[14][27]
Ajankohtaista

Minea Blomqvistilla mainio päätöskierros Meksikossa

Minea Blomqvist on noussut maailmanlisttalla kuluvan vuoden aikana yli sata sijaa 71:ksi.Kuva Ville Kalliala

Lorena Ochoa, jo liian hyvä naisten sarjoihin... &copy Getty ImagesLorena Ochoa jyräsi vastustamattomasti kauden neljänteen voittoonsa Tres Marias Residential Golf Clubilla Moreliassa, Meksikossa. Hän oli kiertänyt kolme ensimmäistä kierrostaan kunkin tulokseen 66, seitsemän alle. Mikäli Ochoa olisi pystynyt samaan sunnuntaina, olisi myös LPGA Tourin kaikkien aikojen ennätys neljällä kierroksella, -27 rikkoontunut. Ennätys on varmasti tämäkin lisättynä voittojen sarjaan. Neljässä voittokisassa hän on jättänyt seuraavaa 11, seitsemän, viisi ja nyt taas 11 lyöntiä.Marginaalia on syntynyt 16 kierroksen aikana 34 lyöntiä, 2,25 lyöntiä kierrosta kohden. Mestaritar olikin sunnuntana hyvässä vauhdissa, kolme alle kierrostaan kahdeksan jälkeen. 11:lla tuli työtapaturma, tripla par-nelosella joka hän oli pelannut aiemmin yhteensä yhden alle. Loppureiíllä meksikolainen intoutui kaikesta huolimatta tekemään neljä bidietä, ilman triplaa ennätys olisi nyt Ochoan nimissä. Kakkoseksi pelasi Korean Song -Hee Kim (-14). Ruotsalaiset tulevat vahvalla rintamalla, Annika Sörenstamin ja Louise Fribergin voittojen jatkoksi nyt kärkipäässä heiluivat Carin Koch (5:s), Nina Reis (9:s) sekä Sophie Gustafson (11:s). Minni Blomqvist on kahden top-ten sijoituksen lisäksi selvinnyt yhtä kertaa lukuunottamatta jatkoon LPGA Tourin kisoissaan  &copy Getty ImagesMinni Blomqvist pelasi aiempiin kolmeen kierrokseensa (77-74-78) verrattuna yli kuusi lyöntiä paremman tuloksen (70) sunnuntaina. Nousua tuloslistalla tuli yli 20 sijaa, Blomqvist kuittaa 43:sta tilasta ja kauden toisesta Meksikon matkastaan rahalistallereilusti yli 5000 dollaria, seuraavaan kisaan varmasti myös hyvän mielen. Jo tulevana torstaina Blomqvist pelaa Orlandossa Ginn Openissa jonka palkintopotissa on peräti 2,6 miljoonaa taalaa, tuplamäärä Meksikon kisaan nähden ja enemmän kuin mitä Nabiscossa oli potissa. Minean USA:n kotikaupungissa pelattavaan kilpailuun ovat tulossa lähes kaikki maailmanhuiput.

Lorena Ochoa karkasi omille luvuilleen Moreliassa

Lorena Ochoa on vastannut pelilllän kotiyleisön koviin odotuksiin, sunnuntaina on juhlan aika.. &copy Getty ImagesEi voi kuin ihmetellä ja päätään pyöritellä maailman tämänhetkisen parhaan naispelaajan esitysten sokaisemana. Lorena Ochoa on jättänyt kakkosta voittokisoissaan kuluvalla kaudella 11, seitsemän ja viisi lyöntiä. KUN hän sunnuntaina voittaa Tres Marias Residential Golf Clubilla Moreliassa, rikkonee meksikolainen taas yhden ennätyksen. Tällä kerralla kyseeseen tulee neljän perättäisen voitokisan yhteenlaskettu marginaali kakkoseen. Se saattaa olla jopa yli 30 lyöntiä. Ennen päätöspäivää Ochoa kasvatti lauantaina eron Korean Inbee Parkiin yhdestä viiteen lyöntiin. Ochoa oli samassa kisassa paras jo vuonna 2006. Erot kärjen ja keskiryhmän välillä ovat entistä suuremmat. Mutta hyvin harvoin, ehkä ei koskaan aiemmin, on ykkösen ja 62:n välinen ero ollut kolmen kierroksen jälkeen näin suuri, peräti 31 lyöntiä. Vaikka Ochoa on häikäisevä, tuo ero Blomqvistiin kertoo sen, että suomalainen ei ole ollut parhaimmilllaan. Viimevuotisessa kilpailussa Minea oli 59:s, eroa voittaja Cavalleriin oli neljällä kierroksella 21 lyöntiä.

Lorena Ochoa kohden ylivoimaista voittoa , Minea Blomqvist jatkoon Meksikossa

Vain voitto kelpaa. Lorena Ochoa tavoittelee kauden neljättä ykköstilaansa LPGA Tourilla &copy Getty ImagesLorena Ochoalla on selkeä rooli Meksikon kisassa viikonloppuna. Hänen pitäisi kaiken olemassaolevan datan perusteella voittaa LPGA Tourin kisa erittäin selkeällä erolla. Kahden kierroksen jälkeen Ochoa on 14 alle, vain lyönnin päässä on Inbee Park, kolmen lyönnin takaa lähtee lauantain kierrokselle Song-Hee Kim. Isot tähdet puuttuvat Meksikosta, viisi korealaispelaajaa on Ochoaa lähimpänä tuloslistalla. Ochoa siis ”munasi” viimevuotisen varman voiton päätöspäivänä Italian Silvia Cavallerille, nyt tämä työtapaturma tuskin tulee toistumaan. Meksikon kisassa oli vajaat sata pelaajatarta mukana, tästä ja kentästä johtuen jatkoon pääsi paljon pelaajia joilla ei ole enää mitään mahdollisuuksia kärkeen. Ochoan ja viimeisen jatkoonpäässeen välinen ero kun on uskomattomasti 21, lyöntiä. Lieneekö ennätys alallaan? Minea Blomqvist on sijaluvulla 57:s ja viimeisiä jatkoonpääsijöitä tuloksilaan 74-78. Pikkurahaa on ainakin luvassa. Sijaluluvulle 27:s on matkaa peräti kahdeksan lyöntiä. Hyvä peli viikonloppuna antaisi jokatapauksessa hyvän lähtökohden seuraavan viikon Floridan kilpailuun.

Viimeiset rei&#228,t vaikeita Minea Blomqvistille Meksikossa

Vain voitto kelpaa. Lorena Ochoa tavoittelee kauden neljättä ykköstilaansa LPGA Tourilla &copy Getty ImagesMinea Blomqvist on avauspäivän jälkeen 36:na Meksikossa pidettävässä LPGA Tourin kisassa. Parempaankin oli mahdollisuuksia, Minea oli 14 reiän jälkeen kaksi alle, tupla 15:lla ja bogey viimeisellä ( par-5) pudottivat häntä tuloslistalla 24 sijaa alemmas. Lorena Ochoa sekä yksi Tourin kymmenestä Kim sukunimen omaavasta pelaajasta Song-Hee Kim pelasivat 66, seitsemän alle. Eroa seuraaviin on kolme lyöntiä. Ochoa oli liekeissä par-viitosilla joilla hän teki kaksi eaglea, kaksi birdietä ja parín. Kim saa vielä perjantaina pelata eri ryhmässä kuin Ochoa, mutta jos lauantain kierrokselle lähdettäessä tuloslista on samanlainen, joutuu 19-vuotias korealainen kovaan testiin. Ochoa koki edellisvuonna työtapaturman Corona Championshipissa häviten päätöspäivänä Silvia Cavallerille. Nyt se tuskin toistuu, helppo ennustus olisi Ochoan kauden neljäs voitto, jopa murskaavalla erolla seuraaviin. Blomqvistilla on perjantaina mieluisakin lähtökohta peliin. Kun kortti kaudelle 2009 on jo varmistettu ja jatkoonpääsyjen sarja on jo nyt uran pisin ( 4), kohtuullinenkin esitys vie viikonlopun peleihin, hyvällä voisi kolkutella viimeistään viikonloppuna kärkikymmenikköön. Ochoalta puuttuu kisasta nimekkäät haastajat, Blomqvistin kanssa pelaava Sophie Gustafson sai tuloksekseen 70.

Sophie Gustafsson kiritt&#228,&#228, Minea Blomqvistia Meksikossa

Italian Silvia Cavalleri saavutti viimevuonna uransa ensimmäisen voiton LPGA Tourin kisassa Meksikossa kukistamalla sensaatiomaisesti isäntämaan kansallissankarin Lorena Ochoan. Hän pelasi päätöskierroksen tulokseeen 66, seitsemän alle, Ochoa hävisi kaksi lyöntiä. Ochoa joka voitti vuonna 2006, sekä kauden 2005 ykkönen, Ruotsin Carin Koch pelaavat yhdessä Cavallerin kanssa kaksi ensimmäistä kierrosta. Hyvin oletettavaa on, että eurooppalaisile jää vain statistin rooli, niin vahvassa vireessä Ochoa on viimeisten viikkojen aikana ollut, kolme voittoa yhteensä 23 lyönnin marginaalilla sekä yksi kahdeksas sija. Minea Blomqvist on sijoitettu kuumiin ryhmiin. Sophie Gustafson sekä Korean nuori Sun Young Yoo ovat Minean pelikaverit. Gustafson on voittanut ympäri maailman yhteensä 22 kertaa ja pelannut viidesti Solheim Cupissa, joten Blomqvistilla on ruotsalaisessa eräänlainen roolimalli edessään. Blomqvist on rahalistalla (160.000) 13:s , World Rankingilla 71:s. Viimevuotisessa kisassa Minni hävisi Cavallerille peräti 23 lyöntiä ja oli 59:s. Tämä on viides kerta kun hän pelaa Meksikossa, paras sijoitus on 33:s Nyt odotukset ovat korkealla, sillä karsiuduttuaan LPGA Tourin kauden avauskisassaan hän on päässyt neljästi jatkoon ja saavuttanut mm. sijat viides sekä kolmas. Nabisco Championshipin päätöskierros (72) oli myös erittäin hyvä kenraaliharjoitus viikonlopun kisaan, se nosti suomalaista yli kymmenen sijaa 47:ksi.