30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

Kerro iigelistäsi

Etusivu Foorumit Yleistä Kerro iigelistäsi

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 55)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188656 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Luinpa tuosta Teemun uutispalstalta, että Mickelson teki albatrossin parnelosella. Muistui silloin taas mieleen, että sekä holari ja iigeli ovat minulta vielä tekemättä, vaikka vuodesta 1991 lähtien olen golfkenttiä tahkonnut. Kertokaapa erikoisen iigelin tekijät missä ja millä händärillä eka iigeli syntyi. Jätetään tällä kerralla holarien muistelut toiseen kertaan. Albatrossin tekijää ei tältä palstalta taida löytyäkään, vai?

    #496317 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Nevas kesällä 1996 , joka tapauksessa Hjallis ei ollut vielä saanut Hartwall-areenaansa valmiksi ja isä Osmo toi pojan vähän höyryjä päästämään kesäiltana ja lähtivät kanssani Nevaksen 10:ltä kiertämään
    kansamme – De la Chapelle & Jr.

    Löimme Nevaksen 10:llä ulos, olin pelannut jo out ( 1-9 ). – kohtalaisesti. Lyöntini oli 30 m saarella olevasta par 4 lipusta . Välissä 3 m:n oja. Tsippasin sisään vuorollani m uistaakseni viimeisenä. De la Chapelleltä pääsi huuto ’ Kari teki eegelin !

    Hjallis ei pelannut ku 3 väylää – ei sen hermot lepuuttunut , ku mä tein eegelin.

    Olen usein miettinyt, että ku kaverilla on 30 vuotiaana faija
    antamassa tukea koskipaikoissa niin kui se voi jättää vaahtosammuttimen kokoiset skidinsä jonkun kansanedustajan takia …

    Toinen eegeli tuli 1998 Nevaksen 15. ( par 5 ) Klubirakennukselta ojan yli aika keskelle väylää n. 220 m ja sitten spoonilla kahden metsikön ja bunkerin yli – greenille ei näy 170m.

    No sitten näkyi pallo oli lipun vasemmalla puolella – 70 cm lipusta . Otin kyllä birdiehuikan ennen eegeliputtia – böördihän oli jo varma.

    ’ Köyhän miehen birdie ’ Nevas 17 par 3 , 160 m . Suoraan reiänreunaan ilmassa – reunasta lipun kautta 3 metriin – 3 puttia bogi.

    #496318 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tänä kesänä tuli ensimmäinen eagle (neljäs pelivuosi), vaikka puttaamaan(eaglea) olenkin päässyt suht monta kertaa. Kotkan 5väylä (par5, 436m keltaisilta). Avaus lähti pushina oikealle ja sitä sitten tovin etsittyämme olin jo luovuttanut, että hukkunuthan se on. Kävelin siitä sitten eteenpäin ja pallo löytyi siinä sitten sattumalta sieltä 150m tolpan läheisyydestä. (Mukava pomppu, hiekkatiehen kun oli osunut.) Siitä rautakasilla sitten greenille ja sellainen n.10 metrinen putti sisään.

    Tänä kesänä tuli toinenkin eagle mutta sitä nyt ei oikein lasketa. Pelailtiin kolmen porukassa, joista yksi oli tyttöjunnu, huvikseen punaisilta ja löin Kotkan 6väylä (par4, 242 punaisilta) driven 4 metriin lipusta ja putti sisään.

    #496319 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    teksti kopioitu suoraan aiemmasta kirjoituksestani: albatrossi. Tapahtuipa Espanjassa olisiko ollut Villamoura (?!?!) -kentällä… par 5 430m . Avaus 250m keskellä väylään josta rauta-3 griinille. Rautalyönti napsahti kivasti ja lähti kyllä suoraan lippua kohti, mutta ei sitä nyt heti käynyt reiästä palloa etsimässä (griinille ei nähnyt, vaikka lippu näkyikin) sieltä se kuitenkin löytyi!!

    Että näin…

    #496320 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    viime kesänä talmassa laakson 3 väylä par5 450 metrii….

    draivi slaissilla oikealle raffiin josta puu4:lla griinille ja 7-8 metrinen alasivumäki putti sisään ylätasanteelta alatasanteelle. händäri silloin 8-9

    #496321 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Henkilökohtaisesti olen tehnyt albatrossin (par5 450 metriä pitkä). Toisen lyönnin löin 110 metristä PW mailalla. Miettikääpä sitä.

    #496322 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Elämäni 2. kierros – Vihdissä oli pirun lyhyt 5:n jota kai kuulemma pidennettiin myöhemmin, mutta silloin kortissa par 5. Järkyttävästi vinoon avauksessa mutta kohtuu pitkälle rauta 5:lla (Huom ! tas. 54, pun.tee) ja vielä Fore perään kun lähestyi uhkaavasti viereisen väylän pelaajia, sitten hyvä rauta5 ja epäilemättä onnekkaita pomppuja ja pallo oli n. 70 cm. kupista. Hölmö kun olin niin ei edes jännittänyt putata sisään. Vasta myöhemmin kun kaverit laskivat lyönnit ja pudistelivat päätään niin tuumailin että tätä ei kai ihan joka rundilla tapahdu.

    Myöhemmin samalla kierroksella börö joten kai joku 12-13 pistettä oli kasattuna kahdelta väylältä…

    Eli tokan kierroksen jälkeen ei yhtään paria mutta birdie ja eagle sentään.

    #496323 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En halua JiiTee väheksyä suoritustasi tuolla Vihdissä, mutta ko. väylä numero 13, oli par 4, vaikka kortissa oli merkitty par 5. Kortit nimittäin oli painettu ’lopullisten suunnitelmien’ mukaisesti, kentän kokonaispar oli 71.

    Omat iikelit (3 kpl) on tulleet ’alimittaisilla’ par 4 väylillä (Porvoo Golf ja Kotojärvi), ajurilla viheriölle ja putti sisään. Jostain syystä par5 väylillä ei koskaan iikeliputti ole kulkenut, kuten ei myöskään Rinkun 3.väyllällä, vaikka muutamia kertoja on päässyt yrittämään.

    #496324 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Peuramaa, Vanha Peura, Toukokuu tänä vuonna.

    Väylä 4, par 4, 331m keltaisilta ylämäkeen. Avaus Driverilla n. 240-250m, lähestyminen 52:lla, alas greenin etureunaan josta rullit kuppiin.

    Jo avauksesta aika makeet vibat kun väylä on kuitenkin suht kapea. Nappi veto keskelle väylää.

    Luultiin kaikki että lähestyminen meni pitkäksi ja etsittiinkin palloa jonkin aikaa greenin takaa ennen kun joku tajusi katsoa kupista.

    Fiiliksen voittekin arvata……….. voi veljet!

    #496325 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Fream 12 (vanha 3.) spoon+r4=alba

    #496326 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    On tullut tehtyä albatrossijokunen vuosi sitten, dogleg par-viitosella. Toisen lyönnin mitta oli jotain 170m.

    Eagle antoikin odottaa vähän kauemmin itseään mutta tulihan sekin. Nordcenterin Freamin 18:lla backtiilta. Tai siis jos sen väylän nyt voi par-viitoseksi laskea. 😉

    #496327 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Keimola A 9, toisena kesänä, tasoitus noin 30. Avaus oisko ollut puu3 tai 5 keskelle väylää, ihan ok. Toisella noin 70 metriin taas keskellä väylää, josta SW:llä sisään.

    Reikä selkeästi ylempänä kuin lyöntipaikka, joten etsin etsin ensin reiän takaa. Kun ei löytynyt, piti katsoa myös mukista…

    #496328 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Kyy

    Eka iigeli synty toukokuussa -01. (muistan sen kuin eilisen päivän :))Paikka oli Keimola A9 ja avaus snadilla slaissilla oikealle bunkkaan josta surkea duffi just ja just veden yli noin 10cm raffiin 130 metriin. Sitten r7 käteen ja naps… täydellinen osuma ja pallo griinille, yksi pomppu ja rullat kohti lippua….griini sijaitsee n20m korkeammalla kuin väylä joten palloa ei voinut seurata loppuun asti(lippu takana).Griiniltä ja takaforelta aikamme tiiraituamme kaverini kurkkas sitten kuppiin ja voila siellähän se 🙂 6 päivää myöhemmin Keimolan A4 ja hieman perinteisempi iigeli: suora draivi ja puu5 pin high forelle josta chippi ja jälleen voila !

    #496329 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Oulun Sankivaaran ’vanha’ 9-reikäinen Vaara-kenttä kolme kautta sitten. Pari kymmenen kiekan kautta takana, tasuri reilu 30. Kuutoselta alla pitkä pirkkoputti jonka voimalla seiskalta par.

    Draiveri pysyi tuohon aikaan bägissä, joten kasilla (vasen-oikea dogleg) r3 avaus keskelle väylää, n. 130 m lipulle (ilmassa). Lisämausteena vesi greenin edessä oikealla ja korkeat männyt veden ja greenin välissä. Lyhyttä rautaa käteen ja hidas taaksevienti, ampiainen korvaan. Vedänkö takaisin vai annanko mennä?

    Mäntyjen latvojen läpi kahdella pompulla kuppiin. Pallo hukkui koko ryhmältä ensimmäisen pompun jälkeen joten oli aika makea paikka noukkia pallo kupista taskuun…

    #496330 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kurkin kakkonen, lyhyehkö doglegi. Tiiltä jollain keskiraudalla noin sataan metriin ja siitä wedgellä keskelle griiniä, mistä se kaartui hienosti kohti kuppia ja sisään. Sattui vielä että seuraavalla Kurk-kierroksella, ehkä kuukausi myöhemmin, oli vielä latu hyvin muistissa ja toinen lyönti oli alle metrissä.

    Keimolan C7. Sieltä lammen rannasta jollain 8/9 griinille ja rullien kuppiin.

    Ja kaksi holaria tähän päälle täydentävät koko eagle-luetteloni.

    Ja kaikki nämä noin 18-20 händärillä noin kymmenen vuoden kokemuksella 95-97.

    McE

    #496331 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kurk ensimmäisenä tai toisena pelivuonna muistaakseni joskus vuonna 97. Kasiväylällä ensin 180m pituinen mahtidraivi oikealle raffiin pienen kumpareen päälle. Lipulle matkaa n 150, ja ei muuta kuin raffissa, sivurinteessä, ylämäessä fiksusti rautanelonen(!) käteen. Kunnon riuhtaisu ja kakkoslyönti kuppiin.

    Sen jälkeen ei olekaan iigeleillä palkittu, mitä nyt par3-kentällä pari holaria, mutta niitä ei lasketa.

    #496332 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tää muistuu hyvin mieleen koska sattui olemaan videokamera päällä… Skånessa St.Arild muistaakseni kymppiväylä jotain 360m ylämäkeen. Draivi pienellä hukilla vasemmalle raffiin, sieltä 56w aikalailla suoraan mukiin. Tuota on kiva synkkinä hetkinä katsella, vaikka pallon putoaminen ei kuvasta näykään.

    Muistuupa toinenkin mieleen: Lohjan KP 3. väylä, par4 354m, r2 veden eteen, siitä r8 tuulta vasten feidaten kuppiin. Parempaa lyöntiä en ole lyönyt, voi olla etten tule lyömäänkään.

    #496333 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eka pari vuotta sitten Nurmijärven A5:lla, lyhyt par4. Avaus driverilla forelle, josta reilu 10 metrin ylämäkiputti kuppiin.

    Makein oli kisoissa Koski-golfissa (eka kerta kentällä) myös pari vuotta sitten. Väylä 15, par5, avaus lahden yli (dogleg oikealle). Pallon meni väylän yli raffiin, lipulle n.180m, josta myötätuuleen r5 lipulle ja 2,5 metrin kotkaputti sisään.

    #496334 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Ehkä iigelin tekeminen on jo kansakoulussa opittua, koska openani oli Kotkaheimo. Kallis chippi sanois Tappinenkin, vaikka kivaahan se oli tarjota koko Etelä-Portugalille kuplivaa Cavaa… Paikkana Vilamoura Old Curse par 5 jotain 420 m. Avaus täysin tavoistani poiketen väylälle n. 230 m ja siitä rauta 5 lievänä slaissina n. 35 m päähän piletistä. PW:llä kuppiin ja päälle ihmetys, että miks meikäpoika ei saa enää putata normaalia 3 puttiaan? Vähän tuon iigelin jäkeen taisin lyödä yhden avauksen jonkun toisen porhon uima-altaaseen, pahkinen, oli vielä Titun pallo. Viisastuinpa kuitenkin ja vaikka olen sittemmin joutunut chippaamaan/puttaamaan iigeliä monta kertaa, olen pallon reiän ohi saanut joka ikinen kerta.

    #496335 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eka ja toistaiseksi vika eagle syntyi Katinkullan 17:lla viime kesäkuussa; avaus spoonilla väylän vasenpaan reunaan, lähestyminen rautanelkulla matalana faderina järveltä puhaltaneeseen reippaaseen tuuleen pari metriä reiän taakse. Vaikka putteri oli ollut jääkymä koko kiekan niin sillä kerralla kolahti keskelle törppöä! 5. pelivuosi oli meneillään ja HCP 13. Seuraavalla reiällä birdie oli luokkaa tap-in ja elämä oli ihanaa…!

    No kaikki tapahtui Argc 1. väylällä, joka on muuten par 5. Oltiin kavereiden kanssa pelaamassa ajattelin

    ottaa huonosti toimivan spoonin bägistäni. Avasin spoonilla onnistunut noin 230 metriä.toinen lyönti epäonnistui täysin juuri ja juuri ilmaan. kolmas lyönti noin 40 metria greenille täydellinen loblyönti noin metrin ennen kuppia ja biteä ja pallo täydellisesti mukiin ei sitä aluksi uskonut mutta siella se oli. otin tietysti pallon muistoksi.

    Lue lisää: iigeli

    Mulla on koleme iigeliä. Teneriffalla Surrin kentällä PAR 5 chippi sisään, kauhea honkkeli. Yksi holari aivan surkealla, tuskin kymmentä metriä korkeammalla käyneellä lyönnilla, mutta iigeli sekin. Yksi iigeli on hieno, hyvä draivi ja lobbarilla suoraan reikään.

    Munsta näille holareille ja muille on pantu ihan poskettoman suuri huomioarvo. Enemmän henkilökohtaisesti olen nauttinut tekemäni munauksen loistavasta paikkauksesta seuraavalla lyönnillä.

    La Calan South Coursen 1 väylä, par4 ja pituutta 322m. Vuosi oli-96 keväällä ja startti eka floght klo 09.00. Vedin spoonilla avauksen yli ohdakkeisen laakson ja jäljelle jäi 132m. Löin rauta 5:lla vasten nousevaa aurinkoa ja sokaistuin saman tien. Peliryhmässä ollut lordi seisoi takana ja kehui että hyvin lähti.Griinille kun tultiin seudulta löytyi vain 3 palloa ja ehdin jo todeta että kiva alottaa päivä hukkaamalla pallo heti ekalla väylällä sillä tienoo griinin ympäristössä oli todella ohdakkeista eikä sieltä shortseissa palloja etsitä.Kotimainen pelikaveri meni nostamaan piletin reiästä ja totes että ’täällähän on Titu kolmonen kupissa’.Lopunpäivää olin mukana olleille lordeille The Champ.

    6,5 vuoden ja n. 230 pelatun kierroksen jälkeen. Uuden Tarinan väylällä 8 (par5 448 metriä) tulee usein kokeiltua toisella päälle, mikäli avaus on jostakin kumman syystä päätynyt väylälle. Iigelin metästystä on harrastettu tyyliin draivi, rauta5 greenin tuntumaan ja chipillä sisään. Yleensä se rauta5 on päätynyt greenin vierus lampeen tai sitten chippi on jäänyt käteen (duffi).

    Iigeli tuli kuitenkin aivan eri tavalla kuin olin kuvitellut; avaus hukkina oikean puoleiseen kuusikkoon, sieltä rauta9:llä takaisin peliin n. 80 metrin lätkälle. Mailan kanssa arvoin sandin ja lobin välillä, päädyin 60 asteiseen lobiin. Hyvin näytti lyönti lähtevän lipulle päin, ensimmäinen pomppu reilu metrin ennen lippua ja toisella pompulla suoraan sisään!

    Muutenkin illan hämärässä kaikki tuntui onnistuvan, pari birkkua tuli lisäksi – mutta myös yksi tupla, kierrostulos 76 bruttona (netto 62). Mukava kun tuupparikin välillä onnistuu, tämän vuoden kierroksilla kun on ollut tasainen bogi-/tuplabogitahti.

    Viime kesänä ensimmäinen neljäntenä pelivuotena. Kotkassa 5 väylällä (436m) avaus oikealle blockina, osui tiehen ja siitä pomppu eteenpäin. Pallo löytyy raffista 150m tolpan kohdilta. Siitä rauta-8 griinille (väylä kääntyy oikealle) ja lipusta noin 15m. Siitä sitten puttaamaan ja on myötätuuli. Pallo lähtee hyvin rullaamaan ja menee ja menee ja uppoaa.

    Toinen tänä vuonna kesäkuussa muistaakseni. Kotkan 14. (435m) Avaus doglegin kulmille, matkaa 170m. Rauta-4 vastatuuleen, ihan lippua kohti. Noin 5 metrin päästä lipusta 15cm foren puolella. Siitä putti ylämäkeen joka lähtee reikää kohti oikealla puolella ja kallistuu hiukan ja vauhti hidastuu ja hidastuu, riittääkö reikään? Hidastuu ja hidastuu ja ’kuolee’ reikään. =)

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 55)
Vastaa aiheeseen: Kerro iigelistäsi

Etusivu Foorumit Yleistä Kerro iigelistäsi