28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Jukka-Pekka, 36, on pelannut golfia vasta muutamia kierroksia ja teki jo nyt albatrossin par 4:lla!

Jukka-Pekka Utriainen teki uskomattoman hole in onen löytöpallolla. "Löin edellisellä väylällä palloni metsään ja sitä etsiessä löysin toisen pallon tilalle", Utriainen taustoittaa. Kuva: Antti Sihlman

Hole in onen todennäköisyys par 4:lla on äärimmäisen pieni.

Lahden Golfissa todistettiin perjantai-iltana harvinaista tapahtumaa. Vaikka Mestari-kenttää pelanneet golfarit näkivät väylällä omistajaltaan karanneen undulaatin, ei se jäänyt harvinaisimmaksi tilanteeksi heidän kierroksellaan.

Peliryhmä saapui seitsemännelle väylälle. Kyseessä on 264-metrinen par 4, jossa on mahdollista tavoitella griiniä huippuavauksella.

Jukka-Pekka Utriainen oli ennen perjantain kierrostaan pelannut kyseisen väylän kolme kertaa. Ylipäätään kolme vuotta sitten golfin aloittaneella Utriaisella on golfkierroksia takana noin 15. Hänen seurassaan olleet pelikaverit ovat intohimoisia golfareita, jotka ovat kiertäneet Lahden Golfissa lukuisia kertoja.

”Olen sillä seiskaväylällä lyönyt draivin pari kertaa griinin kanttiin ja kerran metsään. Tietenkin ajattelin, että joku kerta voin tehdä siihen holarin”, Utriainen aloittaa.

”Pelikaverit sanoivat avauksen linjaksi pari puuta ja jos siihen saisi vielä faden perään, niin oltaisiin lähellä griiniä. Todella hyvään linjaan lyönti lähtikin. Kun tulimme kummun päälle, josta näkee griinin, olin tällä kertaa aivan varma pallon olevan kupissa, koska sitä ei griinillä näkynyt.”

Utriaisen kavereiden avaukset olivat jääneet kauemmas väylälle. Lyönnin nähneenä he kaivoivat puhelimet esiin, jos pallo nyt kuitenkin olisi reikään päätynyt. Utriainen lähti ”etsimään” palloa, mutta meni pienen pyrähdyksen jälkeen nostamaan pallon kylmänviileästi kupista.

”Heitin siinä sellaisen armeijasta tutun ketunlenkin, ihan vain kavereita vähän jymäyttääkseni”, Utriainen veisteli.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Antti Sihlman (@sihlmania) jakama julkaisu

Enemmän golfia pelanneet kaverit menivät tapahtuneesta enemmän sekaisin kuin itse lyöjä.

”Niin, olen ymmärtänyt, että tässä pelissä on tarkoitus saada pallo reikään. Vasta klubitalolla suorituksen harvinaisuus alkoi valkenemaan, kun siitä muiden pelaajien kanssa juteltiin. Eräs seuran jäsen tiesi kertoa, että Takkulassa ei ole koskaan tehty holaria par 4:lla.”

Albatrossin, eli myös hole in onen par 4:lla, todennäköisyys on optisimmankin arvion mukaan 1: 1 000 000. Käytännössä usein käytetty arvio 1: 6 000 000 lienee lähempänä totuutta. Todennäköisyys pienenee entisestään, jos ottaa huomioon niinkin lyhyen golfuran, joka Utriaisella on takana.

”Draiveri on samanmittainen salibandymailan kanssa, joten se istuu kaikista golfmailoista parhaiten käteen. Korona-aika minutkin golfkentälle toi, kun ei oikein muita lajeja päässyt harrastamaan. Tykkään golfista aivan älyttömästi, vaikka en ole niin paljoa ehtinyt kiertämään”, kertoo ikänsä salibandya pelannut Utriainen.

Holari kuppiin ja shampanjat esiin. Kuva: Antti Sihlman

Klubitalolla Utriainen seurueineen tarjosi etiketin mukaisesti kuohuvaa kaikille paikallaolijoille.

”Tilattiin kymmenen pulloa shampanjaa. Kaveri sanoi klubitalon mennessä kiinni, että täytyy päästä vielä saunaan juomaan viskit, kun on tällainen harvinaisuus kyseessä. Näin me sitten tehtiin. Vaimo sanoi nukkumaan mennessä, että voisitteko olla hiljempaa ja mitä te tuollaisesta asiasta noin paljon vouhkaatte”, Utrianen nauraa.

Kuva: Antti Sihlman

Lue seuraavaksi: "Näinkö sitä lyödään?" – Polttareissa tehtiin kesän uskomattomin hole in one

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)