30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista
Major

Palauttaako Anna Nordqvist ruotsalaisnaiset major-voittojen kantaan Kaliforniassa?

Ruotsalaiset ovat voittaneet 13 naisten major-turnausta, mutta Annika Sörenstamin lopetettua uransa vain Nordqvist on pystynyt kertaalleen kaunistelemaan tätä tilastoa. Siitäkin on jo lähes kahdeksan vuotta.

Ruotsin golfin historia käsittää miehet mukaan lukien viisi major-voittajaa. Ensimmäisenä himoitun tittelin saavutti Liselotte Neumann, joka nousi vuonna 1988 U.S. Women’s Openin ykköseksi. Viisi vuotta myöhemmin joukkoon liittyi Helen Alfredsson, joka venyi nykyään ANA Inspirationin nimellä tunnetun Nabisco Dinah Shore -turnauksen voittoon.

Kyseiset major-voitot jäivät molemmille uran ainoiksi, mutta kaksi vuotta myöhemmin kukkaan puhkesi maan kautta aikain ylivoimaisesti kirkkain golftähti.

Annika Sörenstam on voittanut ruotsalaisten kaikkiaan 14 major-tittelistä kymmenen, näistä viimeisin tuli vuoden 2006 U.S. Women’s Openissa. Tämän jälkeen sinikeltaisista major-voittoihin ovat pystyneet Anna Nordqvist vuoden 2009 Women’s PGA Championshipissä ja pitkän odotuksen jälkeen Henrik Stenson ensimmäisenä miehenä viime heinäkuussa Troonissa pelatussa Open Championshipissä.

Ruotsalaisilla on tällä viikolla mahdollisuus kohennella voittotilastojaan Kalifornian Rancho Miragessa pelattavassa kauden ensimmäisessä major-turnauksessa ANA Inspirationissa. Nordqvistin ohella osallistujaluettelosta löytyy myös Caroline Hedwallin ja Pernilla Lindbergin nimet, mutta kaksi jälkimmäistä eivät lukeudu kilpailun suurimpien menestysehdokkaiden joukkoon.

Nordqvist pelasi ANA Inspirationissa ensimmäisen kerran vuonna 2010. Paras sijoitus on vuodelta 2015, jolloin hän ylsi neljänneksi, kaksi vuotta aiemmin Eskilstunasta kotoisin oleva pelaaja oli seitsemäs.

”Tänne on aina hauska tulla. Järjestelyt ovat loistavat ja ilmapiiri mahtava, puhumattakaan luonnosta. Ilman muuta yksi vuoden suosikkiturnauksistani”, Nordqvist sanoi Svensk Golfin verkkosivustolla.

So Yeon Ryu on sijoittunut ANA Inspirationissa parhaimmillaan kakkoseksi. Olisiko nyt voiton vuoro? Kuva: Getty Images

Hän on pelannut tänä vuonna neljä turnausta, joista kirkkaimpana kruununa voitto pari viikkoa sitten käydyssä Founders Cupissa. Kausitilastoista löytyy myös seitsemäs sija maaliskuun alussa pelatusta HSBC Women’s Championsista.

Voittonsa myötä Nordqvist, 29, nousi parhaana europpalaisena 11:nneksi maailmanlistalla edellään yhdeksän aasialaistaustaista ja yksi yhdysvaltalainen pelaaja.

Kysymykseen, miltä tuntuu startata kisaan tuoreena voittajana, Nordqvist vastasi: ”Itseluottamukseni on huipussaan. Sainhan juuri todisteen, että kautta edeltävä harjoittelu kantoi hedelmää. Kunto on vahva.”

Toisen majorin voittaminen on iso tavoite urallani. Kilpailu menestyksestä tulee olemaan (tällä viikolla) kivenkovaa, ja monilla pelaajilla on ilmeisesti samanlaiset päämäärät. Olen hyvin valmistautunut ja tulen tekemään parhaani, katsotaan sitten mikä on lopputulos. – Anna Nordqvist

Maailmanlistan kärkikolmikko Lydia Ko, Ariya Jutanugarn ja So Yeon Ryu ovat isoja ennakkosuosikkeja, tosin listaykkösen Kon peli on viime aikoina takkuillut. Uusiseelantilainen on pelannut 14 turnausta ilman voittoja, ja tuohon jaksoon mahtuu vain yksi top 5 -sijoitus.

Muita kärkipäähän ennustettavia pelaajia ovat muun muassa Brittany Lincicome (kisan kaksinkertainen voittaja), Lexi Thompson, Sung Hyun Park sekä Ha Na Jang. Moriya Jutanugarn käy hyvin mustasta hevosesta, sillä hän on ainoa pelaaja, joka on sijoittunut kauden jokaisessa kuudessa turnauksessa top 20:een.

Eurooppalaisista katseet kääntyvät Nordqvistin ohella Charley Hulliin, Carlota Cigandaan sekä Suzann Petterseniin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje