Suojaan sateelta - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Suojaan sateelta

Foot-Joyn kahden käden sadehanskat antavat täyden varmuuden sille, että maila ei irtoa käsistä kovankaan sateen aikana.

J.Lindberg on yksi merkeistä, joka on tuonut golfin sadeasuihin kirkkaampia värejä sekä muotoilua.

J.Lindberg on yksi merkeistä, joka on tuonut golfin sadeasuihin kirkkaampia värejä sekä muotoilua.

Vaikka päivän sääennuste lupaisikin aurinkoista keliä, on loppukesän aikana ja syksyllä syytä varautua kierrokselle huonompaan ilmaan varustautuneena.

Sadeasusteiden tulee olla kevyitä ja suhteellisen pieneen tilaan mahtuvia. Mielellään myös mahdollisimman nopeasti kuivuvia, jotta niitä on helppo pitää mukana kierroksella.

Koska golfissa vaaditaan liikkuvuutta ja suuria liikeratoja, ovat sadeasujenkin valmistajat huomioineet nämä seikat. Sadeasuissa yhdistyy tekniset ominaisuudet, vedenpitävyys, istuvuus ja tietynlainen ajattomuus.

Tälle kaudelle ei ole tullut mitään uutta ja mullistavaa, mutta syksyä piristävät entistä kirkkaammat värit. Kun tuotteen niin kutsuttu ”vesipilari” on yli 15000mm, voidaan tuotetta jo hyvällä omalla tunnolla kutsua vedenpitäväksi.

”Sadevaatteissa valikoima on myös laajentunut, ja erilaisia sadeasuja on saatavilla entistä enemmän, mm. ihan ohuita, täysin vuorettomia sadeasuja, vuorillisia joustavia asuja, sekä goretex-asuja. Tietyt merkit ovat myös parantaneet Goretexin ominaisuuksia niin, että siitä on saatu entistä hengittävämpiäi ja joustavampia. Asujen lisäksi kaikissa Golf liikkeissä löytyy sadehattuja, -hanskoja, -pyyhkeitä sekä sateenvarjotelineitä kärryyn ”, toteaa Kaisa Kanninen Golf Balancesta.

” Myyvimpiä sadeasuja ovat olleet Crossin Pro Jacket ja Pro Pantsit sekä miehille että naisille. Nämä mallit ovat kestosuosikkeja 20000mm vedenpitävyyden ja hengittävyytensä ansiosta. Mallit ovat myös erittäin joustavia ja sen myötä mukavia päällä. Tämä ei ole itsestään selvää sadeasujen kohdalla,” Kanninen jatkaa.

J.Lindeberg toi myös syksyyn ensimmäistä kertaa erittäin joustavan ja vedenpitävän sadeasumalliston, josta odotan syksyn myyntihittiä Crossin rinnalle”, kertoo Peltomäki Golfin Juha-Pekka Peltomäki.

Erittäin käyttökelpoisia ovat myös molempiin käsiin laitettavat sadehanskat, jotka pitävät otteen tiukkana gripistä nimenomaan silloin, kun ne kastellaan läpimäriksi.

Maailman huippupelajista varsinkin Phil Mickelson on mieltynyt tähän ratkaisuun.

Ammattilaiselle tärkeää on liikkuvuuden säilyttäminen

Kysyimme Minea Blomquist- Kakolta sekä Peter Erofejeffilta, miten he suojautuvat kentällä sateen yllättäessä.

Crossin Pro M -takki on yksi syksyn suosituimmista malleista golfliikkeissä.

Crossin Pro M -takki on yksi syksyn suosituimmista malleista golfliikkeissä.

Minni:” Takin pitää olla sellainen, mikä ei haittaa svingiä. Olen löytänyt Crossilta itselleni hyvän mallin. Sadehanska on ensiarvoisen tärkeä. Yleensä minulla on onneksi caddie matkassa mukana, joka pitää huolen, että sateenvarjo on auki ja sen alla roikkumassa muutamia hanskoja. Näin ollen pystyn heti tarvittaessa vaihtamaan. Sadekierroksella saattaa myös olla varalla toinen kenkäpari. Jos on kovin kylmä sää, pidän taskussa ”heat-padia”, jolla voin lämmittää kohmeessa olevat kädet ”.

Patu: ”Tärkeää on pitää mailat kuivina, joten bägisuoja on ehdoton. Sateella puen päälleni sadehousut sekä hihattoman sadetakin, jonka olen todennut toimivan paremmin svingatessa. Se ei rajoita liikettä. Sateenvarjon alla on kuiva pyyhe odottamassa”.

Sadekausi ei pysäytä golf-kautta. Jos leivät omat varusteesi ole kunnossa, piipahdus alan erikoisliikkeessä ratkaisee ongelmat. Pistämällä sadevarusteet kuntoon pystyt pelaamaan nautinnollisesti kovassakin kelissä ja pidentämään kauttasi yhdessä kerrospukeutumisen kanssa jopa useilla viikoilla.

Heli Kärjä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje