23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Korean Byeong-Hun An US Amateurin sankari

Isä toimi Byeong-Hun Anin caddienä koko US Amateurin ajan © Getty Images

Korean golfilla menee tällä hetkellä todella lujaa. Yksi neljästä naisten majorista meni jälleen korealaiselle, <>Y.E. Yang voitti Tigerin PGA:n mestaruuskisassa ja sunnuntaina saatiin jo toinen perättäinen korealaissyntyinen US Amateurin voittaja, voittopokaalia kannatteli Byeong-Hun An. Kahden kierroksen finaali pelattiin varsin kovissa olosuhteissa, vastustaja Ben Martin kukistui murskaavasti luvuin 7/5, An oli tässä vaiheessa epävirallisen kirjanpidon mukaan yhdeksän yli parín, Martin 15 yli. Kuusivuotiaana golfin aloittanut Byeong-Hun An saapui USA:han jo yli kolme vuotta sitten opiskelemaan IMG:n Akatemiaan. Ansiolistalla oli vain yksi kilpailun voitto juniorisarjoissa, joten Anin ykköstila oli hyvin yllättävä. Hän teki historiaa myös sikäli, että on nyt kaikkien aikojen nuorin US Amateurin voittaja. Viimevuonna ykkönen oli Koreassa syntynyt, nykyään Uuden-Seelannin passia kantava Danny Lee. -Tavoitteeni oli päästä lyöntipelikarsinnasta reikäpeleihin, se tavoite ylittyi. Oli hyvä päätös lähteä USA:han opiskelemaan ja pelaamaan, kiitos tästä neuvosta kuuluu isälleni, nuorukainen antoi tunnustuksen caddienään toimineelle isälleen. Anin molemmat vanhemmat saavuttivat vuoden 1988 olympialaisissa Soulissa mitalin pöytätenniksessä. Pojalle voi avautua mahdollisuus saavuttaa sama golfissa jo vuonna 2016. US Amateurin ykköstila tulee jokatapauksessa muuttamaan elämää melkoisesti, hän pääsee mukaan mm. Mastersiin, US Openiin sekä British Openiin kaudella 2010. US Amateurin voittajiin lukeutuvat Woodsin lisäksi myös mm. <>Arnold Palmer ja <>Jack Nicklaus. Tiger oli ensimmäisen kerran voittaessaan 18 vuoden ja seitsemän kuukauden ikäinen. Byeong-Hun Anin päälle on vielä turha laittaa tulevan supertähden viittaa, mutta Korean golfmenestykselle tämä antaa taas yhden eurooppalaisittain vaikeasti muistettavan nimen lisää.