11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Wilsonilta uusi tuoteperhe

Wilsonin mustapuhuva D-100 -sarjan draiveri on tyylikkään näköinen.

Wilson on erittäin vahva tekijä rautamailoissa ja sen ”työkaluilla” on voitettu eniten majoreita, kaikkiaan 61. Euroopan markkinatilastoissa merkki on neljäntenä eli yksi suurista.

Wilsonin markkinointistrategia perustuu kolmeen englanninkieliseen sanaan eli Feel, Control ja Distance. FG Tour V2 –mailat kuuluvat tähän ”tuntuma”-kategoriaan ja ne ovat pelimiehen mailoja. Viime vuonna markkinoille tullut Ci11 on ”kontrolli”-kategorian mailasetti ja täysin uusi tuote ”pituus”-kategoriassa on D-100, joka on tarkoitettu korkeamman tasoituksen pelaajille, joiden mailanpään nopeus on alhaisempi.

Wilsonin ja muidenkin mailanvalmistajien perusajatukset kulkevat hyvin samoja latuja: mailojen painot pienevät, ne antavat paremmin anteeksi huonot osumat ja pallo lentää entistä pidemmälle tarkemmin.

Väyläpuut ovat ilmeeltään samanlaisia draiverin kanssa.

Väyläpuut ovat ilmeeltään samanlaisia draiverin kanssa.

D-100 –mailat ovat kokonaan uusia eli ne eivät ole vanhojen ”faceliftejä”. Erityistä huomiota on kiinnitetty puumailoissa painon säästöön. Huippupelaajien draiverit ovat keventyneet viimeisten 10-15 vuoden aikana 70-90 grammaa, väyläpuut 65-70 grammaa, hybridit 45-50 grammaa ja raudat 5-10 grammaa.

D-100 -sarjan raudoissa painot ovat lavan pohjassa ja molemmissa päissä.

D-100 -sarjan raudoissa painot ovat lavan pohjassa ja molemmissa päissä.

Suurin kehitys on tapahtunut mailan varsien valmistuksessa. Esimerkiksi draivereissa se on ollut merkittävää, kun nykyteknologialla pystytään tekemään entistä kevyempiä ja kiertojäykempiä hiilikuituvarsia. Wilsonin puumailoissa käytetään vakiona Matrixin OZIK-sarjan varsia, jotka painavat 45 grammaa. Varren sisus on 16-kulmainen eikä pyöreä juuri tuon kiertojäykkyyden parantamiseksi.

Wilsonin tekemien testien perusteella esimerkiksi SuperLight Technologya hyödyntävien puumailojen kaikki mitattavat ominaisuudet paranivat: mailanpään ja pallon nopeus kasvoivat, pituutta tuli näin lisää ja myös tarkkuus parani.

D-100 raudat eivät ole perinteisiä kehäpainotteisia, vaan massaa on sijoitettu lavan pohjaan ja molempiin päihin. Näin painopiste on peräti 56 prosenttia alempana ja osumapinta on kasvanut. Mailan kerrotaan olevan entistä anteeksiantavampi ja se tuottaa paremman spinnin ja tuntuman. Lapa on myös suurempi kuin esimerkiksi edeltäneessä mallissa Di11-raudoissa.

D-100 –sarjan mailat tulevat markkinoille ensi keväänä ja perussetti rautoja (5-SW) maksaa teräsvarrella 479 euroa ja grafiittivarrella 559. Pakettia voi täydentää sopivilla väyläpuilla (179 €) ja hybrideillä (159 €). Draiveri maksaa 289 euroa.

Naisten D-100 –mailoissa on mintunvihreä perusväritys, joka toistuu sekä mailan lavassa että varressa unohtamatta naisten Ionix-kärrybägiä.

Wilson FG Tour -wedgeissä on Y-urat ja valikoima on laaja.

Wilson FG Tour -wedgeissä on Y-urat ja valikoima on laaja.

FG Tour TC –wedgeissä on uudet jyrsityt Y-urat sekä urien välissä 11 spinniä parantavaa mikrouraa. Traditional- ja Tour Grind –lavan yhdeksästä perusvalikoimasta syntyy 59 erilaista vaihtoehtoa loft- ja bounce -asteilla. Lisäksi mailassa on Lampkinin valmistama Performance Plus 3Gen –grippi, joka on tuuman pidempi ja vähemmän alaspäin kapeneva. Tämä antaa pelaajalle enemmän mahdollisuuksia muokata lyötejä.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)