Golfliitto hyväksyi jäsenekseen uuden seuran – kenttä nousee jo tänä kesänä - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Golfkentät

Golfliitto hyväksyi jäsenekseen uuden seuran – kenttä nousee jo tänä kesänä

Kuva: Pitkäjärvi Golf

Kokemäen Pitkäjärvelle rakennettava golfkenttä ei ole aivan perinteinen, eikä sillä pelata pelkästään golfia.

Suomen Golfliiton hallitus on hyväksynyt Pitkäjärvi Golf Club Kokemäki ry:n jäsenekseen kokouksessaan 25. huhtikuuta. Jäsenseuralla on oltava kotikenttä, joka Kokemäelle tullaan rakentamaan lähitulevaisuudessa. Rakennusluvan Etelä-Suomen AVI myönsi hankkeelle jo toukokuussa 2020.

Nimeä Eco-Evergreen kantava kenttä nousee Kokemäen Pitkäjärven urheilukeskukseen 9-reikäisenä tulevana kesänä. Aivan tavallisesta hankkeesta ei ole kyse, vaan kenttä rakennetaan niin, että sillä on mahdollisuus pelata myös frisbee- ja futisgolfia.

Kentän tiipaikat ja viheriöt rakennetaan keinonurmesta. Ratkaisu mahdollistaa tavallista pidemmän pelikauden, mutta osiltaan se oli pakon sanelema, sillä kenttä sijaitsee ympäristön kannalta herkällä pohjavesialueella. Kenttää on tästä syystä hoidettava myös täysin luonnonmukaisesti.

Kentän par on 70 ja sillä on kolme par-kolmosta, neljä par-nelosta ja kaksi par-viitosta. Tiipaikkoja on neljä. Lyhimmillään matkaa kertyy 3000 metriä ja pisimmillään 4988 metriä.

Kentän suunnittelusta ovat vastanneet siskokset Matti ja Tytti Rajainmäki.

Pitkäjärvi on suosittu leiri- ja tapahtumapaikka. Alueella on mahdollisuus moniin liikunta-aktiviteetteihin, ja siellä järjestetään vuosittain suosittuja lasten liikuntaleirejä. Hallissa golfia on pelattu alueella jo useamman vuoden ajan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje