Titleist päivitti Pro V1 – ja Pro V1x –pallonsa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Titleist päivitti Pro V1 – ja Pro V1x –pallonsa

Titleist Pro V1- ja Pro V1x -pallot ovat olleet tuotannossa koko 2000-luvun ajan. Kuva: Acushnet

Hyvää ei kannata muuttaa liikaa. Vain harvatyhtiöt ovat pystyneet yhtä niukkaan muutoslinjaan kuin Titleist, mitä tuleesen Pro V1 – ja Pro V1x –palloihin. Kun Titleist esitteli vajaat pari viikkoasitten Orlandon golfmessuilla pallojen uusia versioita, paljastuivat muutoksetlähinnä minimaalisiksi. Yhtiön ratkaisu perustui pitkälti kiertuepelaajienpalautteeseen, jonka tiivistetty viesti kuului, ”älkää muuttako mitään.”

Ihan tähän ei Titleist tyytynyt. Muutoksia ehdottaneetpalautteet keskittyivät lähinnä kahteen asiaan: hieman enemmän spinniälähipelilyönteihin ja vähän pehmeämpi tuntuma. Ja nämäkin vain sillä ehdolla,ettei muutoksia tehtäisi nykyisten ominaisuuksien kustannuksella. Testeissäkäytettiin lukuisia pelaajia, jotka kokeilivat erilaisia palloja, kunnes enitenkiitosta saanut versio löytyi. Tuloksena oli pallo, jossa on pehmeämpikertamuovi-uretaani-kuori.

Tarkimmat Titleist-fanit huomaavat uuden ”sivuleiman”. Siinä oleva nuoli on nythieman eripituinen kuin edellisessä mallissa. Lisäksi pallojen pakkaukset ovatsaaneet uuden asun, tässä suunnitteluapuna käytettiin kuluttajapalautetta. Titleistinpalloilla pelaavista Bubba Watson, Jordan Spieth ja Jimmy Walker ovat jovoittaneet turnauksen käyttäen uutta Pro V1x –palloa.

”Tämä pallo sopii minulle paremmin, koska sen pehmeämpi kuori antaa enemmän spinnikontrollia viheriöiden läheisyydessä. Osuma tuntuu myös putterin lavassa pehmeämmältä. Pallonpituus- ja spinniominaisuuksia pidemmillä mailoilla ei ole silti riskeerattu”, Jordan Spieth sanoi.

Titleist Pro V1 – ja Pro V1x –pallojen suositushinta on 66 euroa, ja ne ovat vastikään saapuneet merkin jälleenmyyjien tiskeille.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje