14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfkenttien kauneus lumosi Mikko Luukkosen

Mikko Luukkonen jalosti mansikkamaansa golfkentäksi ja rangeksi.

Tietokilpailukysymys: Missä Suomen kunnassa on maamme pienin pay&play-kenttä? Oikea vastaus on todennäköisesti Puumala, Kostioniemi Golfia pienempää ja idyllisempää kenttää ei välttämättä maastamme löydy.

Mikko Luukkonen seurasi televisiosta golfkisoja ja ihastui kauniisiin maisemiin. Vanhan tuttunsa, Lappeenranassa asuvan PGA-pro Pertti Ahokkaan innoittamana Luukkonen sai päähänsä rakentaa oman kentän. Avauslyönnit suoritettiin vuonna 2007, heinäkuussa 2010 Kostioniemen Golf nimen saaneella alueella näyttää melko valmiilta. Tasaisella peltopläntillä on kolme viheriötä joista yksi tekonurmesta. Tiiauspaikkoja on ympäri aluetta ja ympäröiviä metsiä seitsemän. Sopivasti tiiauspaikkoja ja viheröitä vaihdellen syntyy 18-reikäinen kenttä jonka par on 68.Pisin reikä on mitaltaan 417 metriä, lyhin 98 metrinen.

Kenttä toimii itsepalveluperiaatteella, range-ja pelmaksut suoritetaan joko maitolaiturikoppiin tai rangen takana olevaan ”toimistoon”. Mistä pelaajat sitten kentälle tiensä kesällä pitkään Suomen kuumimman kunnan kentälle löytävät?

”Vielä ei ole ruuhkaa ollut, mutta Puumalan alueella ja lähikunnissa on lomaansa viettävien ja loma-alan palveluita tarjoavien yrittäjien keskuudessa kovasti kiinnostusta peliin. Markkinointiviestintä menee hitaasti mutta varmasti eteenpäin, kertoo markkinointi-ja pr-vastuun ottanut Pertti Ahokas joka on Antti Ahokkaan isä. Hänellä itselllään on Puumalassa mökki. Heinäkuussa pelaajia arvioitiin käyneen noin 150, muutama päivää kohden.

Antti

Antti Ahokas testasi Kostioniemen kentällä Intergreensin toimittaman tekoviheriön ja antoi sille kiitettävän arvosanan.

Mikko Luukkosen ja Ahokkaan tavoitteena on rakentaa alueelle yhdeksänreikäinen kenttä seuraavien kymmenen vuoden aikana.

”Perustamme osuuskunnan johon uskomme saavamme mukaan niin yksityishenkilöitä kuin myös firmoja. Tavoite on saada EU:n starttirahaa projektiin.Maata kentän rakentamiseen on noin 16 hehtaaria, alueen ympärillä on omaakin majoituspalvelua, vierestä kulkee vesireitti Savonlinnaan”, luettelee Luukkonen faktoja.

Hän itse on suorittanut greencardin Imatralla jossa selvisi suorittamisesta ilman kentälläkäyntiä.

”Ainoa kenttä jossa omani lisäksi olen pelannut on Annila”, Luukkonen jatkaa.

Kenelle Kostioniemi Golfia sitten voi suositella? Aivan varmasti aloittelijoille harjoitteluun ja stressittömään pelaamiseen, mutta myös kehittyneemmille välipalana ja bongauskohteena. Pikantin lisän kokemukseen tuo maalaisidylli. Luukkosen vaimo hoitaa pihapiirissä olevaa shoppia jossa on paljon muutakin kuin golfvälineitä. Kahvia ja pikkupurtavaa sekä lounasta löytyy kotikeittiön valmistamana. Perinteitäkin on omasta takaa, tila on perustettu vuonna 1758 joten peltojen jalostaminen golfarien käyttöön on melkoisen iso liike.

Kierrosmaksukaan ei huimaa, se on kymmenen euroa.

Teemu Tyry

Kostioniemi Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje