Srixonin AD333-pallot uudistuivat - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Srixonin AD333-pallot uudistuivat

AD333-mallin pintakerroksessa käytetään samaan lakkaa kuin lippulaivamalli Z-Starissa.

Golfpallon valinta on monelle taloudellinen kysymys. Toki osa harrastajista pelaa aina vain tietyllä pallolla, mutta pallon valintaan tällaisella ehdottomuudella suhtautuvat harrastajat muodostavat poikkeuksen.

Kysyimme Golfpisteen lukijoilta syyskuun lopussa, kuinka merkkiuskollisia pelaajat pallovalintansa suhteen ovat. Vastaajista (391) vain 11 prosenttia pelaa ainoastaan yhden merkin palloilla.

Vastaavasti enemmän kuin joka kolmas vastaaja ilmoitti, että käytännössä merkki kuin merkki kelpaa. Yli puolet vastaajista ei suostu pelaamaan millä tahansa pallolla, vaan käyttää 1–4 eri merkin palloja.

Uretaanikuoriset golfpallot muodostavat pallotarjonnan parhaimmiston, mutta myös hintavimman kärjen. Srixonin Z-Star on kiilannut uretaanikuoristen pallojen luokkaan erinomaisella hinta-/laatusuhteellaan.

Srixonilta löytyy myös hieman edullisempi ja ominaisuuksiltaan paremmin joillekin harrastajille soveltuva uretaanikuorinen vaihtoehto, markkinoilla tämän kauden ollut AD333 Tour, joka on kasvattanut suosiotaan nopeasti.

”Tietyillä markkinoilla AD333 Tour kulkee nimellä Z-Star SL. Se on teknisesti aika samanlainen pallo kuin Z-Star, mutta pallossa on pehmeämpi kompressio, jonka ansiosta se sopii paremmin suurelle osalle harrastajista”, Diswest Golfin Olli Ignatius kertoo.

”Pehmeämpi kompressio tuottaa lyöntiin paremmin mittaa matalammalla mailanpäännopeudellakin, ja kun kuorikin on hieman paksumpi, pystyy palloon tuottamaan erittäin hyvin alakierrettä”, hän jatkaa.

Srixonin lippulaivatuote palloissa on ollut Z-Star. Sen hinnoittelu on poikkeuksellisen kilpailukykyinen monen muun merkin huippupalloihin verrattuna.

Ignatiuksen mukaan Z-Staria ja AD333-mallia myydään Suomessa jotakuinkin yhtä paljon.

AD333:n perusversiossa ei ole uretaanikuorta, mutta sen SpinSkin-nimeä kantava pintakerros tuottaa hyvin kierrettä erityisen lakan ansiosta. Molemmat AD333-mallit ovat kaksiosaisia.

”SpinSkin on lakkaan perustuva teknologia. Lakan ansiosta pintaan saadaan yli 20 prosenttia enemmän kitkaa. Vastaavaa lakkaa ei ole muilla”, Ignatius sanoo.

AD333-mallin on kuluvalla kaudella nostanut tuntuvasti myyntilukujaan ja Ignatius uskoo, että se tekee niin jatkossakin.

Myös AD333:n yksi kilpailuvaltti on sen edullinen hinta. Ignatius sanoo, että kaikissa golfvälineissä valmistajilla ja maahantuojilla on painetta hinnan nostoon. Osittain se liittyy valuuttakurssien heilahteluun, mutta myös siihen, että eurooppalaisessa vertailussa golfvälineet, erityisesti pallot ovat Suomessa hyvin edullisia.

Vaikka hinta on monelle ratkaiseva tekijä, kehottaa Ignatius harrastajia kokeilemaan rohkeasti erilaisia palloja, jotta he löytäisivät itselleen parhaalla mahdollisella tavalla soveltuvan pelivälineen.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje