[6][5]

Lisa Holm Sörensen ykkönen Johannesburgissa ja Ladies African Tourilla

Hanna-Leena Salosella on avauspäivän jälkeen seitsemän lyöntiä kärkeen.

Holm Sörensen sanoi toivoneensa finaalikierrosta edeltäneeksi yöksi vesisadetta ja saamansa piti. ”Sadetta tuli koko yön eli nappiin osui. Täytyy sanoa, että nautin tänään pelaamisesta eurooppalaisessa säässä”, tyytyväinen Holm Sörensen kertoi eteläafrikkalaisessa iltapäivässä kilpailun jälkeen. ”Tavoitteeni oli kiertueen alussa voittaa koko Ladies African Tour, joten tämänpäiväinen voitto viimeisteli suunnitelmani.” Holm Sörensenin voittotulos oli 203 lyöntiä eli 13 alle par´in. Zwartkop Country Clubilla pelatun kilpailun kakkonen oli Ruotsin Maria Boden (-11) lyönnillä ennen Tanskan Julie Tvedeä. Hanna-Leena Salonen pelasi tänään 70, ja päätyi sijalle 11, tuloksella -5. Kaisa Ruuttilan (-2) sijoitus oli jaettu 15:s. Sohvi Härkönen (+5) pelasi tänään koko päivän parhaan tuloksen, 67, mutta kahden ensimmäisen kierroksen epäonnistuminen jätti hänet jaetulle 33 sijalle. Avauspäivänä parhaasta suomalaistuloksesta vastannut Stenna Westerlund (+10) jakoi lopulta 47:nen sijan. Suomalaispelaaja on onnistunut voittamaan kautta aikain neljä kertaa Ladies African Tourin kilpailun, tuoreimman voiton ollessa vuodelta 2007. Tämänvuotisen Tourin kilpailuissa yksikään suomalaispelaaja ei noussut vakavasti taistelemaan kisan kärkisijoista. Tänäänkin paras suomalainen jäi voittajasta peräti kahdeksan lyöntiä. Koko Tourin kunniataulukossa ei suomalaisnimeä löytynyt 20:nen parhaan joukosta. Jotain tarttis tehdä… Marko Kuivasaari (14.3.2008)

Hanna-Leena Salonen 11:s Etel&#228,-Afrikan p&#228,&#228,t&#246,skisassa

Hanna-Leena Salonen väläytti osaamistaan viimeisellä kierroksella.Hanna-Leena Salosen nousi kuuden birdiensä myötä päätöspäivänä 11:ksi Etelä-Afrikan Tourin viimeisessä osakilpailussa. Neljä reikää ennen loppua Salonen käväisi tuloslistalla jo neljäntenä. Väylälle 17 veden kautta lyöty tupla pudotti Salosen kärkikymmenikön ulkopuolelle tuloksin73-68-70 (-5). Kisan voitti Tanskan Lisa Holm Sorensen sarjallaan 66-68-69 (-13). ”Harmittaa vietävästi lopun tuplat. Pelasin tänään muuten loistavaa peliä, mutta kaksi huonosti pelattua väylää, tai oikeastaan kaksi huonoa lyöntiä veteen, joista molemmista tuplat tuloksena. Ensimmäisestä tuplasta sisuuntuneena tempaisin pari birkkua perään, mutta toista en saanut enää kuitattua. Loppuivat väylät kesken. Tänään puttipeli toimi mainiosti, 27 puttia on minulle hyvä luku”. ”Kaiken kaikkiaan tästä kisasta jäi kuitenkin hyvä maku viime viikon pettymyksen jälkeen. Menen täältä suoraan Turkkiin jatkamaan harjoittelua. Kotiin olisi tarkoitus mennä parin viikon kuluttua ja sitten aloitetaankin valmistautuminen LET kauden avaukseen osaltani. Yritän päästä Skotlannin kisaan, riippuu vähän peruutuspaikoista miten käy, mutta uskoakseni pelaan viimeistään Turkin kilpailussa”, valotti Hanna-Leena Salonen myös jatkosuunnitelmiaan. Kaisa Ruuttila pelasi 74-69-71 (-2) sijoittuen lopputuloksissa sijalle T15. Stenna Westerlundin sarja 71-80-75 (+10) tuottaa sijan T47. Päivän parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Sohvi Härkönen pelaten 76-78-67 (+5) sijoittuen lopputuloksissa sijalle T33. Kokonaisuutena suomalaisten Etelä-Afrikan matka oli tuloksellisesti vain välttävä. 13 yritystä, ei yhtään sijoitusta kymmenen joukkoon vaikka vastus oli huomattavasti ET:n kisoja kevyempi. Osaselitykseksi voi käydä talvikauden pelaamattomuus, mutta kotiläksyjä kesäkauden peleihin valmistautumiseksi jäi varmasti kaikille. TT

Stenna Westerlundilla pirte&#228, avauskierros Johannesburgissa

Stenna Westerlund, Sohvi Harkonen ja Kaisa Ruuttila kilpailevat Johannesburgissa.Norjan Marianne Skarpnord järjesti varsinaisen ilotulituksen pelattuaan Telkom Women’s Classic kisan avaukierroksella Zwartkop Country Clubilla tuloksen 62, kymmenen alle. Tulos on Etelä-Afrikan Tourin ennätys ensimmäisten kierrosten suorituksille. Skardnord on hakenut paikkaansa Euroopan Tourilta jo muutaman vuoden ajan vaikka ikaa on vasta 22 vuotta. Paras sijoitus on vaatimattomasti 22s, joten johtopaikan puolustaminen voi olla British Girls kisan muutama vuosi sitten voittaneelle neidolle tyolasta. Tanskan Lisa Holm-Sorensen jäi neljän lyönnin päähän, joten norjalaisella on kahdelle viimeiselle kierrrokselle lähdettäessä selkeä johto. Kolmessa ensimmäisessä kilpailussaan vaisusti pelanneista suomalaisista paras oli 16:na oleva Stenna Westerlund joka sai tuloksekseen 71. Hanna-Leena Salonen noteerasi 73, Kaisa Ruuttila 74 ja Sohvi Härkönen 76.

Stacy Bregman ykk&#246,nen Ladies African Tourilla

Stacy Bregman johti Nelspruitissa pelattua kilpailua alusta saakka. Jo lauantain kierroksen ulosmenossa näytti siltä, ettei hän tule antamaan muille minkäänlaisia mahdollisuuksia. Tästä esimerkkinä neljä birdietä putkeen, neljällä ensimmäisellä reiällä. Jatkossa tahti ei ollut yhtä murskaavaa, mutta eroa seuraaviksi tulleisiin Tanskan Lisa Holm Sorenseniin ja Etelä-Afrikan Morgana Robbertzeen jäi kuitenkin neljä lyöntiä. Bregmanin lopputulos oli seitsemän alle par’in, kierroksin, 68+70+71. Jaettu neljäs sija meni Ruotsin Johanna Westerbergille sekä Maria Bodenille. Paras suomalainen oli jaetulle 19:ta tilalle sijoittunut Kaisa Ruuttila, tuloksella +8. Neljä lyöntiä Ruuttilalle hävinnyt Hanna-Leena Salonen jakoi 26:ta sijaa. Sohvi Härkönen ei startannut kilpailuun lainkaan. Suomalaisten otteet ovat olleet Afrikan Tourilla lievästikin sanoen masentavia, mutta kilvet ovat vielä kiillotettavissa, sillä kiertueen viimeinen kilpailu, Telkom Women’s Classic pelataan keskiviikosta alkaen, Centurion’s Zwartkop Country Clubilla. Marko Kuivasaari (10.3.2008)

Suomalaisten peli takalukossa Etel&#228,-Afrikassa

Suomalaispelajilla on ollut käynnistysvaikeuksia Etelä-Afrikassa. Kuva Finnair Mastersista, lyömässä Kaisa Ruuttila.Stacy Bregman hallitsi alusta loppuun Nelspruit Golf Clubilla pidettyä Etelä-Afrikan Tourin kolmatta kisaa. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Tanskan Lisa Holm Sorenseniin kertyi neljä lyöntiä. Tourin kisoissa on kussakin ollut noin 60-70 pelaajaa mukana, tasoerot kärjen ja keskikastin välillä ovat olleet varsin suuret. Suomalaisittain Tour on ollut menestyken osalta hyvin vaisu, ainoa 20:n joukkoon sijoitus toistaiseksi tuli Kaisa Ruuttilan sijoituttua 19:ksi. -Harmittaa, en saanut peliä ollenkaan käyntiin viimeisenä päivänä. Ei jää paljoa seliteltävää kolmella greeniosumalla. Avaukset olivat tänään ehkä ainoat positiiviset asiat, 12/14. Huomenna pidetään vapaa päivä ja ruvetaan keskittymään ensi viikon kisaan. Kaiken pitäisi olla harjoitusten perusteella kuosissa, kun saisi sen vaan siirrettyä tuloskorttiin, purki tuntojaan Hanna-Leena Salonen joka hävisi Bregmanille kauden avauskisassaan kahdeksan lyöntiä kierrosta kohden. Muistikuvissa sekä pelaajilla että lajia seuraavilla on se, että peräti neljästi ( viimeksi talvella 2007) suomalaispelaaja on voittanut Tourin kisan. Huolestuttavaa on se, että suomalaisten ero kärkeen on kussakin kisassa ollut erittäin suuri, neljänteen kisaan Kaisa Ruuttila, Hanna-Leena Salonen, Stenna Westerlund ja Sohvi Härkönen lähtevät ilman ulkopuolisia paineita. Englannin Rebecca Hudson voitti ensimmäisen osakilpailun, Tanskan Julie Tvede toisen ja Bregman siis kolmannen. Kun suomalaisten tuloksia verrataan kunkin kisa voittajaan, ovat numerot todella kylmiä mutta ne on hyvä nostaa esiin, työmaata tuloskunnon saavuttamiseen on. Kaisa Ruuttilan ero on 6,5 lyöntiä, Sohvi Härkösen ( kaksi kisaa) 8,1 lyöntiä, Stenna Westerlundin 10,1 lyöntiä . Ensimmäisen kisansa pelannut Hanna-Leena Salonen hävisi siis kahdeksan lyöntiä. Ja nämä ovat siis kierrosta kohden! Etelä-Afrikan Tourin viimeinen osakilpailu käynnistyy keskiviikkona. TT

Suomalaisilla matkaa k&#228,rkeen Etel&#228,-Afrikassa

Suomalaisten menestys tämänvuotisella Etelä-Afrikan Tourilla on jäänyt vaisuksi. Kahdessa ensimmäisessä kilpailussa kukaan kolmikosta Sohvi Härkönen, Kaisa Ruuttila, Stenna Westerlund ei yltänyt 20:n joukkoon, kolmannen ensimmäinen kierroskaan ei tuottanut käännettä parempaan. Kisa pelataan Nelspruitin Country Clubin kentällä. Hanna-Leena Salonen lensi Etelä-Afrikkaan vasta kolmanteen kisaan, ja sai tuloksekseen 75. -Aamulla oli pieniä teknisiä ongelmia. Autosta hajosi rengas, onneksi hotellin henkilökunta auttoi vaihtamaan renkaan. Kentälle kuitenkin päästiin ajoissa. Avaukset olivat tänään vähän hakusessa, tuli lyötyä parikin palloa puun alle hankalaan paikkaan. Taisi tulla laskujen mukaan vain 9 väyläosumaa. -Parnelosilla lähestymiset jäivät aika pitkiksi, ja jouduin lyömään liukkaille greeneille pitkällä mailalla ja eihän niitä oikein saanut pysähtymään lipulle. Kymmenestä greeniosumasta jäi käteen aika pitkiä birkkuputteja, joista yksi sisään. Lähipeli toimi tänään mainiosti, joten ihan kelpo avaus, huomenna petrataan avauksissa. Nestettä menee rutkasti, tänään 35 astetta lämmintä, Salonen raportoi torstain kuulumisia Muista suomalaisista Kaisa Ruuttila jakaa Salosen kanssa samaa sijaa tuloksellaan 75 (+3). Stenna Westerlund pelasi tuloksen 83 (+11) ja on sijalla 52. Sohvi Härkönen ei startannut sairastumisen vuoksi. Suomalaisilla on hyvä menestyshistoria Etelä-Afrikan Tourilta. Ensimmäisenä ehti voittaa Riikka Hakkarainen, Minea Blomqvist oli 2004 koko neljän kisan Tourin paras kahdella voitolla, Kaisa Ruuttila voitti 2007 toisen pelaamistaan kisoista.