100 PÄIVÄÄ - 100 METRIÄ | Mika Piltzin opetusvideot | Opetus |
18.4.2017

100 päivää – 100 metriä: Painonsiirto

Taakseviennissä painon tulisi siirtyä luontevasti vartaloa kiertämällä oikean jalan sisäsyrjälle. Moni estää itseään onnistumasta keskittymällä pitämään päänsä paikoillaan.

Painonsiirto backsvingissä tapahtuu ylä- ja keskivartalon kierrolla. Painonsiirto ei tarkoita sitä, että painopistettä heijataan liikaa takajalalle, mutta toisaalta painoa ei kannata puoliväkisin pyrkiä pitämään etummaisenkaan jalan päällä, sillä molemmat virheet pilaavat svingin lähes vuorenvarmasti.

Kun taaksevienti tehdään oikein vartaloa kiertämällä, siirtyy paino sopivasti takimmaisen jalkaterän sisäsyrjän varaan, ja lyöntiin ladataan reilusti voimaa. Harjoitus on helppo toteuttaa vaikka kotioloissa.

Golfpisteen luottomies Mika Piltz toimii valmentajana 100 päivää – 100 metriä -projektissa. Jokaisen osallistujan, ja jokaisen harrastajan, svingi on yksilöllinen, mutta lyönnin voimantuottoa, mailan liikerataa ja pallon kierrettä koskevat lainalaisuudet kaikille yhteisiä.

Siksi Piltz lähtee opetuksessaan liikkeelle svingin perusasioista pyrkimättä tarjoamaan ”poppaskonsteilla” pikaisia apukeinoja.

Videot kannattaa katsoa huolella. Jokaisessa videossa keskitytään yhteen svingin osa-alueeseen. Pikakaistaa huippudraivaajaksi ei ole, mutta näillä vinkeillä jokaisella on mahdollisuus kehittyä.

Piltzin aikaisemmat opetusvideot löydät Opetus-välilehden alta, ja sinne kerätään omaksi kokonaisuudekseen myös 100 päivää – 100 metriä -videot, joissa keskitytään erityisesti draivaamiseen ja siihen liittyvään lyöntitekniikkaan. Videoita julkaistaan viikoittain.

Kommentit

Oma kommentti