21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Anthony Kim ylivoimainen Wachovia Championshipissa

Tiger Woods ei ole vielä päässyt käynnistämään lyöntiharjoittelua. Kuvassa myös Hank Haney ja Steve Williams © Getty Images

Anthony Kim osoitti kilpakumppaneilleen kaapin paikan jo varhaisessa vaiheessa &copy Getty ImagesAnthony Kim selviytyi loistavasti sunnuntaisesta kiirastulestaan PGA Tourin Pohjois-Carolinan kisassa.Neljän lyönnnin johdossa peliin päässyt nuorukainen teki heti ensimmäisellä reiällä vakuuttavan birdien ja karkasi omille teilleen. Lopullista eroa toiseksi sijoittuneeseen Ben Curtisiin oli viisi lyöntiä, Jason Bohn oli kolmas. Anthony Kim on koko lyhyen, vajaan kahden vuoden mittaisen ammattilaisuransa ajan ollut merkitty mies. Loistava amatööriura, ensimmäisessä PGA Tourin kisassa kakkostila vuonna 2006. Kun hän nyt voitti 22 vuoden ja 10 kuukauden ikäisenä, nousee Kim niiden harvojen pelaajien joukkoon jotka ovat yltäneet ykköstilaan alle 23 vuoden iässä. Edellinen Kimiä nuorempi ykkönen oli Sean O´Hair vuonna 2005, Tiger Woods saavutti ensimmäisen voittonsa syksyllä 1996 jolloin hän oli 20 vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäinen. Nuori mies Anthony Kim kertoi jo kokeneensa tarpeellisen golfillisen herätyksen asennepuolella, vaikka varsinaista lamaa ei ole ollutkaan. Ensimmäisellä kokonaisella PGA Tour kaudellaan hän ansaitsi 1,545 miljoonaa taalaa ja oli Fedex Cup-pisteissä 43:s. -Edelliskaudella harjoittelin liian vähän, en käyttänyt juurikaan aikaa rangella saati sitten kuntosalilla. Nyt asenteeni on täysin toisenlainen, teen kovasti töitä menestyäkseni, Kim vakuutti sinisen voittajan takin päälle saatuaan. Oleellinen kysymys kuuluu, onko Kim se USA:n nuori pelaaja joka voisi jossain vaiheessa vakavasti haastaa Tigerin? Kuluvalla kaudella hän on jo kahdeksas alle 30-vuotias voittaja, nimiä on siis paljon, kivikovia kestotähden aineksen omaavia jo harvemmassa. Pitkälle lyövä ja vilkaseleinen Kim on tässä sarjassa juuri nyt ykkösnimi. Rinnastus kisan kakkoseen Ben Curtisiin on kuitenkin paikallaan. Curtis oli niinikään loistava amatööri, hän pääsi kuin vahingossa mukaan vuoden 2003 British Openiin jonka voitti. Tuon jälkeen Curtis ei saavuttanut mitään kolmeen vuoteen, kunnes 2006 hän voitti kahdesti. Maailmantähdeksi Curtis ei kuitenkaan ole noussut vaikka orastavia merkkejä menestyksestä on taas nähtävissä. Supertähdistä lähimpänä kärkeä olivat Jim Furyk (7:s), Adam Scott, (8:s) Stewart Cink (8:s) ja torstaina käynnistyvän Players Championshipin voittoa puolustava Phil Mickelson (12:s). Tiger Woodsin sairausloma jatkuu, häntä ei tulla PGA Tourin päämajan yhteydessä olevalla Sawgrassin kentällä näkemään. Players Championships on ollut Woodsille vaikea rasti. Hän on pelannut kisan 11 kertaa, voittanut vain kerran ja jäänyt käsittämättömästi viimeiset kuusi kertaa kärkikymmenikön ulkopuolelle! Kenttä ei taida istua maailmanykkösen silmään

Anthony Kimilla testi edess&#228,&#228,n Pohjois-Carolinassa

Anthony Kim on sunnuntaina suurennuslasin alla Wachovia Championshipissa &copy Getty ImagesPGA Tourillla nuoret pelaajat ovat nousseet vahvasti esiin kuluvalla kaudella, jo seitsemän kertaa voittokannuun on tarttunut palkintojenjaossa alle 30-vuotias pelaaja, viimeksi Adam Scott. Pohjois-Carolinan kisassa vasta 22-vuotias, toista kauttaan Tourilla pelaava Anthony Kim on varsinaisen miehuuskokeen edessä sunnuntaina. Pelattuaan kolmantena päivänä tuloksen 66 hän johtaa neljällä lyönnnillä ennen Jason Bohnia sekä Heath Slocumia. Kim tunnetaan pitkistä lyönneistään ja kentällä aggressiivisesta pelistä, yliyrittäminen on joskus koitunut jarruksi. Nyt hän uskoo rauhoittuneensa. -Uskon olevani kypsä voittamaan, mutta koskaan ei voi tietää mitä sunnuntai tuo tullessaan, hän filosofoi lehdistön edessä. Kim on väläyttänyt jo useasti taitojaan kuluvankin kauden aikana. Viimevuonna hänen paras sijoituksensa oli kolmas, Wachoviassa hän oli hienosti viides. Kim tuli Tourille näyttävällä tavalla, syksyllä 2006 hän oli heti ensimmäisessä kisassaan toinen. Sunnuntaina nuorukaisella on kaikki mahdollisuudet omissa käsissään. Mikäli peli kuitenkin lähtee ripsumaan, ovat voittotaistossa mahdollisesti mukana myös kokeneet Stewart Cink, Geoff Ogilvy sekä Jim Furyk jotka ovat 5-6 lyönnin päässä.Avauspäivän jälkeen johtanut David Toms on valahtanut 13 lyönnin päähän Kimistä.

David Toms keulapaikalla Pohjois-Carolinassa

David Toms osaa voittaa kun paikka aukeaa, torstain jälkeen hän on suurin suosikki &copy Getty ImagesDavid Toms, vuoden 2001 PGA Championshipin voittaja oli avauspäivän tähti Wachovia Championshipissa torstaina. 41-vuotias konkari pelasi tuloksen 67, hän johtaa lyönnilllä ennen Phil Mickelsonia sekä Jason Bohnia. Tomsilla on kokemusta Quail Hollow Clubilla menestymisestä, hän voitti vuonna 2003 jolloin Wachovia järjestettiin ensimmäisen kerran. Kaudella 2007 jäi huolimatta seitsemästä top-ten sijoituksesta ilman voittoa. Ykköstila olisi mieleen, se nostaisi voittojen määrän jo 13:een ja vankistaisi asemia Ryder Cup-karsinnnassa. Phil Mickelson sai vuoden 2001 PGA Championshipissa taipua kakkoseksi Tomsin juhliessa voittoa. Tilanne on nyt avauskierroksen jälkeen sama, lyönnin ero. Kahden miehen välinen kauppa tämä tuskin tulee olemaan, tuloslistalla on lähituntumassa paljon nimimiehiä, mm. Zach Johnson (69), Camilo Villlegas (69), Vijay Singh (70) sekä Jim Furyk (71). Aiempien vuosien ykkösten nimilista on komeaa luettavaa; Toms, Joey Sindelar, Vijay Singh, Jim Furyk, Tiger Woods. Kun Toms voitti vuonna 2003, hän katkaisi 42 kisaa kestäneen voitottoman putkensa . Nyt takana on jo 50 peräkkäistä ”tappiota”, joten Toms voi saada viiden vuoden takaisista tapahtumista lisää puhtia ja uskoa.

Tiger Woodsin paluulla ei ole aikataulua

Wachovia Championships pelataan viikonloppuna Pohjois-Carolinassa, mutta edellisvuoden voittaja Tiger Woods ei ole mukana. Hän kävi heti Mastersin jälkeen poistattamasssa rustoa polvestaan, ennuste on se, että toipuminen täyteen kuntoon kestää 4-6 viikkoa. Tämä tietää sitä, että Wachovian lisäksi varmasti jää väliin Tigerille kovin vaikeaksi muodostunut kisa, Players Championships, mahdollisesti myös Jack Nicklauksen isännöimä Memorial. Näistä lähtökohdista US Open joka pelataan Woodsin rakastamalla Torrey Pinesin kentällä Kaliforniassa voi olla hyvinkin haastava tapaus-mikäli Woods kisaan mennessä toipuu. -Olen ollut samassa tilanteessa ennenkin, enkä nauti paikallani istumisesta. Minun täytyy kuitenkin vaan olla kärsivällinen ja edetä lääkärien ohjeiden mukaan. Woods ei laittanut Mastersin tappiotaan polvivamman syyksi, hapuilut puttipelissä veivät mahdolisuuden vihreän takin saavuttamiseen. -Viimeiset viikot olen kokenut kipua kentällä, mutta tärkein syy tappioon oli putti. Mailani ei tullut palloon oikeassa kulmassa, pallo lähti väärään suuntaan, Woods kiteytti tuntonsa. Torstaina käynnistyvän Wachovian suurimmat suosikit ovat Phil Mickelson, Adam Scott, Vijay Singh sekä Jim Furyk. Tiger haluaa luonnollisesti päästä mukaan US Openiin. Hän on voittanut kisa-areenalla Torrey Pinesissa kuudesti Buick Invitationalin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje