Välineet |
12.3.2017

Vuoden parhaat kenkäuutuudet

Vauhdikkaasti edistyvä teknologia ja muotoilu pitävät huolen, että harrastajalla on kiitettävästi valinnanvaraa kauden 2017 uutuuksien joukossa.

FootJoy Pro/SL

FootJoy Pro/SL-jalkineissa yhdistyy pehmeys ja mukavuus. Pohja ja välipohja koostuvat kolmesta erillisestä kerroksesta lisäten jalkapohjan mukavuutta, kehävakautta ja pitoa. Kahta eri kovuutta sisältävä FootJoyn Fine Tune -vaahtomuovi edistää sekä pehmeyttä että vakautta. Pidon pääarkkitehtina toimivat pohjassa sijaitsevat termoplastista polyuretaania sisältävät elementit.

Ecco Cool

Tämän Gore-Tex-kengän ristikkomaisessa pohjassa on edistyksellinen ilmakanavasysteemi, joka tarjoaa 360 asteen hengittävyyden tinkimättä vedenpitävyydestä. Näin jalat pysyvät kuivina ja mukavantuntuisina kaikenlaisissa olosuhteissa. Ecco Cool -jalkineissa on myös Hydromax-käsitelty päällinen, joka on pehmeää, hengittävää ja vahvaa nahkaa.

Adidas Powerband Boa Boost

Uusissa Powerband Boa Boost -kengissä yhdistyvät Boost-vaimennus, uusi Powercage-satula, kevyestä saumattomasta nahasta valmistettu climaproof-päällinen sekä nauhaton L6 Boa Closure System -kiinnitys. Päivitetty Powercage-alusta koostuu tukevista materiaaleista ja keskellä olevat hihnat lukitsevat jalan keskiosan jämäkästi alas. Kenkää on helppo kiristää matkan edetessä iltissä olevasta säätökiekosta. Mallia on saatavana viidellä eri värivaihtoehdolla ja kahdella lestillä.

Under Armour Spieth One


Yhteistyössä kaksinkertaisen major-voittajan Jordan Spiethin kanssa tehdyissä Spieth One -kengissä on hengittävä, vedenpitävä päällinen, joka yksisaumaisena ja painavista kerroksista tinkivänä edistää istuvuutta, tunnetta ja mukavuutta. Rotational Resistance Traction -piikit on suunniteltu ehkäisemään jalan ei-toivottua kiertoa svingin aikana. Pohja tukee jalan etuosan pehmeämpää aluetta ja napakampaa kantapään aluetta paremman vakauden saavuttamiseksi. Kengästä on saatavana neljä erilaista värivaihtoehtoa.

FootJoy HyperFlex II


HyperFlexin uuden mallin ulkoisen tukirangan päivitetyssä suunnittelussa on tähdätty jalan nivelsiteiden luonnollisempaan liikkeeseen. Kenkä on myös kevyt, pehmeä, joustava, vedenpitävä (vuoden vedenpitävyystakuu) ja hengittävä. Mallista löytyy neljä erilaista värivaihtoehtoa.

Skechers Go Golf Pro 2

5-GEN-teknologiaa sisältävä Go Golf Pro 2 kuuluu Skechersin tuoreeseen vuoden 2017 mallistoon. Klassisessa kengässä on vaihdettavat piikit ja Skechers H2GO Shield -vedenpitävyys suoja. Uusi pitoalusta takaa tälle matalaprofliiliselle kengälle hyvän pidon, ja puolestaan nopeasti vapauttava pohja pitää pelaajan vakaana ja valmiina kaikenlaisiin lyönteihin erilaisilla pinnoilla. Kolme värivaihtoehtoa.

Nike Lunar Control Vapor


Rory McIlroyn tunnetuksi tekemien kenkien pohja on saanut vaikutteensa moottorikelkasta, mikä ilmenee pitoa edistävien kontaktipisteiden muodossa. Hammasmaisten rakenteiden välissä olevat kanavat tähtäävät parempaan tasapainoon pitäen pelaajan lähempänä maan pintaa. Nike FlyKnit Elite -kenkien tavoin pitosysteemi vapauttaa kantapään keskiosan sekä jalan etuosan sivustan auttaakseen pelaajaa liikkumaan läpi suorituksen. Piikkien puuttuminen antaa enemmän tilaa jalkojen alla olevalle pehmennykselle sekä vähentää jalkapohjan painetta.

Ecco Cage Pro

Cage Pro -kenkien uudenlainen kanta- ja pohjarakenne edistää vakautta, mukavuutta ja suorituskykyä. ”Spydr-Gripiksi” kutsuttu ulkopohja on viheriöystävällinen ja tarjoaa hyvän pidon kaikissa olosuhteissa. Spydr-Grip torjuu lisäksi ruohon ja kuran kerääntymistä pohjaan.

FootJoy Contour Fit

Kevyempi, joustavampi ja mukavampi verrattuna edellisiin Contour-malleihin. Uudessa Contour Fitissä on Fine-Tuned 3.0 -välipohja, joka on pehmeämpi ja kevyempi kuin missään muussa FootJoyn kengässä. Pehmeästä tunteesta huolimatta kenkä antaa hyvin tukea ja on vakaa. Uuden DynaFlex-ulkopohjan joustavien urien strateginen sijoittelu tukee maksimaalista joustavuutta ja liikkuvuutta kävellessä ja svingin aikana. Kengissä on vuoden vesitiiviystakuu ja värivaihtoehtoja on kolme.

 

Puma Tour Ignite Disc

 

Puman Disc-teknologia käsittää nauhattoman kiinnityssysteemin, jossa kiristystä ohjaillaan micro-säädettävästä rullasta. Ignite-vaahtomuovin tarjoama pehmennys edistää jalan mukavuutta ja vakautta. Mikrokuitupäällinen, kangasvuori ja tuhdit ompeleet lisäävät kengän laadukkuutta ja kestävyyttä. Mallia valmistetaan kahdella eri värivaihtoehdolla.

Nike Air Jordan I

Lähes identtiseksi legendaarisen Air Jordan I:n kanssa valmistettu golfkenkä, joka poikkeaa alkuperäisistä koripallojalkineista piikeillään, vedenpitävyydellään ja tukevammalla rungollaan. Hyvin rajallisesti saatavana ollut kenkä myytiin nopeasti loppuun, ja esimerkiksi Suomessa sitä oli mahdollista ostaa vain Niken verkkomyynnin kautta.

Kenkien suositushinnat vaihtelevat 185 ja 275 euron välillä. Tarkemmat tiedustelut kenkien hinnoista merkkien jälleenmyyjiltä.

Pelaaja huomaa parhaiten golfkenkiensä tilanteen kävellessään märässä karheikossa tai pehmeillä alustoilla. Silloin viimeistään saattaa kaduttaa, miksi ei tullut hankittua hieman jämäkämpiä jalkineita paremmilla vedenpitävyysominaisuuksilla pidempine takuuaikoineen.

Kenkiin kannattaa panostaa samalla tavalla kuin hyvään draiveriin, wedgeen tai putteriin. Jalat ovat pitkällä pelikierroksella muutenkin koetuksella, joten niille kannattaa suoda mahdollisimman toimivat olosuhteet pelillisen ja liikunnallisen nautinnon edistämiseksi.

Golfkenkien tarjonta on kattava, joten hankintaan kannattaa käyttää riittävästi aikaa ja harkintaa. Vaihtoehtoja löytyy sporttisesta jalkineesta klassiseen kenkään ja värimaailman avulla voi tehostaa yksilöllisyyttä. Nykyiset tekniset ratkaisut ovat etenkin pohjan osalta yhä parempia, ja riittävästi pitoa löytyy myös ruusukkeettomista kengistä.

Toki kenkiä voi olla useampiakin, mutta siinä tapauksessa ne kannattaa ”ajaa sisään” tasaisesti. Vain lämpimissä ja kuivissa olosuhteissa pelaava saattaa pärjätä varsin hyvin niin sanotuilla performanssikengillä, mutta etenkin pohjoismaisessa säätyypissä ollaan tämän tästä kosteuden kanssa tekemisissä. Silloin on järkevämpää omistaa yhdet laadukkaat ja vedenpitävät kuin kahdet heti ykkösväylän aamukasteessa sukat kastelevat jalkineet.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti