27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Gucculan kuningas

Sarfvikin pro Riku Soravuo testaamassa Guccula-lyöntialustaa. Kuva: Guccula Inc

Range-harjoittelu tapahtuu yleensä tasaisella maalla. Tämä on luonnollisesti valtaosan toive, mutta paljon on harrastajia, jotka kaipaavat mahdollisuuksia rinnelyöntien harjoittelemiseen: ovathan kenttien väylät muodoiltaan moninaiset ja pallon sijainti ennalta arvaamaton.

Golsat-yhtiössä tiedostettiin kuinka hankalassa lyöntiasennossa menee välillä pelaajalla kuin pelaajalla sormi suuhun. Ratkaisu oli kehitellä rinnelyöntiharjoitteluun sopiva lyöntialusta, joka sai nimekseen Guccula Golf Hill Trainer.

”Olen pelannut golfia yli 20 vuotta. Lähes aina kun asetun rinteessä lyöntiasentoon, olivat jalat sitten pallon ylä- tai alapuolella, olen epävarma lyönnin onnistumisesta. Tämä johtuu siitä, etten ole päässyt harjoittelemaan säännönmukaisesti näitä erikoislyöntejä”, sanoo espoolaisen Golsatin markkinointijohtaja Heikki Risku.

Kotimaisen innovaation pääasiallinen tehtävä on mahdollistaa lyöntitekniikan kehittyminen monipuolisesti kaltevilla pinnoilla. Joka suuntaan portaattomasti 0-15 astetta säätyvällä lyöntialustalla voi harjoitella ylä- ja alamäkilyöntejä: ” Erityyppiset rinnelyönnit alustalla kartuttavat lihasmuistia ja peli paranee.”

Gucculaa markkinoidaan Suomessa golfkenttien ja harjoitusalueiden käyttöön, joten laitteeseen voinee tulevalla kaudella tutustua eri puolilla maata. Sisäharjoitushalleista ainakin Espoon Season Golf on varustanut puitteensa kyseisellä lyöntialustalla.

Erillisellä vivulla kaltevuustasoihinsa säädettävä Guccula Golf Hill Trainer on valmistettu säänkestävästä alumiinista ja galvanoidusta teräksestä ja pinnoitteena on lyöntimatto. Laitteen veroton hinta ilman rahtikuluja on 2750 euroa.

Tekniset tiedot: -tason mitat: 8 kulmaa, leveys 1500mm -tason korkeus: 260 mm + maton paksuus n. 25 mm -kallistuskulma: 0…15 astetta joka suuntaan -paino: 78 kg + maton paino -materiaalit: pöytätaso alumiinia, runko-osat kuumasinkittyä terästä, keskiön osat ruostumatonta terästä

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)