Puma Ignite Spikeless Sport Disc -golfkenkä.
Välineet |
22.6.2017

Puman uutuus on sporttinen ja täysverinen golfkenkä

Puman rennon lenkkarimainen Ignite Spikeless Sport Disc -kenkä on odotetun miellyttävä ja samalla yllättävän tukeva golfkenkä.

Golfkenkien markkinoilla on viimeisen viiden vuoden aikana käynyt jonkinlainen myllerrys. Eniten pakkaa ovat sekoittaneet lenkkari- ja skeittikenkämäiset golfkengät, joiden luvataan tarjoavan käyttäjälleen enemmän mukavuutta.

Mutta miten on, voiko golfkentällä toimia rakenteeltaan perinteistä golfkenkää juostavampi ja rennompi jalkine?

Kysymystä on turha yrittää ratkaista yksiselitteisesti. Osa golfareista kaipaa ja myös tarvitsee kengältä huomattavan paljon tukea ja kiertojäykkyyttä. Etenkin, jos kärsii rasitusvammoista jalkaterän, nilkkojen, akillesjänteiden tai polvien alueilla.

Golfkentällä jalkineet ovat ensisijaisen tärkeät. Kentällä seisotaan, kävellään ja lyödään golfpalloa reilun neljän tunnin ajan. Jos jalkineet eivät syystä tai toisesta sovi käyttäjälleen tai tarjoa niitä ominaisuuksia joita hän jalkineiltaan hakee ja joita arvostaa, on tiedossa ongelmia.

Itse olen liputtanut melko perinteisten ja tukevien kenkien puolesta, sillä lukeudun siihen joukkoon, jolle erilaiset jalkakivut ovat arkipäivää. Osansa ovat saaneet akillesjänteet, polvet ja jalkapohjat plantaarifaskiitin muodossa.

Olenkin siksi suhtautunut epäillen ei-perinteisiin, rakenteeltaan kevyisiin golfkenkiin. Olen myös kokeillut muutamia, eivätkä ne ole antaneet aihetta nähdä asiaa toisin.

Puma Ignite Spikeless Sport Disc -kenkä saa kuitenkin täyden tunnustuksen, koska se on ainakin minun makuuni poikkeuksellisen mukava ja ennen kaikkea täysverinen golfkenkä.

Kenkä on kevyt ja rento, hyvin lenkkarimainen, mutta lyöntituntuma on yllättävän tukeva ja tasapainoinen. Kehitystä edellisiin malleihin on tullut erityisesti kantakupin osalta. Vaikka kenkä on päkiän kohdalta hyvin joustava, pysyy jalka kengässä hyvin paikoillaan napakan ja jäykän kantakupin ansiosta.

Disc- eli boa-kiristys on yllättävän toimiva. Kiristys toimii tasaisesti ja tuottaa lisää kiertojäykkyyttä ja tukea sivuttaissuunnassa.

Akillesjännevaivojen kanssa tuskaileville golfareille kenkä sopii hyvin siitäkin syystä, että kengän kantakuppi ei nouse takaa kovin ylös eikä näin ollen paina akillesjänteen kiinnityskohtaa.

Pohja on pehmeähkö ja tuntuma maan pintaa sen ansiosta hyvä. Lyöntituntuma on toki erilainen kuin perinteisissä golfkengissä, mutta etenkin kuivalla ja kovapintaisella kentällä erittäin tukeva ja miellyttävä.

Pohjan kuviointi on omintakeinen, mutta erittäin pitävä. Pohja pitää yllättävän hyvin myös märällä kentällä, eikä lipsumista tarvitse pelätä. Kevyen ja ei erityisen kiertäjäykän rakenteensa johdosta kenkä on parhaimmillansa kuivalla ja kovapintaisella kentällä.

Monissa kiinteäpiikkisissä kengissä pohjan kuviointi tuntuu kuluvan erittäin nopeasti. Puma Ignite Spikelessin pohja vaikuttaa viiden kierroksen jälkeen lähes iskemättömältä. Varoituksen sana on kuitenkin paikallaan, huomasin samalla pohjalla varustetuissa toisissa kengissäni pohjan kuluvan matoilta lyötäessä melko nopeasti.

Kengälle luvataan kahden vuoden vedenpitävyystakuu, eikä kenkä testikierroksilla päästänyt vettä läpi.

Puman kengissä koot tuntuvat olevan melko reiluja, joten kaupassa kannattaa lähteä liikkeelle yhtä kokoa totuttua pienemmästä vaihtoehdosta. Rakenteensa johdosta Ignite Spikeless Sport Disc -kenkää ei myöskään kannata valita reilun vaan mieluummin napakasti istuvan kokoisena.

Malliston värivalikoima on laaja. Perinteisten värien ohella tarjolla on melkoinen kirjo sähäkämpiä vaihtoehtoja.

Kuten edellä todettiin, ei lenkkarimainen golfkenkä ehkä ole kaikkien harrastajien mieleen. Jos toiveissa siintää rento ja lenkkarimaisen kevyt golfjalkine, on Puman uutuuskenkä hyvinkin kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti