21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Johan Edfors heinäkuussa Suomeen

Vuonna 2006 Euroopan Tourin ansiolistalla kymmenen parhaan joukossa ollut Johan Edfors vierailee Hämeenlinnassa 19.7. © Getty Images

Huippuammattilaisten vierailut eivät ole Suomessa arkipäivää. Syynä on luonnollisesti se, ettei maassamme ole tarjolla riittävän tasokkaita ammattilaisturnauksia, joiden avulla nimekkäitä pelaajia saisi liikkeelle. Toki Suomessakin on pelannut eturivin ammattilaisia, jotka täällä käydessään ovat olleet vielä noususuuntaisen uransa alkuvaiheessa.

Heinäkuun 19. päivänä suomalaisilla on kuitenkin mahdollisuus katsastaa Euroopan Tourilla pelaavan Johan Edforsin vire, kun hän kohtaa Mikko Ilosen Vanajanlinnassa pelattavassa Black Mountain Challenge -tapahtumassa. Tapahtumaan osallistuu myös Suomen joukkueessa samalla kentällä elokuussa esiintyviä amatöörien EM-turnauksen pelaajia. Ilosta ja Edforsia yhdistää työpaikan ohella Hua Hinissä, Thaimaassa sijaitseva Black Mountain Golf Club, jota kumpainenkin edustaa pelaamissaan turnauksissa.

Onsalassa, Ruotsissa asuva Edfors on voittanut urallaan kolme turnausta Euroopan Tourilla, tämän lisäksi hänen meriittilistallaan on kaksi ykköstilaa Challenge Tourilta. Edforsin kovimpana saavutuksena voidaan pitää Skotlannin avointen voittoa vuonna 2006. Kyseinen vuosi onkin toistaiseksi hänen uransa paras, sillä myös Edforsin kaksi muuta ET-voittoa ovat peräisin samalta kaudelta.

Viime kaudella 34-vuotias Edfors sijoittui neljässä Euroopan Tourin kisassa kymmenen parhaan joukkoon, ollen lopullisella Race to Dubai -listalla 32:s. Hänen tämänhetkinen sijoituksensa ET:n ansiolistalla on 78:s, World Rankingilla ruotsalainen löytyy sijalta 148.

Yleisöllä on Vanajanlinnan tapahtumaan vapaa pääsy. Paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta pääsee tutustumaan myös pelaajien kilpailuun valmistautumiseen harjoitusalueilla.

Kautta aikain nimekkäimmät Suomessa vierailleet pelaajat ovat Seve Ballesteros ja Jack Nicklaus. Ballesteros pelasi Talissa vuonna 1982 näytöspelin, Nicklaus piti niin ikään Talissa yleisölle lyöntiklinikan vuonna 1987.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje