25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Korean Amy Yang hurjana LET:llä

Nina Reis ounasteli etukäteen pelaavansa kovan tuloksen. © Getty Images

Amy Yang hakee uransa ensimmäistä voittoa ammattilaisena. &copy Getty Images Saksan avointen kaksi viimeistä päivää pelataan siis ilman suomalaisia. Viimeisenkin pisaran mielenkiinnosta tuntuu vievän Yang, jonka johto on turvallisen oloinen viisi lyöntiä. 18-vuotias Yang jätti kuuluisampaa ikätoveriaan Michelle Wietä 7 lyöntiä lisää. Yleisön suuren huomion kohteena ollut Wie esiintyi kuitenkin varsin kohtuullisesti pelaten 70. Wie jakaa seitsemättä sijaa. – Puttasin tänään oli tänään paljon parempaa kuin normaalisti, Yang kertoi, eikä varmaankaan yllättänyt ketään lausunnollaan. Yang hakee uransa ensimmäistä ammattilaisvoittoa, hän voitti 16-vuotiaana ANZ Ladies Openin Australiassa vuonna 2006. Myös Wie hakee uran avausvoittoa ammattilaisena. – Päivä oli hyvin turhauttava, en saanut oikein mitään aikaiseksi, Wie kertoi. Pari rautalyöntiä lensi odotettua pidemmälle. Minusta tuntuu etten pelaa potentiaalini mukaisella tasolla ja huomenna minun on pakko pelata hyvä kierros, Wie analysoi. SM (31.5.2008)

Suomalaiset katsomoon LET:ll&#228, Saksassa, Michelle Wie kuudentena

Michelle Wie on esiintynyt edukseen Saksassa ja kerää yhden suurimmista yleisöistä. &copy Getty Images Naisten Eurooppa Tour siirtyi tällä viikolla Sveitsistä Saksaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Saksan mestaruus ratkotaan Gut Häusernin Golfparkissa Münchenin lähellä. Kilpailulle lisää mediahuomiota saadakseen ovat järjestäjät haalineet mukaan myös USA:n Michelle Wien, yhden viime vuosina eniten palstatilaa saaneen naisgolfarin. Myös miesten kilpailuissa esiintynyt Wie ei tällä kertaa ole jäänyt pelkästään mannekiinin rooliin, vaan tulostakin on syntynyt. Wie nimittäin löytyy toisen kierroksen jälkeen sijalta kuusi tuloksellaan 137 (-7). Kilpailua johtaa svingiremontin keskellä elävä Englannin Lora Fairclough tuloksellaan 134 (-10). Suomalaisittain Ladies German Open ei sujunut lainkaan suunnitelmien mukaisesti, sillä molemmat kilpailuun startanneet suomalaiset, Ursula Wikström sekä Kaisa Ruuttila karsiutuivat viikonlopun kierroksilta. Wikströmin urakka päättyi sijalle 86 tuloksella 146 (75-71, +2) ja Ruuttilan puolestaan sijalle 107 tuloksella 148 (80-68, +4). – Torstain avauskierroksella pallo ei pysynyt oikein pelissä, kun taas tänään peli kulki viime viikon malliin. Eilen löin muutaman avauksen pelaamattomaan paikkaan ja jouduin turvautumaan droppiin, kertasi Wikström eilistä esitystään. – ”Muutama ohi mennyt putti olisi pitänyt saada uppomaan, että pelit olisivat jatkuneet myös viikonloppuna. Nyt en vaan päässyt ihan sinuiksi näiden hitaiden viheriöiden kanssa”, Wikström päätti.

German Openissa ruotsalaisjohto

Sekä ulosmenossa että sisääntulossa neljä birdietä tehnyt 28-vuotias Reis kertoi päättäneensä kesken kierroksen tähdänneensä torstaina vähintään uransa parhaaseen kierrokseen. ”Kun olin etuyhdeksikön jälkeen neljä alle, ajattelin vain, että nyt on pelattava ainakin uran parasta sivuava kierros. Löin koko päivän hyvin ja tein muutamia onnistuneita putteja. Virheitä ei tullut”, Reis kertoi lehdistötilaisuudessa. Myös kentän lay-out antoi Reisille aihetta tuloksentekoanalyysiin ”Tein olettamuksen, että nyt pelataan kovia tuloksia, sillä par-viitoset ovat täällä lyhyitä. Vastapainoksi jotkut väylät ovat kuitenkin niin kapeita, että palloa on sijoitettava tarkasti, välttyäkseen bogeyltä.” Nina Reis ei ole nauttinut viimeaikojen peleissään suurempaa menstystä, tästä osoituksena neljä peräkkäistä cut’in missausta LPGA Tourilla. Jaetulla kakkostilalla oleva Lora Fairclough on tehnyt uuden valmentajansa kanssa töitä saadakseen svingiinsä enemmän vakautta. ”Olen juuri missannut kolme cut’ia putkeen, joten on positiivista nähdä, että lyönti on nyt linjassaan. Kokemukseni ei anna silti aihetta suurempaan intoiluun, sillä tässä on vielä kolme pelipäivää edessä”, vuonna 1998 German Openin voittanut Fairclough sanoi. Yhdessä Faircloughin kanssa kakkostilalla majaileva Jade Schaeffer ei myöskään selvinnyt Sveitsin kilpailussa jatkokierroksille viime viikonloppuna, mutta kertoo draiviensa kohentuneen tämän jälkeen. ”Löin tänään muutaman todella pitkän driven, ja se teki jotkut väylät minulle aika lyhyiksi”, 21-vuotias strasbourgilainen kertoi. Ursula Wikström (75) on avauskierrksen jälkeen sijalla T105 ja Kaisa Ruuttila (80) löytyy sijalta T123, ainoastaan kolme kilpailijaa takanaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje