Mark O´Meara vaihtaa välineitä - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mark O´Meara vaihtaa välineitä

o´meara

o´meara”Minä vaihdan nyt välineitä”, ilmoitti Mark O´Meara kauden 2000 päätteeksi. Maailman huippupelaajillakin tulee uransa aikana lähes selittämättömiä menestysjaksoja sekä lamakausia. Mark O´Meara on kokenut viimeisten vuosien aikana molempia. 41-vuotta täytettyään O´Meara oli voittanut PGA Tourilla 14 kertaa, hän kuului raskassarjalaisiin, muttei kuitenkaan aivan ehdottomaan eliittiin. Kausi 1998 oli floridalaiselle varsinainen unelmien täyttymys. Kauden avauskisassa,Mercedes Championshipissa hän sijoittui toiseksi, muttei esittänyt mitään kummempaa ennenkuin huhtikuun US Mastersissa. O´Meara nousi kahdella viimeisellä kierroksella voittotaistoon, viimeisen reiän birdieputti sinetöi uran ensimmäisen Major-voiton David Duvalin ja Fred Couplesin nenän edestä. Lisää herkkua tuli British Openissa jossa siinäkin voittomarginaali oli mahdollisimman pieni. Yllättäjä, Japanissa uransa tehnyt Brian Watts taipui vasta uusinnassa. PGA:n mestaruuskisoissa Mark O´Meara oli neljäs, Cisco World Matchplay Championshipissa hän nousi voittoon Tiger Woodsin ohi oltuaan jo viisi down ensimmäisen kierroksen jälkeen. O´Meara voitti vielä kauden päätteeksi Skins Gamesit, nousi maailmanlistan kakkoseksi ja ansaitsi kaudella ympäri maailman yli 20 miljoonaa markkaa. O´Mearalla olivat onnettaretkin puolellaan, kaikki voitot olivat äärimmäisen niukkoja, ne olisivat voineet kääntyä toisinkin päin.

Ainutlaatuinen sy&ouml,ksy

Jos oli menestys yllättävää, ovat myös kahden seuraavan kauden esitykset olleet sitäkin suurempia pettymyksiä. Tiger Woodsin hyvä ystävä ja naapuri ei ole voittanut yhtään kisaa. Kauden 1999 avauskisassa hän oli toistamiseen toisena, maaliskuussakin Honda Classicissa kolmantena. Mutta kun Majoreissa paras sijoitus oli 31:s, ( Masters) ja US Openisssa sekä British Openissa hän karsiutui, oli mies itsekin ihmeissään. O´MearaHyväntuulinen maailmanmies kävi Talissa kukistamassa Anssi Kankkosen reikäpelissä luvuin 2/1, loppukausi tuotti lohdutukseksi ykköstilan World Cupissa yhdessä Tiger Woodsin kanssa. Tuossakin kilpailussa O´Meara oli henkilökohtaisesti vain keskikastissa, Woods hoiti homman kuten etukäteiskäsikirjoitus lupasikin. Mennyt kausi on ollut samaa syöksyä alaspäin kaikilla listoilla. O´Meara pelasi PGA Tourilla 19 kisaa, ja oli vain kerran kymmenen joukossa. Rahalistalla hän oli 112:s, vyötä ei ole tarvinnut kuitenkaan kiristää, tilille lyötiin 2,8 miljoonaa markkaa. Maailmanlistalla toisena kauden 1998 jälkeen ollut mies on pudonnut uskomattomasti sijalle 74:s. Tämä lienee maailmanennätys, mieleen ei vastaavaa syöksyä hetimiten muistu. Ansiot ovat pudonneet kahdenvuodentakaisesta murto-osaan. Vaikka kutsuja PGA Tourin ulkopuolisiin kisoihin ympäri maailman riittää, ei menestymättömyys tietenkään O´Mearaa tyydytä. Loukkaantumiset tai sairaudet eivät ole ihmeemmin miestä häirinneet, kipeä niska vaivaa O´ Mearan tavoin monia muitakin huippuja. Lähes ainoana selityksenä esitysten vaisuudelle on tarjottu huonoa lähipelifiilistä ja epävireisyyttä. Ehkä kaksi Major-voittoa toivat elämään sittenkin liian paljon oheisohjelmaa ja gloriaa, odotuksiakin joiden kanssa on monasti vaikea nousta omalle tasolle, tarvittaessa sen ylikin?

&#34,Drop and Stop&#34, pallolla menestykseen?

Kauden 1998 päätteeksi maailmanlistan kärjessä olleiden O´Mearan ja Tiger Woodsin tiet ovat menneet kovasti eri suuntiin. Woods on maailmanhistorian ylivoimaisin ykkönen, O´Meara tällä hetkellä 74:s. Woods pelaa edelleen Titleistin mailoilla, mutta vaihtoi pallonsa Nike-merkkiseksi. Mark O´Meara teki vastikään kuusivuotisen sopimuksen Acushnetin( Titleist) kanssa. Sopimus pitää miehen Titleistin mannekiinina aina Senior Tourin ikärajaan varttumiseen asti. Uransa suurimmat voitot hän on saavuttanut Taylor Maden mailoilla ja Strata pallolla pelaten. Hän pelaa Titleistin uudella pallolla joka lanseerataan virallisesti vasta tammikun Floridan messuilla. Useat tähän palloon siirtyneistä ovat todenneet saaneensa lisää pituutta jopa 20-30 metriä lähipelituntuman oleellisesti heikentymättä. Titleistin Pro V1 pallo on uudentyyppinen ns. ”drop and stop-pallo”, joka alastullessaan putoaa nopeasti ja jyrkästi, mahdollistaen mm. karheikosta helpommat lähestymiset…. Toivomme toki, että Mark O´Mearan syöksy golflistoilla jatkossa ei ole enää yhtä jyrkkää kuin kahtena viimekautena. Titleistin talliin kuuluvat jo ennestään mm. Greg Norman, David Duval, Davis Love III, Sergio Garcia sekä naisgolfin valtiatar Karrie Webb.

Mark O´Meara

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje