9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Harrington hankki oman lentokoneen

Padraig ja Caroline Harrington pääsevät jatkossa entistä vaivattomammin paikasta toiseen. Kuva Pebble Beachin kisasta © Getty Images

Padraig

Padraig Harrington voitti vuosina 2007-2008 kuudesta peräkkäisestä majorista kolme ja tuntui nousevan jo uhkaksi Tiger Woodsille, joka samanaikaisesti oli polvensa takia lähes yhdeksän kuukautta kilpailutauolla. Tuuli kääntyi seuraavana vuonna, irlantilainen onnistui voittamaan vain oman maansa mestaruuden ET:lla ja oli varsin ponneton isoissa tapahtumissa. Kahdeksassa viimeisessä majorisa hän on vain kertaalleen ollut kymmenen joukossa, karsiutumisiakin on kolme.

Menestys on vaihtunut täytemiehen rooliin vuosina 2009-2010, eikä alkava vuosi ole tuonut yhtään parempaa menestystä.Abu Dhabissa Harrington tuli diskatuksi väärän merkkauksensa johdosta, kolmessa USA:n lyöntipelikisassa paras sijoitus on 58:s, reikäpelissä tuli tappio avauskierroksella- kuten kahtena edellisenäkin vuonna. World Rankingilla Harrington on valahtanut sijalle 37:s.

Pikkurahasta Harringtonilla ei kuitenkaan pelillisestä lamasta huolimatta ole puutetta. Hän oli jo kolmen vuoden ajan etsinyt sopivaa lentokonetta omaan käyttöönsä, kunnes vastikään teki kaupat Gulfstream G3 mallisesta koneesta jonka hinta oli noin kaksi miljoonaa taalaa. Nykyisistä huipuista Tiger Woods, Phil Mickelson ja Ernie Els ovat tunnetuimmat oman koneen käyttäjät.

Kaudella 2010 Harrington pelasi enimmäkseen USA:ssa, Éuroopassa vain muutaman kerran. Ainoan voittonsa kahteen vuoteen hän haki Aasian Tourilta Malesiasta, kausi päättyi Etelä-Afrikassa pelattuun kisaan.

Lentokoneeseen kertyy varmasti maileja Harrintonin singahdellessa kevään aikana kisojen välillä USA:sta Irlannin kotiinsa. Tulevan viikonlopun kilpailu World Tourin kisa Miamissa, Doralin Blue Coursella oli Harringtonille kaudella 2010 paras USA:ssa. Hän sijoittui kolmanneksi.Samaan tai parempaan yltäminen olisi viimeaikaisten suoritusten perusteella melkoinen yllätys.

Teemu Tyry

Padraig Harringtonin kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje