21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Lorena Ochoalle ylivoimainen voitto St. Andrewsissa

Tältä 18. tiiltä lähtevät ratkaisevat draivit tulevana viikonloppuna © Getty Images

Isä Javier Ochoa pääsi tyttärensä kanssa poseeraamaan Openin voitonjuhlissa &copy Getty ImagesLorena Ochoa johti alusta loppuun naisten British Openia St.Andrewsissa. Viimeiselle kierrokselle hän lähti kuuden lyönnin johdossa seuranaan Ruotsin Linda Wessberg. Meksikolainen nousi keväällä maailmanlistan ykköseksi, mutta suuret voitot ovat jääneet saavuttamatta, läheltä piti paikkoja on runsaasti. Sunnuntain kierros oli sateen ja naisten hitaan pelin johdosta väliin jopa puuduttavaa seurattavaa. Jännitystä voiton osalta ei saatu aikaan, lopullista eroa Ochoan ja kakkostilan jakaneiden Maria Hjorthin sekä Jee Young Leen välillä oli neljä lyöntiä. Paula Creamer oli seitsemäs, 17:lla hotellin pihaan märän gripin johdosta lyönyt Annika Sörenstam 16:s. -On uskomattoman hienoa voittaa uran ensimmäinen Major, ja tehdä se nimenomaan St.Andrewsissa. Minulla on täällä tukenani niin paljon perheenjäsenia ja ystäviä, se tekee tapahtumasta vielä unohtumattomamman, Ochoa kuvaili tuntojaan kisan jälkeen. British Open oli kauden viimeinen Major. Kaikki neljä ykköstilaa menivät ensikertalaisille. Lorena Ochoaa, Suzann Pettersenia ja Morgan Presselia voidaan kutsua uuden sukupolven edustajiksi, Christie Kerr teki US Open voittonsa myötä myös lopullisen läpimurron. Kun listaan lisätään kahden muun suurkisan , reikäpelimestaruuden ( Seon Hwa Lee) ja Evianin ( Natalie Gulbis) voittajien nimet, voidaan perustellusti todeta että sukupolvenvaihdos on tapahtumassa. Annika Sörenstam ei ole päässyt selkävamman jälkeen lähellekään ”normaalia” virettään, Karrie Webb loisti vain alkukaudesta kotimaassaan. Laura Davies sekä Julie Inkster väläyttävät edelleen silloin tällöin, molemmilla lienee kuitenkin jo viimeinen Major saavutettu. Michelle Wie oli mukana Openissa, mutta vain kahden kierroksen ajan. Rannevamma tai ei, 17-vuotiaalla on piukat ajat edessään. Opiskelut Stanfordissa alkavat ja tekevät tähdelle luultavasti vain hyvää. Mutta onko hänestä lähitulevaisuudessa uhkaamaan maailman parhaita naispelaajia? Epäilen että ei ole, itseluottamus on vuoden kestäneen alamäen myötä varmasti pohjalukemissa.

Naisgolfin historiaa kirjoitetaan St Andrewsissa

Kilpailu on lähtenyt käyntiin vuodenaikaan nähden koleissa olosuhteissa. Tulostaso on ollut ensimmäisellä kierroksella kovin kirjavaa, terävimmän kärjen ja tuloslistan häntäpään välille syntyy huimaa eroa. Ennakkosuosikeista suurin, Lorena Ochoa on aloittanut vakuuttavasti. Ochoa kiersi, nyt par 73 pelattavan, kentän tulokseen 67. Avauspäivän onnistujiin kuuluvat myös Ruotsin Louise Friberg 69 sekä Ay Miazato ja Rebecca Hudson tuloksillaan 70. Michelle Wie on tässä tekemässä birdietä Old Coursen par 5 väylälle numero 5. Wien avauskierros sujui kaikkiaan par tahtiin &copy Getty Images

Naisten British Openia pelataan St Andrewsissa

Naisten kilpagolf ottaa jälleen valtaisan askeleen kohti tasa-arvoisempaa asemaa miesten pelin rinnalla. Naiset pelaavat ensimmäisen merkittävän ammattilaisturnauksensa maailman tunnetuimmalla golfkentällä, St Andrewsin Old Coursella. Kilpalu pelataan Skotlannissakin vasta toista kertaa. Naisten British Open pelattiin golfin synnyinmailla ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran vuonna 2002 Turnberryssa. Tuolloin mestaruuden vei Karrie Webb. Maailman parhaat naiset, maailman kuuluisimmalla kentällä Kuulu links-kenttä pelataan 6070 metriä pitkänä, parin ollessa 73. Kenttä on kautta aikojen pisin naisten British Open historiassa. Normaaliin par lukuun tulee lyönti lisää, koska kentän kuuluisin reikä, The Road hole no 17, pelataan poikkeuksellisesti par-5 reikänä. Miesten pelatessa viimeksi St Andrewsissä, kentän pituus oli 6656 metriä ja par luku 72. Kyseessä on ainoa Euroopassa pelattava naisten major-turnaus, British Open. Kilpailulla on ollut major status verrattaen vähän aikaa. Kilpailu korvasi The Du Maurier Classicin virallisena LPGA Tourin majorina vuonna 2001. Muut naisgolfin suurkilpailut pelataan kaikki Yhdysvalloissa ja ne ovat Women’s US Open, Kraft Nabisco Championship sekä McDonalds LPGA Championship. Naisten British Open kulki 20 vuotta nimellä Weetabix Womens British Open. Lorena Ochoa yrittää voittaa ensimmäisen major-turnauksensa St Andrewsissa Skotlannissa. Kestääkö Ochoa paineet? &copy Getty ImagesTuon 20 vuotisen sopimuksen päätyttyä kilpailun uudeksi pääsponsoriksi ryhtyi Ricoh. Uuden yhteistyösopimuksen ansiosta naiset pelaavat ennätyksellisen suuresta yli miljoonan punnan palkintopotista. Kilpailun suurin suosikki on maailmanlistan valtiatar Lorena Ochoa. Ochoan menestyspaineita tosin lisää yhä raskaammaksi käyvä major voiton puuttumisen aiheuttama varjo. Ennakkoon vahvoja ovat myös naisten maailman listaa pitkään hallinnut, taitava links-pelaaja Ruotsin Annika Sörenstam, Yhdysvaltojen supertähdet Cristie Kerr ja Paula Creamer sekä major-kilpailuissa loistavasti menestynyt, naisten British Openin kolminkertainen voittaja australian Karrie Webb. Myös koreattaret Si Re Pak, Mi Hyun Kim, Jeon Jang ja Ji Jai Shin ovat korkealla, kun veikataan kilpailun menestyjiä etukäteen. Suomalaisnaiset eivät tänä vuonna mahtuneet kilpailuun mukaan.

Kilpailun kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje