät ovat kuluneet erilaisten ammattilaisuuteen liittyvien asioiden hoitamisen ja paperitöiden parissa. ”Tietenkin samalla on treenattu tiukasti”, golfari huomauttaa. Ammattilaisena kiertäminen vaatii rahaa ja hoidettavat asiat ovat liittyneet pitkälti juuri talouspuoleen. ”Minulla on ollut hyvä tukiverkosto viimeisinä amatöörivuosina, mutta nyt tukea tarvitaan vielä enemmän. Samalla Golfliiton osuus pienenee, tosin liiton ammattilaisten tukiryhmästä saa yhä jotain. Olen käynyt mahdollisten tukijoiden kanssa neuvotteluja ja lähiviikkoina muutamat asiat selviävät tarkemmin. Mielestäni talouspuoli on ihan hyvällä mallilla”, Veijalainen kertoo. ”Tosin ei sitä rahaa ikkunoista ja ovista tule. Yleinen taloustilanne totta kai vaikuttaa asiaan”, hän kuitenkin tarkentaa. Golfillisessa tukiryhmässä vastuuvalmentajana jatkaa lappeenrantalainen PGA pro Jussi Helkala, joka on valmentanut Veijalaista viime keväästä lähtien. Fysiikkavalmennuksesta vastaa Jussi Huhtala, joka on myös SM-liigajoukkue SaiPan fysiikkavalmentaja. Veijalainen on tehnyt viime vuodet läheistä yhteistyötä maajoukkuevalmentaja Staffan Johanssonin kanssa. ”Hän oli minulle henkilökohtainenkin valmentaja. Keväällä teimme lähinnä ajanpuutteen vuoksi päätöksen, että Jussi ottaa valmennusvastuun. Staffanin kanssa on konsultoitu ja konsultoidaan jatkossakin tarpeen mukaan”, Veijalainen selvittää. Janne Knuuti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

  Pentti K. says:

  Anteeksi, jos kuulostaa julmalta, mutta jos amatööritasolla ei tule isosti menestystä, peli ei kulje (tulokset), svingissä on selviä heikkoja kohtia ja henkisestikin on vaikeaa, niin miksi lähteä ammattilaiseksi? Vain koska se on kivaa? Vähän kuulostaa siltä, että kun on fysiikkavalmentaja, niin ollaan valmiita ammattilaisiksi… Onnea kuitenkin valitsemallanne tiellä!

  Pekka.N says:

  Kukaan ei ole seppä syntyessään.anteeksi pyytelevät pesimistit ovat oma rotunsa heillä ei ole tulevaisuutta. Miro! päätöksesi on oikein, töihin on lähdettävä silloin kun siihen mahdollisuus ja sitä on tarjolla. Hyvää menestystä

  mai says:

  Eräs huippuvalmentajistamme sanoi kerran, että kisakokemus pitäisi ensin hakea pitkään amatöörikilpailuja kiertämällä ja vasta sitten siirtyä ammattilaiseksi. Kaikki mahdollinen kunnia ja onnentoivotukset meidän golfammattilaisillemme, mutta ei tarvitse kuin katsoa menestystä vuosia taaksepäin, niin on pakko ihmetellä missä tehdään väärin. Olisiko yksi syy juuri tämä, että yritetään oppia asiat kantapään eikä harjaantumisen kautta ja turhautuminen sekä liikayrittäminen kostautuvat hyvillä pelaajilla huonoina tuloksina.

  MaSa says:

  Mirolle onnea ja menestystä.Golffari tarvitsee kokemusta kovista kisoista ja ei siinä vaikuta onko kyseessä amatööri vai ammattilainen. Golffin säännöt vaan tekeen pelaajalle ongelmia amatöörinä, kun sponsseja ei voi niin helposti hoitaa. Menestys tulee vasta kovan harjoittelun kautta ja se vaatii vuosien työn . Säilyttäkää vaan usko omaan tekemiseenne ja älkää lukeko pessimistien kirjoituksia! Kyllä viitteitä jo alkaa näkyä että pelaajiemme taso on nousussa. Golffari alkaa olla yli 30V vasta parhaimmillaan.