[14][27]
Ajankohtaista

Mike Weir jatkoi vasurien voittokulkua Scottsdalessa

Phil Mickelson draivasi perjantaina tutuissa maisemissa Scottsdalessa © Getty Images

Mike Weir on omimmillaan tarkkuutta vaativilla kentillä. Ykköstila oli PGA Touri uran kahdeksas &copy Getty ImagesMike Weir, vuoden 2003 Mastersin sankari on tekemässä uutta nousua huipulle. Uran kahdeksas voitto PGA Tourilla tuli yli 3,5 vuotta edellisen jälkeen. Tuulisissa olosuhteissa pelattu päätöskierros oli sisääntulossa Weirin ja niinikään varjojen mailla pelanneen Mark Hensbyn välistä taistelua. Kanadalainen pääsi edelle 15:n birdiellään, kolme viimeistä tasattiin ja Weir pääsi juhlimaan ykköstilaansa. Tarkka nakuttelija pääsi syyskuussa kapteeni Gary Playerin villillä kortilla mukaan kotimaassaan pidettyyn Presidents Cupiin jossa hän hullaannutti yleisön voittamalla kaksinpelissään Tiger Woodsin. Scottsdalen voitto Weirille luonnollisesti hyvin merkityksellinen pitkän kuivan kauden jälkeen. Hänen ansiolistansa on vaikuttava, Mastersin ykköstilan lisäksi Weir on voittanut World Tourin kisan Valderramassa sekä Tour Championshipin.Harva muistaa sitäkään, että parhaimmillaan hän on ollut maailmanlistalla kolmas. Vasureilla kulkee ennätyksellisen kovaa PGA Tourilla. Phil Mickelson on voittanut kuluvalla kaudella kolme kisaa, Steve Flesch kaksi. Weirin ykköstila on siis kauden kuudes. Juniorivuosinaan Weir ei ollut täysin varma ”suuntautuneisuudestaan”. Hän kirjoitti 13-vuotiaana kirjeen Jack Nicklaukselle, kysyen neuvoa siihen pitäisikö puolta mahdollisesti vaihtaa. Nicklaus kehotti vastauksessaan pelaamaan siltä puolelta kumpi tuntuu luonnolliselta. Ruotsin Carl Pettersonilla oli valttikortit käsissään päätöspäivään lähdettäessä, hän oli pelannut lauantaina 64 ilman bogeja. Sunnuntaina Pettersson oli vain varjo edellispäivänä loistaneesta miehestä. Bogeja kertyi peräti seitsemän, lyöntejä kymmenen enemmän ( 64-74) ja sijoitukseksi tuli neljäs joka oli kauden paras. Laiha lohtu sinällään, Pettersson on kuluvalla kaudella missannut pari kertaa aiemminkin päätöspäivänä mahdollisuutensa. Mark Hensbylle toinen sija oli uran toiseksi paras sijoitus PGA Tourilla. Palkintorahaa lyödään tileille 540.000 dollaria, aussi nousee rahalistalla 52 sijaa 99:ksi. Paikkansa vuoden 2008 Tourille varmisti myös Saksan Alex Cejka (6:s), hyvin lähellä se on Mathias Grönbergillakin (21:s) joka oli edellisissä kisoissaan kolmas ja seitsemäs. PGA Touria on jäljellä vielä kaksi kisaa, molemmat pelataan Floridassa. Kausi päättyy Orlandoon. TT

Carl Pettersson johtaa Fry&#39,s Electronics Openia ennen p&#228,&#228,t&#246,skierrosta

Ruotsin Carl Petterson nosti itsensä PGA Tourin kilpailun johtopaikalle virheettömällä kierroksellaan. Petterson teki lauantain kierroksella 6 birdietä ja 12 paria. Kentän parin ollessa 70, tulokseksi muodostui 64. Petterson osui kierroksellaan 16 griiniin, eikä varsinaista varaa bogin tekemiseen ollut näilläkään kerroilla. Petterson johtaa kilpailua yhteistuloksellaan -13. Toista tilaa jakavat yhden lyönnin päässä Kanadan Mike Weir ja Australian Mark Hensby. Heistä kolmen lyönnin päässä vaani jälleen voittojen makuun päässyt Justin Leonard. Viimeisestä kierroksesta on muodostumassa todellinen jännitysnäytelmä. Carl Pettersson pelasi lauantaina loistokierroksen  &copy Getty Images

PGA Tour jatkuu Scottsdalessa Arizonassa

PGA Tourin syyskiertueen osakilpailulla olisi normaalisti kovin hankalaa saada Phil Mickelsonin kaltaista tähteä mukaan. Tämän viikon Fry’s Electronics Open siinä kuitenkin onnistui. Eikä vähiten sen vuoksi, että Grayhawk Golf Club on yksi Phil Mickelson ensimmäisistä tärkeistä tukijoista. Mickelson on pelannut kentän 300-400 kertaa. Tämä PGA Tourin uusi, viiden miljoonan taalan, turnaus on houkutellut mukaan myös mm. Aaron Baddeleyn, Tom Lehmanin, John Dalyn, David Duvalin, Justin Leonardin, Steve Elkingtonin sekä Mark Calcavecchian. Kentän tuntemuksesta ei kuitenkaan ole ollut apua kehden ensimmäisen kierroksen aikana. Mickelson jäi tuloksellaan +1 juuri cut –rajan väärälle puolelle. Saman kohtalon kokivat myös John Daly, Stewart Cink ja Tom Lehman. Aaron Baddaley jäi cutista kaksi lyöntiä. Kilpailua johtaa kahden kierroksen jälkeen Ryan Moore tuloksellaan -11. Kierrokset 66 ja 63 pelannut, 24 -vuotias Moore on viimeiset kaksi kautta kolkutellut tasaisesti PGA Tourin aivan tervävintä kärkeä. Voitto kuitenkin vielä puuttuu. Neljän lyönnin päässä viidettä sijaa jakavat Mike Weir ja Carl Petterson ovat varmasti sitä mieltä, että puuttuu vielä tämänkin viikonlopun jälkeen.