18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

"Näinkö sitä lyödään?" – Polttareissa tehtiin kesän uskomattomin hole in one

Polttariporukka pääsi juhlimaan holaria. Onnistuneen lyönnin tekijä kuvassa keskellä valkoisessa asussa. Kuva: Matti Ahvenharju

Polttariporukka oli juhlistamassa erään henkilön suurenmoista päivää. He suuntasivat Käki Golfiin. Loppu on historiaa.

Pälkäneen Rautajärvellä Hämeen sydämessä sijaitsee Käki Golf. Kotikutoisen kentän voi vuokrata itselleen koko päiväksi, ja näin toimi eräs polttariporukka.

Käki Golfin 6-reikäisen kentän ensimmäinen väylä on 60-metrinen par 3. Monesti kyseisellä reiällä on tapahtumien aikana lähimmäs lippua -kilpailu. Viime viikonlopun polttarigolfeissa noudatettiin samaa kaavaa.

”Olin siinä kertomassa pelien kulusta, enkä ollut ehtinyt vielä sanomaan lähimmäs lippua -kisasta mitään, kun ensimmäisessä lähdössä ollut pelaaja jo löi”, aloittaa Käki Golfin perustaja Matti Ahvenharju.

”Tämä kyseinen pelaaja ei ollut koskaan aikaisemmin lyönyt golfia. Kysyi vain kavereiltaan, että näinkö sitä lyödään. Niin hän löi ja pallo meni heti ensimmäisellä lyönnillä ikinä reikään. Mahtava hole in one ja aloitus polttariporukan golfeille”, Ahvenharju nauraa.

Joillakin holarin tekeminen kestää vuosikymmeniä, osa ei onnistu siinä koskaan. Sakari Lähdesmäki on toisesta ääripäästä, sillä hän iski hole in onen elämänsä ensimmäisellä lyönnillään. Kuva: Sami Tuoriniemi

Pelaajia oli tusinan verran, joista osa on golfharrastajia. Holarijuhlinta oli, kuten asiaan kuuluu, äänekästä ja meteliä riitti.

”Mukava sitä oli seurata vieressä. Vaikka kyseinen väylä on lyhyt, niin ei se silti mikään holariautomaatti ole, sillä kokeneemmallakin pelaajalla on melko hankala lyödä tuon mittainen lyönti.”

Kaveriporukan kenttä on nykyään kaikille avoin

Käki Golfin tarina sai alkunsa vuosina 2006-2007, kun Ahvenharju päätti rakentaa omistamalleen maalle golfkentän. Alkuun se oli vain hänen kaveriporukkansa käytössä, mutta kun sana kentästä kiiri, niin ovet avattiin kaikille muutamaa vuotta myöhemmin.

Golfliiton jäsenseurana Käki Golf on nyt kolmatta vuotta. Hauska nyanssi tässä yhtälössä on, että kun Golfliiton henkilökuntaa kävi katsastamassa kentän, niin yhden väylän par-luku tiputettiin pykälällä alaspäin.

”Meillä on kakkosväylällä kuusi vesiestettä ja sen griinin lähettyvillä on seuraavan reiän avauslyöntipaikka. Me pelasimme sitä ennen par-nelosena, ettei tiiltä lyöty suoraan griinille. Golfliiton väki katsoi, että tässä voi lyödä ensimmäisen lyönnin viheriölle ja putata kaksi kertaa, niin silloin se on par 3”, Ahvenharju taustoittaa.

Kentän suhteellisen matalasta käyttöasteesta johtuen, sen voi vuokrata kokonaan itselleen. Kesälauantait ovat nyt lähes kokonaan varattu.

”Tämä sopii mainiosti juuri polttariporukoille, tai suku -ja yritysgolfien järjestämiseen.”

Tällä hetkellä kentällä on palkattuna osa-aikaisina kenttämestari ja kentänhoitaja. Mikäli golfkansa löytäisi vielä useammin Käki Golfiin, niin osa-aikaisen toiminnanjohtajan palkkaus voisi olla mahdollista.

”Pyöritämme tätä suurelta osin talkoovoimin. Meillä alkaa vain olemaan jo jonkun verran ikää, niin siksi olisi hyvä saada lisää tekijöitä.”

Lue seuraavaksi: Hole in onen sielunmaisema on golfin mystisimpiä asioita – miltä sen tekeminen oikeasti tuntuu?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)