DeChambeau komeasti kahdeksan joukkoon – Berkshire uusi pituuslyöntimestaruutensa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

DeChambeau komeasti kahdeksan joukkoon – Berkshire uusi pituuslyöntimestaruutensa

Bryson DeChambeau iski pituuslyönnin MM-kisoissa yhteensä yhdeksän 400 jaardin rajan rikkonutta lyöntiä. Kuva: Getty Images

Tähtipelaaja Bryson DeChambeaun venyminen kahdeksan joukkoon lajin erikoismiesten seurassa oli poikkeuksellisen kova temppu.

Bryson DeChambeau teki kovan tempun venymällä perjantaina Mesquitessa Nevadassa päättyneissä pituuslyönnin MM-kilpailuissa kahdeksan parhaan joukkoon. Pisimmäksi lyönniksi neljännesfinaaleissa mitattiin 358-metrinen draivi, mutta sillä ei ollut enää asiaa jatkoon.

Suoraan Ryder Cupin juhlahumusta Nevadaan matkustanut DeChambeau osoitti viihtyvänsä mainiosti maailman parhaiden pituuslyöjien seurassa raivaamalla tiensä yllättäen aina kilpailun neljänteen päivään.

Top-kasien kohtaamisessa pääsy neljän joukkoon olisi vaatinut DeChambeaulta omassa erässään vähintään kakkospaikkaa. Justin James (369 metriä) oli erässä omaa luokkaansa, mutta Martin Borgmeiriin (363 metriä) eroa jäi vain viisi metriä.

Perjantaina nähtiin myös hieman dramatiikkaa, kun DeChambeau tarvitsi top 16:n viimeisessä erässä voiton edetäkseen kahdeksan joukkoon. Vieressä lyönyt Ryan Gregnol kärsi pahasta nivusvammasta, ja hän putosi maahan, kunnes kilpailija autettiin pois estradilta.

DeChambeau seurasi Gregnolia huolestuneena, mutta säilytti keskittymisensä edeten vielä yhtä porrasta ylemmäs.

DeChambeaun pisin lyönti nähtiin jo kisan avauspäivänä, tiistaina, jolloin hän pamautti alkuerissä 377-metrisen draivin. Vauhtia riitti loppuun saakka, sillä suurimman pallonnopeutensa, 219 mph, hän mittautti perjantaina.

Kun aurinko alkoi jo laskea kisapaikkaa ympäröivien vuorten taakse, jäljellä olivat enää Justin James sekä PLDA:n puolustava maailmanmestari Kyle Berkshire. Jälkimmäinen piti pintansa täräyttämällä pisimmän kanuunansa 386 metrin päähän Jamesin 382-metristä vastaan.

Tapahtuman suurin sankari oli kuitenkin Berkshiren kaveripiiriin kuuluva DeChambeau, jonka menestymismahdollisuuksia täysin eri lajissa epäiltiin laajasti. Yhdeksän 400 jaardin rajan rikkonutta lyöntiä kertoivat hänen kaikesta huolimatta olleen tällä viikolla oikeassa paikassa.

On poikkeuksellista, että maailman terävimpään tähtiluokkaan kuuluva major-voittaja pystyy haastamaan lajin erikoismiehet, joiden pääasiallinen tekeminen pohjautuu käytännössä voiman- ja nopeudenhankinnan ohella vain pitkävartisen draiverin kanssa ”huseeraamiseen”. DeChambeau perustaa pelinsä maailman huipulla pitkiin lyönteihinsä, mutta eturivin ammattilaisgolf on tunnetusti paljon muutakin kuin vain hampaat irvessä tempaistavia draiveja.

Voi vain kysyä, mihin syyskuussa 28 vuotta täyttäneen DeChambeaun rahkeet lopun kaiken riittäisivät, jos hän jättäisi golfistaan kaiken muun pois paitsi draiverin.

Pituuslyönnin MM-kisoja oli mahdollista seurata videopalvelu YouTuben välityksellä ja ruutujen äärellä päätöspäivän tapahtumia seuraili reilut 40 000 katsojaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje