11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mariel Häkkiselle hole-in-one albatrossilla

Mariel Häkkinen teki hole-in-onen KoskiGolfissa albatrossilla.

Mariel Häkkiselle tuli joulu keskellä kesää Kuusankoskella pelatussa Naistenhaku-kisassa. 17-vuotias Mariel löi hole-in-onen par 4 -väylällä. Vastaavia suorituksia Suomessa tiedetään tehdyn vain muutamia. Eerolassa näitä unelmalyöntejä on tapahtunut jo kaksi, sillä samassa kisassa kaksi vuotta sitten Mano Riihisaari ylsi vastaavaan suoritukseen.

Golfkielessä albatrossi tarkoittaa kolme alle väylän par-tuloksen tehtyä suoritusta. Se on paljon harvinaisempi kuin hole-in-one, jossa pallo lyödään yhdellä lyönnillä reikään yleensä par 3 -väylällä.Eerolan pro Jani Haarus arvioi yhtä albatrossia kohden syntyvän noin 100 ”holaria”. Albatrossi lyödään yleensä sellaisilla par 5 -väylillä, joissa on mahdollista saada kakkoslyönti suoraan viheriölle.

”Naistenhaku pelataan scramble-kisana ja meidän joukkueessa ensin lyöneillä miehillä oli pallot jo hyvin pelissä. Päätin ottaa pienen riskin ja yrittää suoraan griinille, sillä Eerolan 12. väylällä pituutta punaiselta tiiltä on vain noin 185 metriä. Tosin väylä kääntyy reilusti ylös oikealle ja viheriö on korkeiden puiden varjostama”, kertoo Mariel.

”Mailaksi valitsin draiverin, vaikka matkaa ei tuon enempää ollutkaan. Lyönti lähti hyvin, mutta pallo osui vähän griinin edessä olevien puiden latvoihin. Yksi joukkueemme pelaajista oli katsomassa ja hän huusi, että pallo tuli alas forelle. Lyöntipaikalta ei näe suoraan griinille, joten heti lyönnin jälkeen en vielä tiennyt tilannetta, tunne onnistuneesta lyönnistä oli kuitenkin olemassa. Aikamoinen yllätyshän se oli kun pallo löytyi reiästä.”

Golfia Kouvolasta kotoisin oleva Mariel on pelannut kohta 10 vuotta. Kesäisin hän pelaa lähes päivittäin ja osallistuu kotimaassa juniorikisoihin ja on toiminutuseaan otteeseen apuopettajana nuoremmille junioreille KoskiGolfin junnukoulussa.

Teksti: Jukka Leino Kuva: Juuso Salakka

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)