[6][9]
Ajankohtaista

Kakko venyi yhdeksänneksi Challenge Tourin avauskisassa

Roope Kakko on rakentanut pelinsä osa-alueita kohdalleen Floridan leirillä © Getty Images

Roope Kakon peli sujui lupaavasti Kolumbiassa, saaliina yhdeksäs sija.Roope Kakon (-2) CT-turnaus sujui sunnuntaina hieman kaksijakoisissa tunnelmissa. Sisääntulon kaksi tuplabogia olivat jo nakertaa hyvää fiilistä, kunnes viiden viimeisen reiän kolme birdietä nostivat hänet kisassa hienosti yhdeksänneksi. Sarja, 71-68-72-71 jäi kaipaamaan toista perjantain kaltaista kierrosta, jotta tunkeutuminen kolmen kärkeen olisi ollut mahdollista. Joka tapauksessa tyylikäs kisa 3685 euroa tienanneelta Kakolta, joka viime kaudella väläytteli muutamaan otteeseen osaamistaan myös Euroopan Tourin turnauksissa. Asiallisen kilpailun pelasivat Kolumbiassa myös Antti Ahokas ja Mikko Korhonen. Molemmat päätyivät lopputulokseen +2, joka riitti 156 pelaajan joukossa 29. sijaan. Ahokas pelasi päätöskierroksensa yhden yli parin (72), Korhonen tarvitsi lyönnin enemmän. Kisassa oli mukana neljäskin suomalainen, Jaakko Mäkitalo, jonka tie nousi kuitenkin pystyyn 36-reiän jälkeen. Copa Antioquian voiton vei isäntämaan oma pelaaja David Vanegas (-12), jolle ei löytynyt finaalikierroksella kunnon vastusta. Tuloksen 67 sunnuntaina pelannut Vanegas päihitti toiseksi sijoittuneen USA:n Nathan Smithin neljällä lyönnillä, ansaiten kauden avauskisasta 25 636 euroa. Toinen jenkki, Vince Covello (-6) oli kolmas, voittaen viime kaudella Euroopan Tourin portteja kolkutelleen Ruotsin Peter Gustafssonin lyönnillä. Challenge Tourin reviiri on laaja, sillä kiertueen seuraava turnaus pelataan maaliskuussa Afrikan mantereella. Nairobissa 25.-28.3. miteltävän Kenya Openin palkintoarvo on 190 000 euroa. Marko Kuivasaari

Top-ten ei karannut Kakolta Kolumbiassa

Antti Ahokkaalla on tasaisessa kisassa vain neljä lyöntiä matkaa kahdeksanteen sijaan.Vaikka Roope Kakko, Mikko Korhonen ja Antti Ahokas pelasivat lauantaina toistaiseksi huonoimman kierroksensa Kolumbian turnauksessa, ei heistä kukaan pudonnut ”kartalta”. Kakon (-2) sijoitus on finaalikierroksen alla 11:s, Korhosen (par) 27:s ja Ahokkaan (+1) 32:s. Onnistuneella finaalikierroksella on itse kullakin heistä mahdollisuus nostaa osakkeitaan vielä tuntuvastikin. Lauantain kierroksensa yhden yli parin pelanneen Kakon kolmannen pelipäivän kortti oli kirjava. Lähes puolet reikätuloksista oli muita kuin pareja, mutta valitettavasti joukkoon mahtui myös viisi bogia. Kakon kierroksen kohokohta oli ulosmenon toiseksi viimeisellä tullut eagle. Bogeja mahtui myös Korhosen korttiin, joista jo päivän neljäs tuli 13. reiällä. Jatkossa kaksi birdietä pitivät hänen tuloksensa (72) kuitenkin ryhdissä, joten mahdollisuudet 20 parhaan joukkoon ovat edelleen tasaisen pelaajan omissa käsissä. Tapahtumarikkaaksi voisi kutsua myös Ahokkaan päivää, sillä lappeenrantalaisen korttiin mahtui kaikkea mahdollista eaglen ja tuplabogin väliltä. Vaikka 12. reiän eagle hinasi Ahokkaan asemia tulosluettelossa tuntuvasti, pilasi pian kolmen bogin suma hänen mahdollisuutensa toiseen perättäiseen 70-lyönnin alitukseen. Copa Antioquian kärkeen siirtyi kolmen kierroksen jälkeen Kolumbian David Vanegas, tuloksellaan -8. Yhdysvaltain Vince Covello on lyönnin päässä. Espanjan Alvaro Velasco, USA:n Nathan Smith sekä kisaa kahden kierroksen jälkeen johtanut isäntämaan Oscar Alvarez jakavat kolmannen sijan, tilanteessa -6. Marko Kuivasaari

Suomalaiskolmikko hyviss&#228, asemissa Kolumbiassa

Roope Kakko on löytänyt toimivat alkutahdit Challenge Tourin kauden avauksessa. Arkistokuva: Pasi KokkoChallenge Tourin kauden avausturnaus Copa Antioquia on ehtinyt puoleen väliin. Kisassa on mukana neljä suomalaista, joista Roope Kakko, Antti Ahokas ja Mikko Korhonen selvittivät itsensä kirkkaasti cutista viikonlopun kierroksille. Sen sijaan Jaakko Mäkitalon seitsemän lyönnin tulosparannuskaan ei riittänyt tällä kertaa kahta kierrosta pidemmälle. Perjantaina tuloksen 71 pelannut Mäkitalo jäi yhteistuloksellaan +7, viisi lyöntiä cut-rajan huonommalle puolelle. Sinivalkoisesta näkökulmasta katsoen asetelmat kahta jälkimmäistä kierrosta ajatellen ovat melko hyvät. Kakko (-3) pelasi perjantaina kisan toistaiseksi parhaimman suomalaiskierroksen, 68 lyöntiä ja nousi 11:nneksi. Matkaa kisan johtopaikkaa jakaviin Kolumbian Oscar Alvareziin ja Argentiinan Francisco Ojedaan on Kakolla vain neljä lyöntiä. Myös Ahokas (-1) kohenteli toisella kierroksella asemiaan, nousten tuloksella 69 yli 20 sijaa Kolumbiassa pelattavan kisan tulosluettelossa ylöspäin. Samalla 23. sijalla Ahokkaan kanssa on mm. Korhonen, joka pelasi avauskierroksensa (70) seuraksi perjantaina tuloksen 71. Marko Kuivasaari

Mikko Korhonen 24:na Kolumbiassa

Mikko Korhosella käynnistyi viides kausi Challenge Tourilla.Mikko Korhonen (70) on parhaana suomalaisena 24:s ja kolmen lyönnin päässä kakkossijasta Kolumbiassa pidettävässä Challenge Tourin avauskisassa. Roope Kakko (71,32:s) ja Antti Ahokas (72, 45:s) omaavat hekin mahdollisuutensa, Jaakko Mäkitalo (78,145:s) sensijaan ajoi itsensä varsin toivottoman tuntuiseen asemaan. Kisan kärjessä on Argentiinan Francisco Ojeda (64), edellisvuoden ykkönen Ruotsin Peter Gustafsson (68) löytyy tuloslistan viidenneltä sijalta.

Ahokas, Kakko, Korhonen ja M&#228,kitalo kisaavat Kolumbiassa

Challenge Tourin avauskilpailulla on melkoisen hankala nimi, Abierto Internacional de Golf ’Il Copa Antioquia’. Kovan työn ja runsaan matkustamisen takana on myös menestys kauden ensimmäisissä kisoissa jotka pelataan yksittäisinä pistoina Kolumbiassa, Keniassa sekä Marokossa. Challenge Tour on isoista kiertueista ehkä hankalimmassa tilanteessa, kunnollisen kisaohjelman kasaan raapiminen on ollut varsin hankalaa. Isoja yli 200.000 euron kisoja on tämänhetkisellä listalla vain kolme ( Ranska, Kazakhstan, Italia), kilpailujen kokonaismäärä on 24. Suomen osakilpailu on piirretty ohjelmaan heinä-elokuun vaihteeseen. Uuden promoottorin myötä kisakentäksi on valittu Hirsala ja kisan nimeksi Green Challenge. Kilpailun yhteistyökumppaneista ja uudenlaisesta, vihreisiin arvoihin pitkälti perustuvasta mallista promoottori Mikko Keso on ilmoittanut kertovansa myöhemmmin talven aikana. Edellisvuonna Abierto International kuului vain paikalliseen Touriin ja sen voitti kisaan viimehetkellä ilmoittautunut Ruotsin

joka aikoinaan voitti myös Nordic Leaquen kisan Katinkullassa. Torstaina käynnistyvässä kipailussa pelaavat suomalaisista Antti Ahokas, Roope Kakko, Mikko Korhonen ja Jaakko Mäkitalo. Kakko aloitti kautensa jo kahdella ET:n kisalla Etelä-Afrikassa. Esitys oli pitkän tauon jälkeen varsin ruosteinen. Nyt lähtökohta on otollisempi, nelikko on harjoitellut edelliset viikot Floridan lämmössä. Antti Ahokas hakee uutta oppia peliinsä Antti Ahokkaalla on suomalaisista parhaita muistoja Kolumbiasta.Hän sijoittui vuoden 2008 CT kilpailussa kakkoseksi. Samalla kaudella Ahokas voitti Tourin osakilpailut Argentiinassa ja Tanskassa. Paikka ET:lle aukeni lopulta yllättävän niukasti. Odotukset olivat korkealla, mutta päätourin esitykset muodostuivat vuonna 209 pettymykseksi. Ahokas palasi vapaaehtoisesti kesken kauden CT:lle, väläytteli pelaamalla itsensä kolmasti kymmenen joukkoon. Argentiinan avointen ykköstila avasi portit myös PGA Tourin Puerto Ricon kisaan jossa pelit jäivät kahteen kierrokseen. Antti Ahokas pääsi keväällä 2009 pelaamaan myös PGA Tourin kisan Puerto Ricossa.Kokonaisuutena kausi oli melkoinen oppivuosi. Epäonnistuttuaan vielä Tourin karsinnoissa Ahokas päätti tehdä muutoksia ja lopetti pitkäaikaisen yhteistyönsä valmentajansa Marko Kostensalon kanssa. -Siihen ei liity mitään dramaattista, nyt katsoin paremmaksi tehdä näin. Olemme ”Kostin” kanssa edelleen hyviä kavereita ja tekemisissä toistemme kanssa. Etsin rauhassa uutta valmennussuhdetta. Antennit on tältä osin viritetty kotimaan lisäksi myös ulkomaille. Kolumbian matkan jälkeen uskon tietäväni aiheesta enemmän, Ahokas viestitti harjoitusleiriltään Floridasta tammikuussa. Suomalaisten menestys CT:lla vuonna 2009 oli yksittäisistä väläyksistä huolimatta huomattavasti heikompaa kuin 2008. Tuolloin Ahokas oli listan 19:s, Kakko 27:s ja Korhonen 32:s. Päättyneellä kaudella Korhonen oli parhaana suomalaisena 50:s. Nyt kauteen lähdettäessä koko kolmikon täysin realistinen tavoite on sijoittua 20:n joukkoon. Mikäli yksikin siinä onnistuu, voidaan tätä jo pitää varsin kelvollisena suorituksena. Kauden mittaan Roope Kakko pääsee halutessaan pelaamaan myös muutaman ET:n kisan nykyisellä kategoriallaan.