18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mika Hjorthin kunto pitää

Mika Hjorthin tyylikäs avaus. Kuva: Tabermann©Image

Tämänvuotinen Evolvit Hickory Open oli Mika Hjorthin ylivoimaa. Hän voitti tuloksellaan 79 seitsemällä lyönnillä toiseksi sijoittuneen Jussi Markkasen. Marko Pöykiö ja Aki Ahlfors (87) olivat seuraavina.

Pöykiö tutustui ensimmäistä kertaa hikkorimailoihin ja piti kovasti kokemuksesta. Erityisesti hän ihasteli hikkorimailojen tunnokkuutta ja niiden lyöjälle antamaa palautetta. Pöykiö lupasi tulla mukaan myös kolmen viikon kuluttua pelattaviin hikkorigolfin SM-kisoihin.

Tasoitussarjassa tulos oli huomattavasti tasaisempi. Antti Paatola pisti Hjorthin tiukoille pelaten saman tuloksen 28 pistettä. Hjorth voitti kisan paremman tasoituksensa ansiosta. Markkanen hävisi kärkikaksikolle pisteen ja Pöykiö kaksi pistettä. Seitsemän pelaajaa mahtui viiden pisteen sisälle.

Hjort on voittanut Hickory Tourin molemmat lyöntipelikilpailut johtaen näin maksimipistein. Eroa toisena olevaan Markkaseen on kymmenen pistettä. Tasoitussarjassa on hieman tasaisempaa, Hjorthiin johto on seitsemän pistettä Paatolaan nähden. Tourin kokonaispisteissä lasketaan mukaan neljän kisan pisteet, joten mitään ei ole vielä ratkaistu.

Erityisen ilahduttavaa oli, että kisan 18 osallistujasta seitsemän oli ensikertalaista. Heidän joukossaan oli Kytäjä Golfin toiminnanjohtaja Sari Tani ja hänen miehensä Jukka. Sari Tanin mielestä hikkorigolf sopisi hyvin myös klubitapahtumien ohjelmaksi. Teeman mukainen pukeutuminen, ja ”ei niin vakava golf” voisivat hyvinkin olla jäsenistön mieleen.

Kellohame

Kellohame pyörähtää. Kytäjä Golfin toiminnanjohtaja Sari Tani näyttää mallia. Kuva: Tabermann©Image

Hikkorigolfin SM-kisa pelataan Pickalassa

Kesän seuraava hikkoritapahtuma on Suomen Golfhistoriallisen Seuran järjestämä hikkorigolfin SM-kisa, joka pelataan heinäkuun 2. päivänä Pickalan Seaside-kentällä. Edellinen päivä on kisan virallinen harjoituspäivä. Mestaruutta puolustavat Ikaalisten Hannu Narvi ja Ruotsin Britta Nord, joka viime vuonna voitti Suomen mestaruuden lisäksi Ruotsin, Saksan ja Ranskan hikkorimestaruudet. Molemmat ovat lupautuneet puolustamaan mestaruuttaan. Ruotsista on tulossa myös viime vuonna Narvin jälkeen toiseksi sijoittunut Jörgen Isberg, joka toukokuussa kävi voittamassa Skotlannin mestaruuden hikkorigolfissa.

Kisan ilmoittautuminen on jo käynnissä ja se päättyy 22.6. SGHS toivottaa kisaan tervetulleeksi kaikkia golfareita riippumatta siitä, ovatko he seuran jäseniä. Vuokravälineitä on saatavissa paikanpäältä. Lisätietoja kisasta ja hikkorigolfista löytyy Suomen Golfhistoriallisen Seuran kotisivuilta.

Teksti: Antti Paatola

Suomen Golfhistoriallinen Seura

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje