30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

McIlroy voitti vihdoinkin

Rory McIlroyn harteilta putosi sunnuntaina jääkaappipakastimen kokoinen apina. Kuva: All Over Press

Rory McIlroy (-18) murskasi Adam Scottin haaveet ”Triple Crownista” voittamalla varhain sunnuntai-aamuna Suomen aikaa päättyneen Australian Openin. Scott johti Sydneyssä pelattua kisaa neljällä lyönnillä ennen päätöskierrosta, mutta McIlroy tuli ja kampesi itsensä niukasti australialaisen ohi.

Kaksikon tultua viimeiselle reiälle, Scott oli McIlroy’ta lyönnin verran edellä. Scottin epäonnistunut lähestymislyönti johti bogiin, ja avasi pohjoisirlantilaiselle mahdollisuuden. Kotiyleisön joukossa jännittyneet tunnelmat muuttuivat vaisuiksi, kun McIlroy teki 18:lla kylmän viileästi voittoon vaaditun birdien.

McIlroyn finaalikierroksen tulos oli 66 lyöntiä, Scott puolestaan pelasi sunnuntaina kisan huonoimman tuloksensa 71. Jälkimmäinen oli johtanut kisaa alusta saakka, kunnes asetelmat muuttuivat hänen kannaltaan pahimmalla mahdollisella hetkellä.

Scott voitti marraskuussa pelatut Australian PGA Championshipin ja Australian Mastersin. Voitto Sydneyssä olisi tuonut hänelle ns. Triple Crowinin, johon ainoastaan on pystynyt Robert Allenby vuonna 2005.

”Tämä on ollut ilmiömäinen viikko. Tulin päihittäneeksi luultavasti tämän hetken parhaan pelaajan maailmassa”, McIlroy sanoi. ”Tulin Australiaan innostuneena, mutta kaikki sujui yli odotusteni. Loistava reissu.”

Onnistuminen Royal Sydney -kentällä pelatussa kilpailussa merkitsi samalla kovan kohun keskellä olleen McIlroyn vuoden pituisen voitottoman jakson päättymistä.

”Halusin voittaa yhden kilpailun ennen kauden päättymistä, ja se toteutui. Mutta vielä enemmän minua tyydyttää se, että voitin nimenomaan Adamin. Hän on ilmiömäinen pelaaja ja loistava kilpailija, mutta kenties vielä parempi tyyppi”, McIlroy suitsutti vastustajaansa.

”Olen tietysti onnellinen, mutta samalla hieman pahoillani, että pilasin hänen aikeensa saavuttaa Triple Crownin”, kaksinkertainen major-voittaja jatkoi.

Scottin leirissä tunnelmat olivat apeat.

”Itselläni ei olisi voinut olla parempaa tilaisuutta voittaa Australian Openia. Koko takaysi eteni minun osaltani takkuisesti”, maailmanlistan kakkonen harmitteli.

Suurin syy Scottin tappioon oli nihkeästi sujuneessa puttipelissä. Hän missasi pyöreästi viisi upotettavien joukkoon määriteltävää puttia finaalikierroksella.

”Putteri ei toiminut, mutta sellaista golf joskus on.”

John Senden (-11) oli Sydneyssä kolmas. Rhein Gibson ja Bryden Macpherson (-9) jakoivat neljättä sijaa. Koko edellä mainittu australialaiskolmikko tienasi hyvillä esityksillään myös paikan ensi vuoden British Openiin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje