[11][17]
Nordic League

Lindellille kauden avausvoitto Nordic Liigassa

Huippuvireinen porvoolainen otti jo uran toisen ykköstilansa Pohjoismaiden kiertueella.

Oliver Lindell (-16) kesti loistavasti paineet perjantai-iltapäivänä Tanskan Toftlundissa päättyneessä Nordic Liigan kilpailussa. 17-vuotias superlupaus pelasi finaalikierroksella tuloksen 69, ja voitti kisan kahden lyönnin erolla isäntämaan Nicolaj Norman Hanseniin.

Virvik Golfia edustavan pelaajan esitys oli yhtä rautainen kuin kahtena edellisenä päivänä. Viiden birdien ohella hänelle merkittiin vain yksi bogi Brundtland Golf Centerin kentän 17. reiällä. Tämä virhe antoi Norman Hansenille pienet mahdollisuudet uusintaan, mutta Lindell teki viimeisen reiän birdiellään selväksi, kuka on turnauksen kuningas.

Lindell oli lopulta ainoa, joka pelasi kilpailussa pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia.

Loppuvuodesta ammattilaiseksi siirtyneen nuorukaisen kausi on sujunut upeasti. Hän sijoittui Nordic Liigan talvisarjassa kaksi kertaa viiden joukkoon ja oli viime viikolla Saksan Winsenissä pelatussa turnauksessa kakkonen. Näillä esityksillä ei ole epäselvyyttä, kuka on tällä hetkellä kiertueen rankingin ykkösenä.

Norjan Christian Aronsen ja Tanskan Peter Vejgaard jakoivat kolmannen sijan. He hävisivät Lindellille kolmella lyönnillä.

Turnauksen kaikki muut suomalaista karsiutuivat päätöskierrokselta.

Juha Juvosen valmentamalle Lindellille voitto oli jo toinen Nordic Liigassa. Ensimmäinen tuli viime kesänä Naantalin Master Promo Championshipissä, jolloin hän oli vielä amatöörien kirjoissa. Porvoon vuoden urheilijaksi vuonna 2015 valittu Lindell voitti viime kaudella myös arvostetun The Duke of York Young Champions Trophy -turnauksen. Vuoden 2015 saavutuksiin kuuluivat lisäksi reikäpelin ja 18-vuotiaiden lyöntipelin Suomen mestaruudet.