[14][27]
Ajankohtaista

Kaske 13:s Ecco Tourin Espanjan kiertueella

Janne Mommo ( oik.) johtaa, La Mangassa. Taustalla Markus Ervasti.

<a href=Janne Kaske oli Murciassa pelatun toisen Ecco Tourin kisan paras suomalainen."> Virvik Golfia edustava Janne Kaske (-4) ei aivan pystynyt säilyttämään paikkaansa Murciassa pelatun La Manga Masters II:n kymmenen parhaan joukossa. Hän löi Ecco Touriin kuuluvan kilpailun viimeisellä kierroksella tuloksen 70 ja sijoittui 13:nneksi. Tasaisesti läpi turnauksen pelanneen Kasken kaksi ensimmäistä kierrosta sujuivat 54 reiän kisassa 70 ja 69 lyönnillä. Kasken peli noudatti lauantaina suunnilleen kahden edellisen kilpailupäivän tapaista kaavaa. Muutaman birdien joukkoon mahtui jokunen bogi; tosin kolmannen kierroksen kortin ainoa tahra tuli La Manga Clubin kentän 16. reiällä, jossa hän teki bogin myös torstaina. Toinen Kaskelle hankalaksi osoittautunut reikä oli viitonen, jolla syntyi niin ikään kaksi bogia. Vaikka lupaava Kaske ei terävimmän kärjen taisteluun pystynytkään, oli parannus edelliseen, alkuviikosta pelattuun La Mangan kisaan verrattuna melkoinen. Tuolloin Kaske ei yltänyt kisan finaalikierrokselle. Peter Erofejeff, Thomas Sundström sekä Markus Ervasti hävisivät Kaskelle vain lyönnillä, sijoittuen tasaisessa kilpailussa jaetulle 21. tilalle. Lopputuloksen -3 pelannut kolmikko oli lauantaina kuin uudestisyntynyt, jokaisen pystyttyä kolmannella kierroksella turnauksen selvästi parhaimpaansa. Jakoivatpa Erofejeff ja Sundström keskenään koko kilpailijajoukon parasta kierrostulosta, 66, viimeisenä pelipäivänä! Myös 32:nneksi sijoittunut Matti Ojala (-1) sekä yhdessä Henri Lipsasen kanssa sijan 36 jakanut Jaakko Mäkitalo paransivat finaalikierroksella edellispäivän tulostaan. Lipsanen ja Mäkitalo jäivät Ojalasta yhden lyönnin päähän, kahdeksas jatkoon päässyt suomalainen, Tuomas Sistonen (+3) oli Murciassa 48:s. Ratkaisu kisan voitosta käytiin uusinnassa, jossa Jan Are-Larsen oli Krister Erikssonia parempi. Kolmanneksi sijoittunut Åke Nilsson (-10) jäi lyönnillä uusinnan ulkopuolelle. Mads Vibe-Hastrup ja Jens Dantorp jakoivat neljännen sijan tuloksellaan -8. Ecco Tourin ”La Manga -sarja” jatkuu maanantaina Titleist Championshipin merkeissä. Kyseessä on edelleen 54 reiän turnaus, jonka yhteispalkintopotti on kolmen kisan suurin, 50 000 euroa. Marko Kuivasaari

Kaske hyv&#228,ss&#228, tahdissa La Mangassa

<a href=Janne Kaskella on ollut suomalaisittain paras ote peliin La Mangassa."> Janne Kaske vetää La Mangan Ecco Tourin kisassa seitsemän suomalaispelaajan letkaa perässään kahden kierroksen jälkeen. Ei toki välittömässä lähituntumassa, sillä Kasken adjutantit löytyvät sijoilta 18-45. Kaske (-3) itse on kymmenentenä, viisi lyöntiä johtopaikan jakavia Jan-Are Larsenia ja Jens Dantorpia jäljessä. Kärkikymmenikköön mahtuu muitakin kisan nimekkäimpiä pelaajia, sillä Åke Nilsson (-7) on kolmantena sekä viisi alle olevat Mads Vibe-Hastrup ja Marius Thorp jaetulla viidennellä tilalla. Suomalaisista parhaissa asemissa avauspäivän jälkeen olleet Henri Lipsanen, Jaakko Mäkitalo sekä Peter Erofejeff menettivät otettaan perjantain kierroksella. Heistä Mäkitalo ja Erofejeff eniten, sillä kierrostulokset 74 ja 75 saattelivat heidät sijoille 40 ja 45. Lipsanen (18:s) pysyi kuitenkin tuloksellaan 71 melko hyvin kartalla myös perjantaina ja hän on ennen kisan päätöskierrosta tilanteessa -2. Sen sijaan Tuomas Pollarille, Janne Mommolle, Jonne Asikaiselle ja Tuomas Tuoviselle kisan cut-raja +3 oli tällä kertaa liikaa. Marko Kuivasaari

Karjalainen karsiutui Malesiassa, Ecco Tour jatkuu La Mangassa

Noh Seung -Yul (vas.) ja Alexander Noren ovat pelaajia joilta odotetaan paljon kaudella 2010 &copy Getty ImagesSeung-Yul Noh voitti sunnuntaina Malesian mestaruuden, torstaina hän varmisti maan pääkaupungissa Kuala Lumpurissa yhdessä kolmen muun pelaajan kanssa paikan British Openiin tuloksin 66-68. Avauspäivän tulos 77 ei jättänyt Toni Karjalaiselle käytännössä mahdollisuuksia nousta neljän ensimmäisen joukkoon. Lyöntejä kertyi toisena päivänä tismalleen sama määrä, 72.sta startanneesta Karjalainen tulee olemaan niukasti 50:n joukossa. Avauspäivän jälkeen toistakymmentä pelaajaa heitti jo pyyhkeen kehään ja suuntasi kohden kotia. La Mangassa käynnisty torstaina jo toinen Ecco Tourin kisa, myös kolmas pelataan Espanjan arvostetuimpiin kuuluvassa Golf Resortisssa. Kolmen perättäisen kisan jakso toimii hyvänä harjoitusrupeamana kauden alla. Jaakko Mäkitalo hakee vauhtia kauden koitoksiin La Mangasta.Avauspäivän jälkeen kärjessä oli Ruotsin Jens Danstorp (-6). Ensimmäisen kisan tapaan suomalaisia on mukana 12. Näistä Henri Lipsanen, Jaakko Mäkitalo ja Peter Erofejeff (-2) ovat neljän lyönnnin päässä ruotsalaisesta. Ensimmäisessä kisassa Peter Erofejeff oli neljäs. —————————————————————— Noh Seung -Yul (vas.) ja Alexander Noren ovat pelaajia joilta odotetaan paljon kaudella 2010 &copy Getty ImagesThe Openin karsintoja pelataan ympäri maailmaa Euroopan ulkopuolella. Aasian karsinnat käynnistyivät keskiviikkkona Malesiassa, Saujanan kentällä jossa ne pelattiin myös vuonna 2004. Mukana on 72 pelaajaa, näiden joukossa Suomen Toni Karjalainen jonka avauspäivän tulos 77 jättää lappeenrantalaisen sijaluvulle 54:s, kymmenen lyönnin päähän rajan taakse. Korean 18-vuotias Seung-Yul Noh joka voitti sunnuntaina päättyneen Malesian Openin johtaa yhdessä Danny Chian kanssa tuloksella 66. Toisella kierroksella Karjalaisen mahdollisuudet nousta neljän joukkoon ja Openiin ovat langanouet. Kuluvallakin kaudella Karjalainen pelaa enimmmäkseen Aasian Touria. Karjalaiselle Saujanan kentät ovat tuttuja, sillä hän edusti Suomea Malesiassa vuoden 2002 amatöörien MM-kisoissa. Mikko Ilonen oli edellisvuonna mukana The Openin Aasian karsinnassa. Hän johti avauspäivän jälkeen, mutta putosi toisena kolmen lyönnin päähän kisapaikasta. Ecco Tourin avauskisassa Espanjan Murciassa tuloksen seitsemän alle kolmen kierroksen aikana tehneet Thomas Norret, Kasper Linnet Jörgensen ja Marius Thorp selvittelivät välejään uusinnassa peräti kuuden reiän ajan kunnes Norret pääsi juhlimaan voittoaan. Peter Erofejeff lähti päätöskierrokselle neljän lyönnin takaa-ajoasemasta, mutta menetti mahdollisuutensa käytännössä jo kuudennella tehtyään tuplabogeyn. Loppukiri oli mainio, kolme birdietä kuuteen reikään nostivat hänet jaetulle neljännelle sijalle. Thomas Sundström oli kymmenes ja Henri Lipsanen 16:s. Avauspäivänä loistanut hole-in-onen tekijä Janne Mommo (68-80-79) putosi 42:ksi. Ecco Tour jatkuu jo torstaina samassa La Mangan golfkeskuksessa toisella kisalla (11-13.3.) Myös kolmas osakilpailu (15-17.3) pelataan La Mangassa, joten siirtymisiin ei pelaajilla kulu aikaa tai rahaa.

Peter Erofejeff nousi voittotaistoon La Mangassa

Olosuhteet olivat La Mangan maineikkaassa golfkeskuksessa maanantaina avauspäivää haastavammat. Yksikään yli 90:sta Ecco Tourin avauskisaan osallistuneesta pelaajasta ei alittanut 70 lyönnin rajaa kentällä jonka par on 73. Kärjessä on kaksi kovemmillakin Toureilla ansioitunutta pelaajaa, Thomas Norret (-7) sekä Marius Thorp (-6). Suomalaisista tasapainoisimman esityksen on kyennyt rakentamaan Peter Erofejeff (72-71,-3) joka teki toisen kierroksen aikana peräti seitsemän birdietä. Eroa kärkeen on neljä lyöntiä, joten viimeiselle kierrokselle EGS:n edustaja lähtee varmasti voitto mielessään. Avauspäivän tähti Janne Mommo (68-80) mureni pudoten 22:ksi. Kymmenen joukkoon suomalaisista omaa hyvät mahdollisuudet Erofejeffin lisäksi Thomas Sundström ( even), nimekäs kolmikko Tuomas Tuovinen, Janne Kaske, Jaakko Mäkitalo sensijaan putosi jatkosta.

Janne Mommolle hole-in-one La Mangassa

Tanskan Ecco Tourin kolmen kierroksen mittaisessa La Manga Club Masters-kilpailussa on mukana 95 pelaajaa, joista valtaosa on skandinaaveja. Avauspäivän jälkeen johdossa on sopuisasti tuloksella 68 nelikko jossa on yksi pelaaja Tanskasta, Norjasta, Ruotsista sekä Suomesta ( Janne Mommo). Mommon ammattilaisuran ensimmmäinen ykköstila tuli kolme vuotta sitten samaisella talvikiertueella. Mommo teki kentän viidennellä reiällä hole-in-onen. Seuraavalla reiällä, par-viitosella, Mommo kirjautti korttiinsa päivän ainoan bogeynsa. Kärkikymmenikköön suomalaisista mahtuu myös Thomas Sundström(70).