27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Juuri nyt: GoGolf Oyj, GoGolf Finland Oy ja Golf Sky Oy hakeutuvat konkurssiin

Espoon Kerassa sijaitseva GoGolf Lounge menee kiinni perjantaina iltapäivällä. Kuva Lassi Pekka Tilander

GoGolfin pitkään jatkuneet talous- ja rahoitusvaikeudet johtivat lopulta konkurssiin.

Liikevaihdoltaan Suomen suurin golfalan toimija, GoGolf-konserni ilmoittaa tekevänsä suuren konkurssin. Konkurssiin hakeutuvat emoyhtiö GoGolf Oyj, golfkenttiä ja harjoittelupaikkoja operoiva GoGolf Finland Oy sekä golfvälineiden jälleenmyyjä Golf Sky Oy.

GoGolfilla on ollut jo pidempään talousvaikeuksia, eivätkä konsernin rahavarat ole riittäneet velkojen maksuun ilman lisärahoitusta. Toiminnan jatkumisen turvaavan rahoituksen jatkuminen on ollut niin ikään vaakalaudalla.

Yhtiön hallitus totesi perjantaina, ettei yhtiön toiminnan jatkamiselle ole enää edellytyksiä. Hallitus on lähettänyt yhtiön konkurssihakemuksen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen.

Golf Skyn myymälät on toistaiseksi suljettu ja GoGolf Lounge menee kiinni perjantaina klo 16. GoGolf kertoo, että yhtiölle asetetaan konkurssipesän hoitaja, joka päättää toimintojen jatkosta.

Emoyhtiö GoGolf Oyj:n omistamista yhtiöistä konkurssiin ei haeta Kurk Golfin liiketoiminnasta vastaavaa Golf Holdings Finland Oy:tä.

Kurk Golfin lisäksi GoGolfin omistuksessa ovat Suomen kentistä Hirvensalon Golf ja GoGolf Isosaari. GoGolf on suurin osakkeenomistaja myös Vuosaari Golfissa (49 %), Peuramaa Golfissa (41 %) ja St. Laurence Golfissa (10,5 %).

Lisäksi GoGolf on ollut Vihdissä vuokralaisena Hills by GoGolf -nimeä kantavilla kentillä, jotka omistaa Hill Side & Valley Oy. Hill Side & Valleyn toimitusjohtaja Ari Isokääntän mukaan GoGolfin konkurssi ei vaikuta Hill Siden tulevan kauden pelaamiseen.

Viime tilikaudella 25,7 miljoonan euron liikevaihdon tehneen GoGolfin konkurssi on Suomen golftoimialan kautta aikojen suurin.

Lisää aiheesta myöhemmin…

Lue seuraavaksi: GoGolf selvittää mahdollisuuksia listautua pörssiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)