[14][27]

Erik Stenman voitti Tanskassa

Erik Stenmanille voitto Tanskassa oli kolmas ammattilaisena. Kuva Juha Taskinen.

Tanskassa kilpailukausi käynnistyi jo huhtikuussa ja suomalaisammattilaiset ovat osallistuneet Skanplan Tourin kisoihin. Erik Stenman saavutti torstaina päättyneessä Smorum Golf Center kilpailussa uransa toisen voiton ulkomailla, ensimmäinen tuli viimevuonna Norjassa. -Raskas kilpailu monella tapaa, hyvä lähipelini nousi ratkaisevaksi tekijäksi. Putteja oli kolmen kierroksen aikana 81. Maltoin pelata viisaasti oikeisiin paikkoihin välttäen tyhmiä riskejä. Vettä tuli kisan aikana varsin paljon, goretexit päällä ja lapaset kädessä. Tuulta oli kymmenen metriä sekunnissa, sellaista tämä on täällä ollut, Stenman kertoi voitettuaan tuloksella 211, viisi alle. Viimeiseen päivään hän lähti kakkosryhmässä, tulos 69 riitti lopulta kahden lyönnnin voittoon ennen paikallisia John Daviesia ja Lars Johansenia. 15.000 euron kokonaispotista Stenmanin tiliä hyvitetään 2750 euron summalla. Tammer Golfia edustavalle 24-vuotiaalle Stemanille kisa oli kauden kolmas, edellisissä hän oli kahdeksas ja 31:s. Urakointi Tanskassa jatkuu vielä tiistaina käynnistyvällä kilpailulla. -Sitten tulen Suomeen, pelaan FGT:n kisan kunnes edessä on kolme kilpailua Ruotsissa. Kauden tavoite on sijoittua Nordic Leaguen listalla viiden joukkoon ja ”päästä pois” tältä tasolta Challenge Tourille, Stenman suunnittelee. Åibo Akademissa oikeustieteitä opiskeleva Stenman pelasi hienon amatööriuran joka kruunautui Maarianhaminassa pidettyjen (2004) lyöntipelikisojen voittoon. Ammattilaisuransa aluksi hän voitti Tanskan karsinnat (2005), plakkarissa on myös FGT:n kisan ykköstila Suomesta amatöörinä. -Pelasin viimevuonna vauhtiin päästyäni oikein hyvää golfia, sellaista jolla varmasti pärjäisi isommillakin kiertueilla. ET:N karsinnoissa en onnistunut kuten olin toivonut, nyt olo on luottavainen. Tämä ykköstila ei missään nimessä tullut loistopelillä vaan taistelun kautta. Stenman suunnittelee kisojensa määräksi kauden mittaan yhteensä 16-20. -Euroopan Tour on luonnollinen tavoite karsintojen kautta, hän määrittelee. Suomalaisista Jarno Hovila ja Matti Ojala jakoivat Smorumissa kymmenennen sijan. Voitto oli suomalaismiehille jo kauden kolmas. Mikko Ilosen ET:n ykköstila on omassa kategoriassaan, mutta merkityksellisiä ovat myös Stenmanin sekä Janne Mommon helmikuussa saavuttamat voitot.