[6][5]
Ajankohtaista

Joonas Granberg ja Mari Suursalu Pickalan voittajat

Sofia Höglund johtaa Pickalassa

Joonas Granberg voitti FGT:n kisan Pickalassa. Kuva Juha Taskinen.FGT:n toisen osakilpailun johtopaikat vaihtuivat jokaisen kierroksen päätteeksi molemmissa sarjoissa. Miesten kisassa kolmannen päivän jälkeen leveimmin hymyili Aura Golfin Joonas Granberg , joka sai yhteistuloksekseen viisi alle. Hän voitti lyönnillä Jonas Haglundin, Immu Korvenmaan sekä kilpailua kahden kierroksen jälkeen johtaneen Janne Kasken. Viimeksimainitulla oli voitonavaimet täysin käsissään , mutta hän pelasi viimeiset viisi reikää kolme yli. Naisten kisassa tehtiin historiaa kun Estonian Golf & Country Clubin Mari Suursalu voitti suomalaispelaajat yhteistuloksellaan yhdeksän yli. Elina Nummenpää hävisi Suursalulle lyönnin, Suvi Mäntyniemi ja Elina Ikävalko kaksi. FGT:n seuraava kilpailu pelataan heinäkuun 13-15. päivinä Vanajanlinnassa. Finnish Open tulee olemaan kauden suurin miesten kisa, voittaja saa villin kortin Skandinavian Mastersiin. Oletettavaa on se, että suuri osa maamme huipuista poislukien Mikko Ilonen tulevat osallistumaan kilpailuun sillä saman viikonloppuna ei ole Challenge Tourin kilpailua. Catalonian Mastersissa sankari päätöspäivänä oli Etelä-Afrikan vasta 18-vuotias Ashleigh Simon . Hän oli syksyllä mukana voittamassa maalleenamatöörien MM-kisoja, ammattilaisura ET:lla sai nyt voiton myötä rakettimaisen startin. nuorsta pelaajista ET:lla ovat uransa avausvoiton kuluvalla kaudella jo saavuttaneet Nikki Garrett ( 2x) sekä Bettina Hauert. Riikka Hakkarainen nousi päätöspäivänä 26:ksi 13 lyöntiä voittajalle hävinneenä. Simon sai palkintroahaa lähes 59.000 euroa, Hakkaraisen osuus potista oli 1970 euroa.

Janne Kaske ja Elina Ik&#228,valko takaa-ajettavat Pickalan p&#228,&#228,t&#246,skierroksella

Janne Kaske siirtyi selkeään kolmen lyönnin johtoon kauden toisessa FGT:n kilpailussa Pickalassa. Kaske pelasi päivän ja kisan toistaiseksi parhaan tuloksen 67, johon ylsi myös Mikael Salminen. Markus Ervasti, Antti Lajunen ja Immu Korvenmaa ovat lähimmät uhkaajat. Avauspäivän jälkeen johtanut superyllättäjä Christoffer Juslin (69-85) putosi lopulta jatkosta. Naisten kisa on ennen päätöspäivää varsin tasainen. Viisi pelaajaa on neljän lyönnin sisällä, Elina Ikävalko pitää paalupaikkaa. Huomionarvoista on sekin, että kakkosena oleva Mari Suursalu on Estonian Golf & Country Clubin pelaajatar Tallinnasta. Naisten ET:n kisassa Barcelonassa Kirsty Taylor johtaa edelleen tuloksella seitsemän alle parín. 40:n pelaajan joukossa Riikka Hakkarainen (76-73) on 33:s, 14 lyöntiä Taylorista. Viimekaudella ET:lla loistaneen Hakkaraisen alkukausi ei ole vastannut niitä odotuksia joita hän itse suorituksilleen asetti. Paras sijoitus toistaiseksi on 19:s.

Christoffer Juslin ja Sofia H&#246,glund k&#228,rjess&#228, Pickalassa

Espoon Golfseuran Christoffer Juslin teki Pickalan Forest-kentällä uudeksi kenttäennätykseksi 69 lyöntiä perjantaina käynnistyneessä kisassa. Hän johtaa Tourin toista osakilpailua lyönnillä ennen Talman Immu Korvenmaata. Naisten sarjassa juniori-ikäinen, vasta 16-vuotias Kokkolan Sofia Höglund sai tuloksekseen 72, Elina Ikävalko kaksi lyöntiä enemmän. Naisten Euroopan Tourilla pelataan Barcelonan kupeessa kisaa johon pääsivät mukaan viimevuotisen rahalistan parhaat, Suomesta vain Riikka Hakkarainen. Avauspäivän jälkeen johdossa on Englannin Kirsty Taylor joka ainoana alitti 70 lyönnin rajan. Riikka Hakkaraisen tulos oli 76, sijaluku 40 pelaajan kilpailussa 32:s.