16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

PING marssitti driverimarkkinoille kovan kolmikon uudesta G425-sarjasta

Keskiössä on MOI-arvo, toisin sanoen anteeksiantavuus. Uuteen G425-sarjaan kuuluu driverien lisäksi väyläpuut, hybridit, raudat ja crossover-rauta.

G400-sarja oli Pingiltä nappionnistuminen. Anteeksiantavuudessaan mailat puhuttelivat laajaa käyttäjäkuntaa korkealla tasoituksella harrastavista mattimeikäläisistä tour-ammattilaisiin. Sarjan seuraaja, G410 jatkoi samaa vahvaa linjaa ja hiljattain esitellyn G425:n luvataan olevan entistäkin suorituskykyisempi.

Suorituskyvyllä tarkoitetaan tässä yhteydessä anteeksiantavuutta. Siitä puhuttaessa olennaista on MOI-arvo (moment of inertia).

MOI-arvon voi kääntää suomeksi muotoon hitausmomentti. Se kuvaa kappaleen kykyä vastustaa pyörimisliikkeen muutosta ja kiertymistä. Golfmailasta puhuttaessa lavan korkea MOI-arvo auttaa sitä pysymään suorassa lyöntilinjaan nähden, vaikka osuma palloon tulisi kauaksi lavan keskikohdasta. Lapa ei siis niin herkästi kierry auki tai kiinni huonoissakaan osumissa. Lopputuloksena on näin suorempi lyönti.

MOI-arvo on jo vuosia ollut monen merkin suunnittelun keskiössä. Ping on pärjännyt kamppailussa erittäin hyvin, ja nyt se kertoo ottaneensa uusia askeleita tällä polulla. Merkin mukaan uuden G425 Max -lavan keskimääräinen MOI-arvo on 14% suurempi kuin edeltäjänsä G410 Plus -lavan.

Aerodynamiikan kehittämiseen on satsattu uutuusmalleissa paljon.

G425-draiverisarjassa on kolme lapamallia. Kaikkein laajinta käyttäjäkuntaa puhuttelee Max-malli. Nimi viittaa maksimaaliseen MOI-arvoon – ainakin se on suurempi kuin Pingin drivereissa koskaan.

G425 Maxin maksimaalinen anteeksiantavuus on Pingin mukaan saavutettu yhdistelemällä parhaita paloja G400 Max ja G410 Plus -lavoista. Keskiössä on peräti 26-grammainen, liikuteltava volframipainosta. Liikuttamisvaraa on entistä enemmän ja paino vie lavan painopistettä taemmas ja alemmas. Nostokulmia on kolme: 9°, 10,5° ja 12°.

Anteeksiantavuutta ei kannata välttämättä pitää synonyyminä pelkästään aloittelijalle sopivasta mailasta. Pingin aikaisempia driverimalleja, joissa niin ikään on keskitytty MOI-arvon kasvattamiseen ja anteeksiantavuuden lisäämiseen, ovat käyttäneet lukuisat huippupelaajat mm. Joaquin Niemann, Viktor Hovland ja Patrick Reed.

Huippupelaajat suosivat kuitenkin etenkin LST-mallia (Low Spin Technology), joka sopii lujaa lyöville pelaajille, koska lapa tuottaa vähemmän alakierrettä. Mallisarjan kolmas lapaversio on SFT (Straight Flight Technology), joka sopii erityisen hyvin slaissin kanssa kamppaileville golfareille.

LST-mallin (9° ja 10,5°) lapa on hieman pienempi kuin Maxin. Tilavuudeltaan se on 445cc. Lapa on myös päärynänmuotoinen. Se tuottaa keskimäärin noin 500–700 rpm vähemmän alakierrettä kuin G425 Max. LST:ssä liikuteltava paino on 17-grammainen. Asetuksia on Maxin tapaan kolme: draw, neutraali, fade.

Slaissareille sopiva SFT-versio on vahvasti draw-painotteinen. Sitä on saatavana vain 10,5-asteisena. Tämän mallin 23-grammainen volframipaino on kiinteä. Lavan svingipaino on muita malleja kevyempi (D1) ja se auttaa osaltaan taltuttamaan slaissia.

Kaikissa lavoissa on taottu lyöntipinta, joka joustaa laajalta alalta. Jokaisessa mallissa nostokulmaa voi säätää hoselista +-1,5° ja lie-kulmaa jopa 3°. Suositushinta on Suomessa 499 euroa.

Koko sarja G425:ttä

Myös väyläpuita on tarjolla kolmessa sarjassa. G425-sarjan väyläpuissa ja hybrideissä Ping hyödyntää Facewrap ja Spinsistency teknologioita. Ensimmäinen huolehtii lyöntipituudesta, jälkimmäinen kierteen ennustettavuudesta ja johdonmukaisuudesta.

Ping ei puhu driving ironeista muiden merkkien tapaan, vaan se käyttää autopuolelta tuttua termiä crossover.

Max-mallissa nostokulmia on saatavana 14.5°–23.5°, LST-mallissa 14.5°–22° ja SFT-mallissa 16°–22°. Hybridejä on saatavana asteissa 17–34. Niin väyläpuissa kuin hybrideissäkin nostokulmaa voi säätää 1,5° molempiin suuntiin ja lie-kulmaa 3°. Väyläpuiden suositushinta on 349 euroa ja hybridien 289 euroa.

Ping toi markkinoille myös raudan G425-sarjasta. Sen erikoisuus on lyöntipinta, joka on paksuudeltaan vaihteleva. Teknologia on tuttu lähinnä puumailoista. Lopputuloksena merkki lupaa pidemmät lyönnit ja korkean lyöntikaaren.

Raudan lisäksi valikoimaan kuuluu G425 crossover eli niin sanottu driving iron, jota on saatavana 18-, 20- ja 22,5-asteisena.

Lue seuraavaksi: Salaperäisestä MOI-arvosta on tullut golfmailan anteeksiantavuuden tärkein mittari jo putterissakin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje