28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Daniel Chopralle uran ensimmäinen voitto PGA Tourilla

Valmis voittamaan? Daniel Chopralla on ollut haasteita saada peli pysymään kasassa loppureiíllä © Getty Images

Daniel Choprasta tuli viides ruotsalaisvoittaja PGA Tourilla &copy Getty ImagesDaniel Chopra pelasi maanantaina paikallista aikaa aamulla kolme reikää, teki niistä ensimmäisellä birdien ja nousi tulokseen 19 alle. Birdiereikä oli kentän 16:s, par-viitonen jossa ruotsalainen onnistui myös kolmella aiemmalla kierroksella. Kahdella viimeisellä reiällä hän teki uhkaajiensa Fredrik Jacobsonin ja Shigeki Maruyaman tavoin parít, ja päätyi näitä lyönnin parempaan yhteistulokseen (-19). Tämä oli Chopralle uran kahdeksas voitto, mutta arvoltaan (810.000) dollaria se on aivan omassa luokassaan. Aiemmat ovat peräisin Ruotsista, Taiwanista, Challenge Tourilta sekä USA:n Nationwide Tourilta. Vuodelta 2004 on Chopralla myös yksi erittäin kova voittotulosa Nationwide Tourilta. Hän pelasi kolme kertaa tuloksen 65, kerran 63, yhteistulokseksi kertyi -30 (par-72). 33 vuotta sitten Tukholmassa syntynyt Chopra muutti seitsemänvuotiaana Intiaan jossa hänen isovanhempansa kasvattivat hänet. Isä on intialainen, äiti ruotsalainen. Kunniaa menee siis kahteen maahan. Yksikään intialainen ei ole voittanut PGA Tourilla, ruotsalaisten ykköstiloista Chopran voitto oli 11:s. Daniel Chopra e ole mikään eilisen teeren poika, hän on siirtynyt ammattilaiseksi jo vuonna 1993. Fredrik Jacobson ja Shigeki Maruyama jakoivat toisen tilan, Jacobsonille tämä oli uran paras sijoitus valtameren takana. PGA Tourin kauden 2007 virallisesti viimeinen kisa pelataan alkaneella viikolla Orlandossa, Walt Disney Worldin kentillä. Rahalistan ykköstilan on jo loppukesästä varmistanut Tiger Woods jolla on suuremmat ansiot (10.8 milj. dollaria) kuin kahdella seuraavalla ( Phil Mickelson & Vijay Singh ) yhteensä. Ruotsalaisvoitot PGA Tourilla: Jesper Parnevik (5) Gabriel Hjertstedt (2) Carl Pettersson (2) Henrik Stenson Daniel Chopra

Fredrik Jacobson ja Shigeki Maruyama Daniel Chopran varjoina Floridassa

Fredrik Jacobson tunnetaan loistavana lähipelaajana ja taistelijana &copy Getty ImagesFloridassa pelataan PGA Tourin kauden toiseksi viimeisen virallisen kisan voitosta vielä maanantaina säiden temppuiltua lauantaina. Daniel Chopra karkasi jo neljän lyönnin johtoon yhdeksän reikää ennen loppua, mutta kun ruotsalais-intialainen Chopra astelee maanantaina kello 8.00 paikallista aikaa 16:n tiille, ovat edellisessä ryhmässä pelaavat Fredrik Jacobson ja Shigeki Maruyama hänen kanssaan tasoissa. Jacobson pelaa USA:ssa neljättä kauttaan, mutta kolme kertaa Euroopassa vuonna 2003 voittoa juhlinut göteborgilainen hakee vielä ensimmäistä ykköstilaansa valtameren takana. Loukkaantumisetkin ovat sotkeneet uraa joka oli hyvässä nousukiidossa, parhaimmillaan Jacobson on ollut World Rankingilla 16:s. Ruotsalaisilla on PGA Tourilta yhteensä kymmenen voittoa, maanantaina odotellaan 11:tta. Jesper Parnevik ( 5 ) johtaa tilastoa, Gabriel Hjertstedtilla on kaksi, samoin Carl Petterssonilla. Henrik Stenson käänsi uuden lehden ruotsalaisgolfin historiassa yltämällä PGA Touriin luonnolilisesti kuuluvan World Tourin reikäpelimestaruuden parhaaksi helmikuussa 2007. Shigeki Maruyama on voitokkain japanilainen PGA Tourilla kautta aikojen . Hymypojan leiman syystäkin otsaansa saanut Maruyama on ollut ykkönen kolmasti, edellisestä voitosta on aikaa kuitenkin jo 4,5 vuotta. Maruyama johti kierroksen alkuvaiheilla kisaa Chopran kanssa, mutta näytti jo menettävän pelin kunnes hän löi 16:ll bunkkerista suoraan reikään ja teki eaglen. Daniel Chopralla on haastajiinsa nähden selkeä etu, par-viitonen 16:s on vielä pelaamatta. Vain 460 metrisellä reiällä hän on tehnyt kolmena edellisenä päivänä birdiet. Samaan yltäminen aamuvarhaisella, johtotilanteessa PGA Tourin kisassa on hivenen hankalampaa. Ruotsalaisista lähimpänä voittoa lyöntipelikisassa on kuluvalla kaudella ollut Jesper Parnevik joka hävisi Teksasin kisan uusinnassa Justin Leonardille. Choprallakin oli tuolloin mahdollisuutensa, hän oli kolmas.

Daniel Chopran vuoro voittaa PGA Tourilla?

PGA Tourin kaksi viimeistä kisaa pelataan Floridassa. Ginn Sur Mer Classicia on pelattu kolme päivää, kärkiryhmillä on kuitenkin vielä kolmasosa urakastaan suorittamatta. Bob Estes johtaa yhdessä Daniel Chopran kanssa tuloksella 16 alle parín, yhteensä 13 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä, joten paljon ehtii päätöspäivänä tapahtua. Varsinkin kun kolmas kierros jäi lauantaina kesken. Daniel Chopra on ruotsalaishuipuista ehkä tuntemattomin vaikka kansainvälinen ammattitlaisura käynnistyi jo 90-luvun puolivälissä. Isä on intialainen, äiti ruotsalainen. Lapsuutensa Chopra vietti Intiassa jossa myös aloitti pelaamisen. PGA Touria hän on kiertänyt kolme kautta, ja rahalistan sijaluvut 108,90 ja 54 kertovat, että suunta on oikea. Uran paras saavutus on kakkostila, kuluvalla kaudella hän oli vastikään kolmas Teksasissa. Suuri läpimurto puuttuu vielä ja sen aika voi olla pyhänä. Tarjolla on PGA Tourin kisan ykköstila ja 810.000 dollaria, sekä pelioikeus Tourilla kauden 2009 loppuun asti. Kärkipään pelaajien joukossa ei ole maailmantähtiä, mutta on kokeneita ”rivimiehiä” kuten Bob Estes, joka on pelannut lähes 500 kisaa ja voittanut neljästi, ensimmäisen kerran jo 1994. Ruotsalaisten ainoa ykköstila kuluvalla kaudella PGA Tourilla on Henrik Stensonin reikäpelimestaruus, sunnuntaina voittojen määrä voi hyvinkin tuplaantua. Sanansa sanottavana voi olla myös Fredrik Jacobsonilla joka on kurkkinut kärjen takana viimeisten kuukausien aikana varsin usein.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje